تاثیر ویتامین D بر بدن

ویتامین دی در اکثر مواد غذایی یافت می‌شود، ولی مقدار آن اندک است. به‌عبارت دیگر، بهتر است بدانید که مقدار لازم ویتامین دی برای بدن، فقط از طریق رژیم غذایی تأمین نمی‌شود.

تاثیر ویتامین D بر بدن

ویتامین D را بدن انسان و زمانی‌که در معرض نور آفتاب قرار گرفته باشد، می‎سازد. این ویتامین علاوه‌بر سلامت استخوان و دندان، می‌تواند بدن را در برابر سرطان، دیابت نوع یک و ام اس محافظت کند. این ویتامین موجب سلامت سیستم ایمنی بدن، مغز و سیستم عصبی شده، میزان انسولین خون را تنظیم می‌کند و موجب کنترل دیابت می‌شود. همچنین، به عملکرد خوب ریه‌ها و سلامت قلب و عروق کمک می‌کند و روی ژن‌هایی که در رشد سرطان نقش دارند، اثر می‌گذارد.

ویتامین دی برای استحکام و سلامت استخوان‌های بدن و دندان‌ها ضروری است. این ویتامین را می‌توانید از طریق نور خورشید یا  استفاده از مکمل‌های خوراکی دریافت کنید تا با کمک به جذب کلسیم، از استخوان‌های‎تان محافظت کند. باید در نظر داشته باشید که بدون وجود ویتامین دی کافی در بدن، جذب کلسیم به‎راحتی انجام نمی‌شود.

ویتامین D در اکثر مواد غذایی یافت می‌شود، ولی مقدار آن اندک است. به‌عبارت دیگر بهتر است بدانید که مقدار لازم ویتامین D برای بدن، فقط از طریق رژیم غذایی تأمین نمی‌شود.

برخی از افراد مثل نوزادان، کودکان زیر ۴ سال، خانم‌های باردار و شیرده، افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که در معرض نور خورشید قرار ندارند،  کسانی‌که بیشتر وقت خود را در خانه یا فضای بسته سپری می‌کنند و افرادی که پوست‌های تیره‌ دارند، به کمبود ویتامین دی مبتلا می‎شوند.

انواع ویتامین D

دو نوع مهم از ویتامین D وجود دارد که با نام‌های ویتامین دی ۲ و دی ۳ شناخته شده‌اند. ویتامین دی ۲ توسط گیاهان تولید می‌شود. ویتامین دی ۳ زمانی‌که پوست در برابر نور خورشید قرار گرفته باشد، در بدن تولید می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که ویتامین D3  به‌طورکلی از D2 راحت‌تر جذب می‌شود و می‌توانید آن‌را از مکمل‌ها دریافت کنید. این نوع از مکمل‌ها برای افراد گیاه‌خوار نیز مناسب است.

منابع ویتامین دی

ویتامین D

منبع اصلی ویتامین دی نور خورشید است. در ماه‌های سرد سال که نور آفتاب کمتر است، بسیار مهم است که ویتامین دی مورد نیاز خود را با استفاده از مکمل‌ها دریافت کنید.

باوجود این‌که ویتامین D، فقط با مصرف مواد غذایی تامین نمی‌شود، ولی بهتر است مواد غذایی و خوراکی‌هایی که میزان بالایی از این ویتامین را دارند، بشناسید.

این خوراکی‌ها شامل: ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین و شاه‌ماهی می‌شود. همچنین مواد غذایی غنی‌شده با ویتامین دی، مانند لبنیات غنی شده، آب‌پرتقال، شیر سویا، غلات، پنیر و زرده تخم‌مرغ، منابع خوبی برای تامین این ویتامین هستند.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها