مرندی: فوراً همه کشورهای عربی خلیج فارس را ترک کنید! / به واحدهای اضطراری اسرائیل و بیمارستان‌ها دستور داده شده که برای جنگ آماده شوند!

هشدار ناگهانی در خلیج فارس؛ پناهگاه‌ها و بیمارستان‌ها در آماده‌باش قرار گرفتند.

در حالی که فضای سیاسی و امنیتی منطقه بار دیگر ملتهب شده، مجموعه‌ای از اظهارنظرها و گزارش‌های رسانه‌ای، سناریوهای متعددی را درباره آینده تنش‌ها میان تهران، واشینگتن و تل‌آویو مطرح کرده‌اند؛ سناریوهایی که از یک‌سو به احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران اشاره دارند و از سوی دیگر، گمانه‌زنی‌ها درباره حمله اسرائیل به ایران را تقویت کرده‌اند.

 

هشدار مرندی و روایت رسانه‌های عبری

سیدمحمد مرندی، مشاور رسانه‌ای تیم مذاکره‌کننده، در پیامی هشدارآمیز اعلام کرد: «فوراً همه کشورهای عربی خلیج فارس را ترک کنید.» این اظهارنظر بلافاصله با بازتاب گسترده در رسانه‌های منطقه‌ای همراه شد.

در همین راستا، رسانه عبری «حدشوت» مدعی شد که ایران قصد انجام یک حمله پیش‌دستانه را دارد. همزمان برخی کانال‌های خبری نیز مدعی شدند به واحدهای اضطراری اسرائیل، بیمارستان‌ها و بخش‌های دفاع غیرنظامی دستور آماده‌باش داده شده و پناهگاه‌ها نیز برای شرایط جنگی مهیا می‌شوند؛ ادعاهایی که در صورت صحت، می‌تواند نشانه‌ای از افزایش نگرانی‌ها درباره حمله اسرائیل به ایران باشد.

توییت

 

گزارش اکسیوس؛ واشینگتن در آستانه یک جنگ بزرگ؟

پایگاه خبری اکسیوس در گزارشی مدعی شد دولت دونالد ترامپ بیش از آنچه افکار عمومی آمریکا تصور می‌کند، به یک درگیری گسترده در خاورمیانه نزدیک شده است. بر اساس این گزارش، سناریوی مورد بحث در واشینگتن یک عملیات نظامی چند هفته‌ای و گسترده است که شباهت بیشتری به جنگ تمام‌عیار دارد تا یک اقدام محدود و نقطه‌ای.

اکسیوس همچنین ادعا کرده است که این عملیات می‌تواند به‌صورت مشترک میان آمریکا و اسرائیل انجام شود. چنین گزارشی بار دیگر بحث درباره احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران را در کانون توجه قرار داده و پرسش‌هایی جدی درباره ابعاد و پیامدهای احتمالی آن مطرح کرده است.

به نوشته این رسانه، اسرائیل در حال آماده‌سازی خود برای جنگ طی روزهای آینده است؛ هرچند برخی مقامات آمریکایی معتقدند هنوز چند هفته تا هرگونه اقدام عملی فاصله وجود دارد. این اختلاف روایت‌ها، فضای ابهام را درباره هم‌زمانی یا تقدم حمله اسرائیل به ایران نسبت به هرگونه اقدام واشینگتن افزایش داده است.

 

تحلیل بیگدلی؛ دیپلماسی طولانی، نشانه موفقیت

علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با اقتصادنیوز تأکید کرد: اگر آمریکا از روند مذاکرات رضایت داشته باشد، اسرائیل دست به اقدام نظامی نخواهد زد. به گفته او، در عرف دیپلماسی، طولانی شدن مذاکرات معمولاً نشانه پیشرفت است؛ چراکه اگر گفت‌وگوها به بن‌بست برسد نشست‌ها به سرعت پایان می‌یابد.

بیگدلی همچنین تصریح کرد پیش از هر توافقی با واشینگتن، باید تکلیف همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روشن شود. او با اشاره به مواضع اخیر مدیرکل آژانس هشدار داد که شفاف‌سازی در این زمینه می‌تواند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کند.

به باور این تحلیلگر، شرایط فعلی ایران از منظر اقتصادی و سیاسی پایدار نیست و برای رفع تحریم‌ها باید تصمیمات دشواری اتخاذ شود. وی همچنین هرگونه اقدام نظیر بستن تنگه هرمز را اشتباه راهبردی توصیف کرد و گفت چنین اقدامی عملاً کشور را وارد جنگی سراسری خواهد کرد؛ وضعیتی که می‌تواند به افزایش احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران دامن بزند.

او بار دیگر تأکید کرد اگر آمریکایی‌ها از روند مذاکرات راضی باشند، زمینه برای حمله اسرائیل به ایران نیز از بین خواهد رفت.

 

موضع مسکو؛ بازی با آتش در منطقه

سرگئی لاروف، وزیر امور خارجه روسیه، در گفت‌وگو با العربیه تصریح کرد همه طرف‌ها می‌دانند که حمله مجدد به ایران «بازی با آتش» است. به گفته او، کشورهای عربی منطقه نیز خواهان تشدید تنش‌های جدید نیستند.

لاوروف هشدار داد حملات پیشین علیه ایران پیامدهای جدی به دنبال داشته و هرگونه اقدام علیه تأسیسات هسته‌ای می‌تواند بسیار خطرناک باشد. وی تأکید کرد مسکو ارتباط نزدیکی با ایران دارد و معتقد است تهران حق دارد برای اهداف صلح‌آمیز به غنی‌سازی اورانیوم ادامه دهد. در عین حال، او از آمادگی ایران برای همکاری با بازرسان آژانس و کاهش سطح غنی‌سازی در چارچوب توافق سخن گفت.

 

منطقه در نقطه تعادل شکننده

در مجموع، هم‌زمانی هشدارهای داخلی، گزارش‌های رسانه‌ای غربی و مواضع بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی، فضای حساسی را شکل داده است. از یک‌سو گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران افزایش یافته و از سوی دیگر، سناریوی حمله اسرائیل به ایران همچنان در محافل رسانه‌ای و سیاسی مطرح است.

با این حال، ادامه مذاکرات و نقش‌آفرینی میانجی‌ها می‌تواند معادله را تغییر دهد. اکنون همه چیز به این بستگی دارد که مسیر دیپلماسی بر تشدید تقابل غلبه کند یا منطقه وارد مرحله‌ای تازه از رویارویی شود؛ مرحله‌ای که پیامدهای آن تنها محدود به یک بازیگر نخواهد بود.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها