آتش بس نمادین

محمدحسین واحدی
بعد از دوازده روز جنگ اسرائیل و آمریکا تا متوجه کمبود در زرادخانه پدافندی اسرائیل شدند تصمیم به ارائه پیشنهاد آتش بس گرفتند. پیشنهادی که ایران حاضر به زیر بار رفتن آن نبود. کارشناسان نظامی ایران این آتش بس را برای ایران مطلوب نمی دانستند. که همان طور هم شو این آتش بس با توجه به سوابق اسرائیل در لبنان و غزه نمی تواند یک صلح دائمی یا موقت باشد. بلکه بیشتر شبیه به یک تجدید قوا برای حمله مجدد می ماند. چرا که خود رسانه های اسرائیلی خود اذعان به حمله مجدد کرده اند. حتی از پرواز های باری تسلیحاتی ارسالی که حدودا ۱۷ پرواز در سری اول را شامل می شود می توان به شکننده بودن آتش بس پی برد. در آخرین داده های موجود آمریکا حدود ۷۵ تن تسلیحات نظامی را نیز به اسرائیل ارسال کرد. علاوه بر این اسرائیل در حال تولید تسلیحات پدافندی خود و ارتقا سامانه های خود می باشد. حتی سامانه پدافندی پیکان ۴ را که مخصوص موشک های هایپر سونیک می باشد را می خواهد عملیاتی کند. آتش بس پس چیزی جز دوران صلح مسلح نیست.
ایران هم دارد نقاط آسیب دیده بازسازی و ضعف های خود را می گیرد . البته ایران در این مقطع تنها است. چرا که کمک نظامی به صورت گسترده به ایران ارسال نشده است. هرچه ایران دارد به صورت بومی و با استفاده از توانایی هایش است. فعلا کشوری به ایران کمک جدی نکرده است. اگر هم کشکری بخواهد این کار را کند چماق تحریمی آمریکا و ناتو بر سر آن خراب خواهند شد. ایران در این جنگ هم فقط با اسرائیل نجنگید بلکه با ناتو و کشورها خود فروخته عربی مبارزه کرد. علاوه بر این حتی گفته می شود از خاک آذربایجان پهپادها و هواپیماهایی وارد خاک ایران شدند.
ایران در این دوره دوباره به مانند دوران دفاع مقدس تنها شده است. مردم هم هر چند با وجود اختلاف برخلاف تصور دشمنان ایران پشت حکومت صف کشیدند . اتحاد ملت و دولت برگه ی جدیدی در تاریخ ایران ایجاد کرد . اما آتش بس شکننده و صحبت رضا پهلوی در پارلمان انگلستان گویا نقشه ی تازه ای برای مردم و ایران ما تدارک دیده است.
ارسال نظر