با پاندا بیشتر آشنا شویم + عکس

چرخه زندگی یک پاندا در طبیعت حدود ۲۰ سال می باشد

در جهانی که در آن زندگی می کنیم، حیوانات زیادی نیز وجود دارند که هریک به نوعی برایمان شگفت انگیز هستند.

درباره پانداها, شناخت پانداها

پاندا نوعی خرس است که در نواحی مرکزی و جنوب غربی چین زندگی می کند

پاندا نوعی خرس است که در نواحی مرکزی و جنوب غربی چین زندگی می کند.

پاندا به سادگی توسط لکه های سیاه روی گوش و دور چشم و دور بدنش قابل شناسایی است. این حیوان هرچند در راسته زیستی گوشتخوارسانان قرار دارد اما ۹۹٪ رژیم غذایی آن را گیاه بامبو تشکیل می دهد. پانداهایی که در اسارت نگهداری می شوند غذاهایی مانند عسل، تخم پرندگان، ماهی، مرکبات، موز، برگ گیاهان و سیب زمینی را هم مصرف می کنند.

پاندا امروزه فقط در چند کوهستان مرکزی چین عمدتاً در ایالت سیچوآن و در حد کمتری در شاآن‌شی و گانسو زندگی می کنند. پانداها زمانی در نواحی کم ارتفاع تر هم زندگی می کردند اما با پیشرفت زمین های زراعی و همزمان از بین رفتن جنگل ها و برخی از عوامل دیگر پانداها به مناطق مرتفع پناه آوردند.

نسل پانداها به شدت در معرض تهدید است. بر اساس گزارش‌ها ۲۳۹ پاندا در چین در باغ وحش و ۲۷ پاندا نیز در باغ وحش های بیرون از چین می زیستند. همچنین تخمین زده می شود حدوداً ۱٬۵۹۰ پاندا در طبیعت زندگی می کنند اما یک مطالعه بر اساس تحلیل های ژنتیکی تخمین زده که بین ۲٬۰۰۰ تا ۳٬۰۰۰ پاندا می تواند در طبیعت وجود داشته باشد و گزارش هایی نیز نشان می دهند که پانداهای موجود در طبیعت در حال ازدیاد می باشند. اما اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست اعتقاد دارد این گزارش ها برای بیرون آوردن نام پاندا از جانوران در معرض خطر انقراض کافی نیست.

در حالی که همچنان اژدها اثر ملی و تاریخی چین است در این اواخر پاندای بزرگ نیز به یک علامت و مشخصه برای چین تبدیل شده است. تصویر خرس پاندا روی بسیاری از سکه‌های نقره و طلا و پلاتین مربوط به چین مدرن حک شده و حتی تمبر با عکس و اسم خرس پاندا منتشر شده است. حالت خوردن گیاه بامبو توسط خرس پاندا به یک نماد صلح‌جویی در مقابل شکارچیان تبدیل شده است. گفته شده خرس پاندا یک حیوان اهلی و آموزش پذیر است و حمله آن به انسان اغلب به خاطر آزار و اذیتی بوده که از انسان به آن رسیده تا به علت خوی وحشی خود جانور.

آشنایی با پاندا,معرفی پانداها

تمبر پاندا منتشر شده در هنگ کنگ

طبقه بندی جانورشناختی پاندا تا مدت ها مورد بحث بود چرا که این حیوان مشخصات خرس ها و راکون ها را همزمان در خود دارد. اما تحقیقات مولکولی جدید اثبات کرده که پاندا قطعاً نوعی خرس است و نزدیکترین خویشاوند زنده آن خرس عینکی بومی آمریکای جنوبی است.

پوست پاندا سیاه و سفید است. نوع بالغ این حیوان عرضش به یک متر و نیم و اندازه شانه اش ۷۵ سانتیمتر است. نرها ۱۰-۲۰٪ از نوع ماده درشت تر هستند. نرها می توانند به ۱۱۵ کیلوگرم هم برسند اما ماده ها کوچکترند. با این وجود می توانند به ۱۰۰ کیلوگرم نیز برسند.

در حیات وحش پانداها جزو جانورانی هستند که بر روی زمین زندگی می کنند و وقتشان را به گشت و گذار و در تپه ها و تغذیه از گیاه بامبو می گذراند. پانداها چه نر چه ماده به تنهایی زندگی می‌کنند و حتی حیوانات ماده حضور یک ماده دیگر در محدوده خود را تحمل نمی کنند. پانداها با صداهایی که از خود تولید می کنند با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و همچنین با پنجه کشیدن بر درخت و همچنین با بوی ادرار خود محدوده خود را نشانه گذاری می کنند. این حیوان می تواند از درخت بالا برود و در درختان توخالی یا شکاف سنگ ها پناه بگیرد اما برای خود لانه دائمی نمی سازد. پانداها مانند سایر خرس ها به خواب زمستانی نمی روند بلکه در زمستان ها به ارتفاعات گرمتر نقل مکان می کنند. نکته دیگر دربارهٔ پاندا این است که این حیوان بیشتر روی حافظه فضایی تکیه می کند تا حافظه دیداری.

پانداها تنها در طول دوران کوتاه جفت گیری در کنار همدیگر جمع می شوند اما بعد از جفت گیری، نر ماده را تنها می گذارد و ماده، توله اش را به تنهایی بزرگ می کند.

خرس های پاندا در کنار مچ دست خود استخوان مخصوص و اضافه ای دارند که “pseudo-thumb” نام دارد. پانداها از این استخوان برای نگه داشتن بامبو و غذا خوردن راحت تر استفاده می کنند.

خرس های پاندا قادرند تا ارتفاع ۳/۹۶۲ نیز بالا بروند که معمولا این کار را در فصول گرم سال انجام می دهند تا خنک تر شوند.

گونه خاصی از پانداها رنگ قهوه ای-سفید دارند. این گونه از پانداها بسیار کمیاب هستند. تصاویر آن ها در مقاله موجود است.

پانداها از ۲۰ گونه مختلف بامبو تغذیه می کنند.

در بین گوشتخواران، خرس های پاندا بزرگ ترین دندان آسیا را دارند.

پاندا گوشتخوار یا گیاهخوار,تولید مثل پانداها

پاندا می تواند از درخت بالا برود

درباره رفتار اجتماعی پانداها بیشتر بدانید

صورت پاندا پانداهای غول پیکر اکثراً خجالتی و منزوی هستند. آنها در بیشتر مدت حیاتشان تنها زندگی می کنند. یک گروه کوچک از پانداها ممکن است در یک منطقه بزرگ پخش شوند و معمولاً تنها هنگام تولید مثل همدیگر را ببینند. دانشمندان خیلی زیاد درباره این جانور نمی دانند.

شواهد دقیقی درباره طول عمر پاندای غول پیکر در جهان وحش وجود ندارد. اما دانشمندان چینی گزارش می کنند که بعضی از پانداها در باغ وحش ها تا ۳۵ سالگی زندگی کرده اند. بیشتر جانوران در حیات وحش مدت طولانی تری زندگی می کنند.

تولید مثل

سابقاً در تکثیر نسل پانداها در اسارت مشکل وجود داشت و آن مشکل عدم تمایل پانداها به برقراری ارتباط جنسی با یکدیگر در اسارت بود و این مشکل دانشمندان را بر آن داشت که راهی برای حل این مشکل بیابند. آن‌ها راه‌هایی چون نشان دادن فیلم نزدیکی پانداها با هم و حتی دادن داروی ویاگرا (تحریک‌کننده جنسی) را امتحان کردند اما نتیجه دلخواه را نگرفتند. از روش های ابتدایی دیگر لقاح مصنوعی بود. فقط اخیراً با استفاده از راه هایی توانستند هر دو سال یک نوزاد به دنیا بیاورند.

توانایی جنسی پانداها از ۴ تا ۸ سالگی شروع و ممکن است تا ۲۰ سالگی ادامه یابد. دوره جفت گیری در سه ماه بهار است که ماده ها برای ۲ تا ۳ روز که آن هم فقط یک بار در سال است آماده جفت گیری می شوند. در طول مدت زمان جفت گیری ۲ تا ۵ نر برای به دست آوردن یک ماده با هم به رقابت می پردازند و نر غالب ماده را به دست می آورد. مدت زمان برقراری ارتباط جنسی بسیار کم است و از ۳۰ ثانیه تا ۵ دقیقه طول می کشد ولی ممکن است حیوان نر برای اطمینان از حسن انجام کار، عمل لقاح را چند بار تکرار کند. دورهٔ آبستنی ۹۵ تا ۱۶۰ روز طول می کشد.

پانداها در نیمی از زایمان هایشان، دوقلو به دنیا می آورند.

آشنایی با حیوانات وحشی,حیوانات اهلی و وحشی

پانداها در نیمی از زایمان هایشان، دوقلو به دنیا می آورند

توله پاندا بین ۹۰ تا ۱۳۰ گرم وزن دارد که یک هشتصدم وزن مادرش است. پاندا بین ۱ تا ۲ توله به دنیا می آورد و اگر توله ها ۲ تا باشند، پاندای مادر یکی از آن ها را رها می کند و توله فوراً می میرد. فعلاً دانشمندان نمی دانند پاندای ماده چگونه و بر چه مبنایی یکی از دو توله را انتخاب می کند. شاید توله ضعیف تر را رها کند اما چیزی ثابت نشده است. پدر هیچ کمکی به بزرگ شدن توله نمی کند.

هنگامی که توله پاندا به دنیا می آید صورتی، بی مو و نابینا است و ۶ تا ۱۴ دفعه در روز و هر دفعه تا ۳۰ دقیقه از مادرش شیر می‌خورد. مادر ممکن است ۳ تا ۴ ساعت توله خود را در پناهگاه رها کند و به دنبال غذا خوردن برود و در طول این چند ساعت توله کاملاً بی دفاع است.

یک تا دو هفته بعد از تولد، نقاطی از پوست که قرار است سرانجام خز سیاه درآورد، تغییر رنگ می دهد و سیاه می شود. مقدار کمی رنگ صورتی ممکن است روی خز توله به وجود آید که حاصل واکنش شیمیایی بین آب دهان مادر و خز توله است.

یک ماه پس از تولد، رنگ توله کامل می شود اما هنوز نمی تواند راه برود، بلکه تنها در ۷۵ تا ۹۰ روزگی شروع به خزیدن می کند. مادر با غلتاندن و کشتی گرفتن با توله اش بازی می کند. توله تا ۶ ماه فقط شیر می خورد و تازه بعد از شش ماهگی می تواند تنها مقدار کمی بامبو بخورد.

به هر حال شیر مادر تا ۱ سالگی مهم ترین منبع غذایی توله به حساب می آید. توله در پایان یک سالگی به ۴۵ کیلوگرم می رسد و تا یک سال و نیم - دو سالگی با مادر زندگی می کند. مدت زمان بین دو زایمان برای خرس پاندای ماده ۲ سال است و بعد از ۲ سال از زایش نوزاد، دوباره آماده جفت گیری و تولد نوزاد بعدی می شود.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها