تمرین نظامی نیروهای آمریکایی برای اجرای ماموریت‌های حساس؛ برادسکی: محاصره ایران کافی نیست، حمله کنید! / مقتدایی: آمریکا تاوان سختی خواهد داد!

روایت رسانه‌های آمریکایی از شکست دیپلماسی؛ اختلاف بر سر تنگه هرمز و اورانیوم غنی‌شده بالا گرفت.

تمرین نظامی نیروهای آمریکایی برای اجرای ماموریت‌های حساس؛ برادسکی: محاصره ایران کافی نیست، حمله کنید! / مقتدایی: آمریکا تاوان سختی خواهد داد!

پاسخ منفی تهران به پیشنهاد واشنگتن، مسیر مذاکره ایران و آمریکا را وارد مرحله‌ای بحرانی کرده است؛ هم‌زمان رسانه‌های غربی از افزایش احتمال حمله مجدد آمریکا به ایران، اختلاف بر سر تنگه هرمز و هشدارهای تند ترامپ خبر می‌دهند.

 

بن‌بست تازه در مذاکره ایران و آمریکا؛ واشنگتن از مسدود شدن مسیر دیپلماسی خبر داد

رسانه «ارم‌نیوز» به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد که پاسخ تهران به پیشنهاد ارائه‌شده از سوی واشنگتن، روند دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک را با مانع جدی مواجه کرده و عملا مسیر جدیدی از تنش در پرونده مذاکره ایران و آمریکا ایجاد شده است.

این مقام‌ها اعلام کردند: «هنوز اقدامات بعدی دونالد ترامپ پس از دریافت پاسخ منفی جمهوری اسلامی مشخص نیست.» هم‌زمان گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال تشدید تنش‌ها و حتی سناریوهای مرتبط با حمله مجدد آمریکا به ایران افزایش یافته است.

 

جزئیات مطالبات تهران در مذاکرات ایران و آمریکا

وب‌سایت «اسرائیل نشنال‌نیوز» به نقل از شبکه «المیادین» گزارش داد که ایران در جریان مذاکرات جاری، مجموعه‌ای از مطالبات گسترده را مطرح کرده که با واکنش تند دونالد ترامپ روبه‌رو شده است.

براساس این گزارش، تهران خواستار پایان فوری جنگ، تضمین آتش‌بس در لبنان، لغو کامل تحریم‌ها، آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده و ازسرگیری بدون محدودیت صادرات نفت شده است. همچنین ایران کنترل تنگه هرمز را «خط قرمز» خود عنوان کرده است.

در همین حال، ترامپ هشدار داده است: «ایران دیگر نخواهد خندید.» اظهاراتی که بار دیگر احتمال افزایش تنش‌ها و حتی بحث حمله مجدد آمریکا به ایران را در فضای سیاسی و رسانه‌ای برجسته کرده است.

 

اختلاف ایران و آمریکا در مورد اورانیوم غنی‌شده 

روزنامه «وال‌استریت ژورنال» گزارش داد اختلاف اصلی همچنان بر سر ذخایر اورانیوم غنی‌شده پابرجاست. طبق این گزارش، تهران کاهش شدید ذخایر اورانیوم را نپذیرفته اما درباره افزایش نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام آمادگی کرده است.

گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد مذاکرات ایران و آمریکا با میانجی‌گری پاکستان ادامه دارد و ارزیابی برخی منابع حاکی از آن است که هنوز فرصت محدودی برای رسیدن به تفاهم وجود دارد.

 

فشار ترامپ بر چین درباره ایران

«آنا کلی» معاون سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ شامگاه چهارشنبه وارد پکن خواهد شد و در دیدار با شی جین‌پینگ موضوع ایران را به‌طور جدی مطرح می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این مقام آمریکایی در جمع خبرنگاران گفت: «انتظار دارم رئیس‌جمهوری درباره ایران فشار وارد کند.»

او همچنین افزود ترامپ در تماس‌های قبلی خود با شی جین‌پینگ بارها درباره درآمدهای نفتی ایران و روسیه از فروش نفت به چین و همچنین صادرات کالاهای دارای کاربرد دوگانه نظامی و غیرنظامی گفت‌وگو کرده بود.

سفر ترامپ به چین از چهارشنبه تا جمعه ادامه خواهد داشت و او قرار است از معبد تاریخی «تیان تان» یا «معبد بهشت» نیز بازدید کند. این سفر قرار بود ماه مارس انجام شود اما به دلیل جنگ ایران به تعویق افتاده بود.

 

تحلیل نزدیکان ترامپ درباره حمله مجدد آمریکا به ایران

جیسون برادسکی، مدیر ضد ایرانی سیاست‌گذاری اتحاد علیه ایران هسته‌ای، درباره تماس تلفنی ترامپ و بنیامین نتانیاهو مدعی شد: «تغییر وضع موجود ضروری است. محاصره لازم است، اما کافی نیست.»

او در شبکه اجتماعی ایکس ادعا کرد که ترکیب محاصره با اقدام نظامی اهمیت زیادی خواهد داشت؛ موضوعی که بار دیگر بحث احتمال حمله مجدد آمریکا به ایران را تقویت کرده است.

برادسکی همچنین ادعا کرد: «برخلاف تصوری که رسانه‌ها و برخی مفسران ایجاد کرده‌اند، رییس‌جمهور همچنان نشان می‌دهد که به هیچ توافقی با ایران، صرف نظر از شرایط، مشتاق نیست. اگر او واقعا برای هر توافقی مشتاق بود مدت‌ها پیش توافقی حاصل شده بود.»

 

سنتکام از آمادگی نیروهای آمریکایی خبر داد

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده با انتشار تصاویری از تمرینات نظامی نیروهای آمریکایی، بر آمادگی رزمی تفنگداران دریایی آمریکا برای اجرای ماموریت‌های حساس در جریان محاصره دریایی ایران تاکید کرد.

سنتکام در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تفنگداران دریایی ایالات متحده در حال تمرین فرود با طناب از هلیکوپتر بر روی عرشه پرواز ناو یو‌اس‌اس تریپولی هستند.»

در ادامه این پیام آمده است: «این تمرینات تضمین می‌کند که نیروهای ما در صورت فراخوانده شدن برای ورود به کشتی‌های متخلف در جریان محاصره ایران، در آمادگی کامل باقی بمانند.» این تحرکات هم‌زمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره حمله مجدد آمریکا به ایران مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته است.

 

هشدار تازه نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به آمریکا

عباس مقتدایی، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، اعلام کرد اگر آمریکا بخواهد بر «تخیلات» خود علیه منافع جمهوری اسلامی اصرار کند، «تاوان سختی» در شهرهای آمریکا خواهد پرداخت.

او همچنین گفت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی «مدیریت هوشمند» تنگه هرمز را برای مقابله با «زیاده‌خواهی دشمنان» در اختیار گرفته‌اند و در صورت لزوم برای عبور و مرور کشتی‌ها عوارض دریافت خواهند کرد.

این مقام ایرانی همچنین گفت برخی کشورهای منطقه با در اختیار گذاشتن خاک خود، در حمله به ایران با آمریکا و اسرائیل همکاری کرده‌اند و جمهوری اسلامی در دفاع از خود «هر اقدامی» را علیه دشمنان انجام خواهد داد.

در شرایطی که مذاکره ایران و آمریکا همچنان ادامه دارد، هم‌زمان هشدارها درباره تشدید بحران و احتمال وقوع حمله مجدد آمریکا به ایران نیز وارد مرحله تازه‌ای شده است.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها