هاشمی طبا:

بازندگان انتخابات ریاست جمهوری شبانه روز در فکر مانع تراشی پیش پای دولت هستند

نکته قابل تأمل این است که بازندگان انتخابات ریاست جمهوری از فضای رقابت بیرون نشده‌اند و بنابراین شبانه روز در فکر مانع تراشی پیش پای دولت هستند.

بازندگان انتخابات ریاست جمهوری شبانه روز در فکر مانع تراشی پیش پای دولت هستند

مصطفی هاشمی طبا، وزیر دولت سازندگی در گفتگو با «اطلاعات آنلاین»‌ درباره میزان کارآمدی دولت چهاردهم در یکسال اول پاستورنشینی اظهار داشت: دولت پزشکیان در یکسالی که در پاستور مستقر است فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرد، با این حال عمدتاً توانست از بحران‌های به سلامت عبور کند. البته در این مدت رخدادهایی غیرمنتظره مانع از این شد دولتی‌ها بتوانند در آرامش مأموریت خود را به سرانجام برساند.     

فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه گفت: مسعود پزشکیان در ایام تبلیغاتی که برای رأی آوری رقابت می‌کرد، بارها و بارها تأکید کرد، وعده توخالی نمی‌دهد و حتی با صراحت اینطور گفت که شرایط اجازه رشد هشت درصدی در حوزه اقتصاد نمی‌دهد. دقیقاً به همین دلیل جامعه دولت را مسبب اصلی اوضاع به هم ریخته اقتصادی نمی‌داند. با این حال دولت‌ نمی‌تواند نسیت به دغدغه‌های معیشتی جامعه بی‌تفاوت باشد. البته قابل کتمان نیست که مسائل منطقه‌ای و به‌طور ویژه جنگ با اسرائیل ساختار مدیریتی و همچنین تصمیم گیری کشور در سطح کلان را تحت‌تأثیر خود قرار داد تا در نتیجه برنامه‌های اقتصادی و غیر اقتصادی مغفول بمانند.

او درباره‌ رویکرد سیاست خارجی دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: همه چیز می‌دانند که کلید اصلی برنامه و فعالیت‌های حوزه سیاست خارجی در دست دولت نیست و وزارت امور خارجه به نوعی مجری سیاست‌های کلی نظام حکمرانی قلمداد می‌شود. با این حال تحرکات دیپلماتیک کشور در این یکسال بر پایه و اساس تعامل بود که می‌توان به سفرهای متعدد آقای عراقچی اشاره داشت که بعد از رخداد هفت اکتبر و همچنین در خلال مذاکره با ایالت متحده و . . . توسط دستگاه خارجی دولت صورت گرفته‌اند. درباره بحث سیاست خارجی لازم به ذکر است که موقعیت ایران در خاورمیانه و نظام بین‌الملل نسبت به قبل از استقرار دولت پزشکیان تفاوتی گسترده و ریشه‌ای دارد.

وی همچنین با اشاره به مخالف‌ خوانی های تندروها علیه دولت مستقر توضیح داد: نکته قابل تأمل این است که بازندگان انتخابات ریاست جمهوری از فضای رقابت بیرون نشده‌اند و بنابراین شبانه روز در فکر مانع تراشی پیش پای دولت هستند. به طوریکه در شش ماه اول استقرار دولت همه تلاش خود را به کار بستند تا دولت‌ها نتوانند برنامه‌ای خود را آنطور که درست می‌دانند، پیگیری کنند و در این راستا در حالی آقای همتی را استیضاح کردند که بعدها مشخص شد،‌ وزیر اقتصاد سهم قابل توجهی در نابسامانی اقتصادی ندارد. در واقع اصرار تندروها به تحرکات رادیکال کار را به جایی رسانده است که حتی در این برهه حساس و البته خطیر ، نسبت به گفتگوی رییس‌جمهوری با رسانه‌های خارجی همان واکنشی را دادند که مهره های اسراییل از خود به نمایش گذاشتند. تا بتوان این نظر را داد، اگر واقعاً عبور از بحران‌های ریز و درشت‌ در دستور کار قرار دارد، برای کنترل افراطیون باید چاره‌اندیشی کرد.

هاشمی طبا یادآور شد: در دورانی هستیم که آگاهی به طور ملموسی افزایش یافته است. بنابراین این‌طور نیست که جامعه دولت را مسبب مشکلات اقتصادی و مسائل مربوط به رابطه با دنیا بداند.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها