همه چیز درباره پرورش بوقلمون و سود دهی آن

این مقاله از آرگا را به پرورش بوقلمون و نحوه سودهی این کار و کسب اختصاص داده ایم، پرورش و نگهداری بوقلمون را می توان به صورت سنتی و یا صنعتی در واحدهای کوچک و یا در واحدها و مزرعه بزرگ انجام داد.

همه چیز درباره پرورش بوقلمون و سود دهی آن

بوقلمون و یا فیل مرغ (به زبان افغانستانی) گونه ای از ماکیان سانان هستند، که نوع محلی و یا صنعتی آن ها قادر به پریدن (پرواز کردن) نیستند، اما نوع کوچک و وحشی این پرندگان می توانند، در حدود ارتفاع چند صد متر به پرواز در آیند. افرادی که تمایل به پرورش بوقلمون برای کسب در آمد دارند، باید علاوه برای فراهم آوردن محل مناسب برای پروراندن این برندگان، شرایط لازم برای پروش آنان را نیز محیا نمایند.

آشنایی با نحوه پرورش بوقلمون

پیش از اقدام به پرورش طیور و همچنین بوقلمون باید نکات و شرایط زیر را در نظر گرفت.

  • آشنایی با نژاد بوقلمون:

در رابطه با نژاد بوقلمونی که برای پرورش دادن انتخاب می کنید باید اطلاعات کافی را کسب نمایید(نژاد بوقلمون می تواند ایرانی و یا خارجی باشد). همچنین آشنایی با بیماری های مرتبط با طیور، نحوه واکسیناسیون بوقلمون و مطالعه کتاب های در رابطه با مدیریت در زمینه پرورش طیور می تواند، بسیار مفید باشد.

  • کسب تخصص لازم:

پیش از احداث مزرعه و یا واحدهای برای پرورش بوقلمون، داشتن تجربه ای کوتاه در زمینه نگهداری بوقلمون و پرورش آن بسیار حائز اهمیت می باشد. همچنین باید مهارت لازم برای کار با دستگاه جوجه کشی را کسب نمود.

مزرعه نگهداری بوقلمون

  • دریافت مجوز:

برای نگهداری طیور و پرورش آن ها در مزرعه یا واحدهای بزرگ، بایستی حتما مجوز لازم را از سازمان های مربوطه دریافت کرد. کسب این مجوزهای قانونی و نظارت های اداره دامپزشکی و جهاد کشاورزی می تواند در آینده، مانع از بروز خسارت های جانی و مالی گردد. امروزه بیماری های مشترک بین طیور و انسان شیوع بیشتری پیدا کرده است، بنابراین با کسب مجوزهای لازم می توان با خیالی آسوده تر برای پرورش طیور اقدام  کرد. البته برای پرورش بوقلمون در واحدهای کوچک تر و به شکل سنتی یا محلی نیازی به دریافت مجوز نمی باشد، اما توصیه می شود شمار تعداد بقلمون و یا هر پرنده دیگری را که نگهداری می کنید را به اطلاع سازمان جهاد کشاورزی و یا دامپزشکی برسانید.

پرورش بوقلمون

برای شروع به هر کاری باید سرمایه و یا بودجه مورد نیاز برای کار مورد نظر را فراهم نمود. همچنین افراد برای پرورش و نگهداری بوقلمون نیز باید ابتدا مسیری را که قصد دارند در آن به سود دهی بیشتر برسند را مشخص نمایند. به عنوان مثال، اشخاصی که در کنار نگهداری بوقلمون تمایل دارند، در زمینه واحد جوجه کشی بوقلمون و یا عرضه گوشت بوقلمون نیز فعالیت داشته باشند، باید امکانات لازم برای انجام این قبیل کارها را فراهم نمایند، که این امر مستلزم صرف زمان و سرمایه بیشتری خواهد بود. بنابراین افراد باید هدف خود را مشخص کنند و سپس بودجه مورد نیاز برای پرورش بقولمون را برآرود نمایند. البته مشاوره گرفتن از شرکت های مهندسی دام و طیور می تواند، در نوشتن طرح توجیهی برای پرورش و نگهداری بوقلمون کمک کند.

نکات لازم برای نگهداری بوقلمون

  • عرضه و فروش محصول تولیدی:

پیش از شروع هر کاری علاوه بر موراد ذکر شده در بالا، باید در زمینه اصول بازاریابی، بازار رقابتی برای فروش محصول و یا حتی بازار سازی، همچنین تبعات آن تحقیق کرد و از مشاوران و یا کارشناسان خبره بازار مشورت گرفت.

علاوه بر آن بهتر است، شخص متقاضی خرید زمین جهت ایجاد مزرعه پرورش بوقلمون به بخش «اداره ی صدور پروانه معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی» مرکز استان خود مراجعه نماید و محل دقیق زمین مورد نظر و کروکی آن را در اختیار کارشناسان مربوطه قرار دهد، تا  از راهنمایی ها، اصلاحات و مشورت آنان برخوردار گردد. همچنین با تحویل درخواست کتبی از معاونت امور دام جهاد کشاورزی شروع به اقدام برای دریافت «صدور پروانه ی تاسیس پرورش بوقلمون» و «پروانه ی بهره برداری» کند. آنگاه متقاضی با دریافت پروانه می تواند، جهت راه اندازی مزرعه یا واحد پرورش و خرید قفس نگهداری، دستگاه جوجه کشی و دیگر ملزومات اقدام نماید.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها