آیا نظام احمدی‌ نژاد را تایید صلاحیت می کند؟

لابی و رایزنی های زودهنگام احمدی نژاد برای انتخابات 1400

محمود احمدی‌ نژاد می‌تواند فرصت حضور در انتخابات ۱۴۰۰ را به دست بیاورد؟ احمدی‌ نژاد به سوالی درباره حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ اینگونه پاسخ داد: امسال سال تحول در کل جهان است!

حجم ویدیو: 2.93M | مدت زمان ویدیو: 00:01:34

محمود احمدی‌نژاد کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ خواهد شد؟

ابوالقاسم رئوفیان‌ گفت: احمدی‌ نژاد به عنوان یک فعال شناخته‌شده سیاسی که در ۲ دوره هم به عنوان رییس‌ جمهوری اداره کشور را عهده‌دار بود، به لحاظ گفتاری و رفتاری به ‌گونه‌ای عمل کرده که ابهام‌هایی را درباره خودش به وجود آورده است‌.

محمود احمدی‌ نژاد می‌تواند فرصت حضور در انتخابات ۱۴۰۰ را به دست بیاورد؟ این سوالی است که این روزها در محافل سیاسی مطرح می‌شود. به هر حال محمود احمدی‌ نژاد دو دوره رئیس‌جمهور بود و به همین دلیل،‌ حرف و حدیث‌هایی که درباره‌اش وجود دارد هم مانع از مطرح شدن اسم او برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ نمی‌شود. انتخابات ریاست‌جمهوری یکسال دیگر برگزار می‌شود و احتمالا تا پایان سال جاری مشخص خواهد شد که محمود احمدی‌ نژاد می‌تواند برای بار سوم کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری را تجربه کند یا نه؟

ابوالقاسم رئوفیان،‌ فعال سیاسی اصولگرا،‌ در این‌باره اظهار داشت: با توجه به اینکه تا انتخابات ۱۴۰۰ یکسال باقی مانده است، شاید زود است درباره حضور اشخاص در این اتفاق مهم صحبتی به میان آورد. اما در عین حال،‌ احمدی‌نژاد به عنوان یک فعال شناخته‌شده سیاسی که در ۲ دوره هم به عنوان رییس‌جمهوری اداره کشور را عهده‌دار بود، به لحاظ گفتاری و رفتاری به ‌گونه‌ای عمل کرده که ابهام‌هایی را درباره خودش به وجود آورده است‌. به همین دلیل، بسیار بعید است بتواند این ابهامات را رفع کند. پس بعید است نظام تصمیم به تایید صلاحیت احمدی‌نژاد بگیرد.

دبیر کل حزب ایران زمین در ادامه سخنانش گفت: اما این را نمی‌توان نادیده گرفت که این چهره، با وجود همه جنجال‌هایش از پتانسیل بالایی برخوردار است. این توضیح ما را به این نتیجه می‌رساند که با توجه به اقتضائات کشور، می‌توانیم حضور دوباره او را در عرصه مدیریتی بررسی کنیم. بالاخره کشور دچار بحران‌های متعددی است که نمی‌توانیم فقط دولت فعلی را مقصر بدانیم. با این حال وضعیت اقتصادی به شدت نابسامان است و فقر بیداد می‌کند. حتی به تعبیری دولت کنونی از علاج این واقعه عاجز است و امور از دستش در رفته است.

رئوفیان همچنین تصریح کرد:‌ در چنین شرایطی برای اینکه بتوانیم به گزینه مناسبی برای گذر از بحران‌ها برسیم، باید هر گزینه ممکن را بررسی کنیم‌ که محمود احمدی‌نژاد هم می‌تواند یکی از گزینه‌ها باشد.

وی در ادامه افزود: وقتی مردم متوجه می‌شوند،‌ یکی از مقامات بلندپایه سابق دستگاه قضایی نزدیک به ۲۰ سال در سطح کلان سوءاستفاده کرده است، نسبت به آینده مملکت هراسان می‌شوند. پس ما در موقعیتی هستیم که برای انتخاب افراد، باید تسویه‌ حساب‌های سیاسی را کنار بگذاریم و یک تغییر و دگرگونی را در نظام مدیریتی به وجود بیارویم، بلکه بتوانیم بالاخره آرامش را به جامعه تزریق کنیم.

ابوالقاسم رئوفیان در پایان صحبت‌هایش گفت:‌ لازم است کسی در انتخابات ۱۴۰۰ به پیروزی برسد که هم از جنس مردم باشد و هم نظام‌مند حرکت کند و مقید به حفظ اصول باشد و البته خودمحوری را کنار بگذارد.

جانشین محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ۱۴۰۰ کیست؟

در روزهایی که هر لحظه نام‌های جدیدی از احتمالات کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به گوش می‌رسد، خیلی معتقدند که محمود احمدی‌نژاد با علم به رد صلاحیت شدن وارد میدان نمی شود اما دست یک کاندیدا را خواهد گرفت و به وزارت کشور خواهد برد.

محمود احمدی نژاد از «مرگ سیاسی» می ترسد، این را در همه سالهای دور بودنش از پاستور به اثبات رسانده است، چه آن روزها که یاران غارش بقایی و مشایی در کنارش بودند و مثلث جنجال آفرین بودند، چه این روزها که تنها شده است و باز هم در تکاپو برای زنده نگه داشتن نام خود در فضای سیاست و رسانه است، هم چمدان سفر می بندند و از شهری به شهر دیگر می رود، هم دست به قلم است و گاه و بیگاه نامه هایی می نویسد چه ترامپ مخاطبش باشد چه ...

هرچه هست احمدی نژاد میل به حذف شدن از سیاست ندارد، حتی اگر بداند چندان حامی سیاسی ندارد و رفقا و یاران دیروزش حالا در صف منتقدانش ایستاده اند. اما سوال این روزها این است که «ترس از حذف نشدن آیا او را به وادی انتخابات ۱۴۰۰ خواهند کشاند؟»

احمدی نژاد کاندیدای ۱۴۰۰ می شود، این را نه فقط در حد احتمال که برخی با قطعیت و جدیت مطرح می کنند و تحلیل شان از تحرکات این روزهای احمدی نژاد و زمزمه هایی که از گوشه و کنار به ذهن شان می رسد آن است که مرد رفته از پاستور اینبار هم کاندیدای ریاست جمهوری خواهد شد.

این طیف بر این اعتقادند که احمدی نژاد حتی با علم به اینکه اینبار هم رد صلاحیت خواهد شد بازهم پا پس نخواهد کشید و وارد گود خواهد شد چرا که برای او تنها کاندیدا شدن اهمیت ندارد او در تلاش برای زنده نگه داشتن نام خود و به تهییج در آوردن آن بخش از بدنه جامعه است که هنوز در بین آنها رأیی دارد.

از سوی دیگر احمدی نژاد و اطرافیانش بر این تصور هستند که حضورش در انتخابات فضای مشارکتی انتخابات را بیشتر خواهد کرد و بر همین اساس تصور می کنند شورای نگهبان بعد از ۴ سال تن به تایید صلاحیت او خواهد داد، ادعایی که اما و اگرهای زیادی نسبت به آن وجود دارد و حتی با پذیرش اینکه احمدی نژاد بدنه رای قابل تاملی دارد اما مخالفان او و سیاست هایش در دوره ریاست جمهوری نیز کم نیستند. همانها که بازگشت او به سیاست و ریاست جمهوری را یک خطر می دانند نه فرصت. از سوی دیگر تایید صلاحیت احمدی نژاد از سوی شورای نگهبان اگرچه قابل پیش بینی نیست اما در صورت وقوع بدون شک این شورا با حواشی زیادی همراه خواهد کرد و به مانند آنچه یک فعال سیاسی اصولگرا می گوید مصداق «از چاله به چاه افتادن است.»

احمدی نژاد

با این وجود برخی خبرها نیز حکایت از آن دارد که احمدی نژاد لابی ها و رایزنی ها با شوری نگهبان را زودهنگام آغاز کرده است امری که بعید به نظر می رسد نتیجه ای برای او به دنبال داشته باشد.
احمدی نژاد نمی آید اما کاندیدا می فرستد، این دومین سناریویی است که این روزها مطرح می شود، او سال ۹۶ هم با اینکه تصور می شد بعد از نهی رهبری از کاندیداتوری، دیگر وارد میدان نخواهد شد در اقدامی عجیب نه تنها خودش کاندیدا شد بلکه بقایی را هم همراه خود به وزارت کشور برد و هر دو کاندیدای ریاست جمهوری شدند. 

اقدامی که نتیجه ای جز رد صلاحیت برای او نداشت. اما اینبار اگر قرار باشد همان استراتژی را دنبال کند ولی خودش وارد گود نشود چه کسانی را راهی خواهد کرد؟ نگاهی به اندک افراد باقیمانده در کنار احمدی ژاد حکایت از آن دارد اگر او نخواهد به سبک ۹۶ پشت چهره های جنجالی قرار گیرد تنها دو چهره هستندکه شانسی برای تایید صلاحیت شدن دارند، غلامحسین الهام و ثمره هاشمی. دو چهره ای که این روزها دور و نزدیک هنوز در کنار او باقیمانده و آنقدر حاشیه ساز حرکت نکرده اند. 
احمدی نژاد آنقدر هوش سیاسی دارد که بداند احتمال تایید صلاحیت شدنش از سوی شورای نگهبان یک احتمال غریب و دور است، با این وجود او برای زنده نگه داشتن خود در سیاست و رها شدن از کابوس مرگ سیاسی ناچار است خود را با جنجال و هیاهو در فضای سیاست نگه دارد.

او در این مدت تلاش کرده است با مواضعی اپوزیسیون گونه نگاه ها را به سمت خود خیره نگه دارد اما گویا به این نتیجه رسیده است حضورش در سیاست آنهم وقتی هیچ جریان سیاسی را در کنار خود ندارد تنها وابسته به آن است که بر کرسی قدرتی تکیه بزند، این کرسی قدرت برای او چیزی جز صندلی شماره یک پاستور نیست اما رویای بازگشت دوباره به پاستور هم رویایی دور و دراز و دست نیافتنی برای او به نظر می رسد و گویی دوران احمدی نژاد، دورانی پایان یافته شده است. شاید از همین روست که هر چند وقت یکبار تحرکاتش را اوج می بخشد و اطرافیانش هم زمزمه کاندیداتوری او را مطرح می کنند تا اینگونه او را از کابوس فراموش شده رها بخشند.

سید حسن خمینی، کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ می‌شود؟

در حالی که با پایان یافتن بحث‌های مربوط به انتخابات دوم اسفند و شروع به کار مجلس یازدهم، اکنون بحث انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ کم‌کم داغ می‌شود، در روزهای اخیر احتمال اینکه سیدحسن خمینی به نمایندگی از اصلاح‌ طلبان برای شرکت در انتخابات ۱۴۰۰ معرفی شود تحلیل‌های زیادی را موجب شده است. باید منتظر ماند و دید بالاخره بعد از گمانه‌زنی‌ها در چند انتخابات گذشته، سیدحسن خمینی راضی به حضور در انتخابات خواهد شد یا نه؟

سید رضا اکرمی،‌ عضو جامعه روحانیت مبارز، در این‌ باره اظهار داشت: بعد از انتخابات مجلس شورای اسلامی که اتفاقاً مردم کمی حاضر به رأی دادن شدند، کشور به استقبال انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۰ می‌رود. از آنجا که ما حزب‌های قوی‌ای نداریم و اساساً فعالیت‌های حزبی در ایران جدی گرفته نمی‌شود،‌ سیاسیون در نشست و گعده‌هایی که با هم دارند اسامی افرادی را به عنوان کاندیدای احتمالی مطرح می‌کنند که اسم آیت‌الله سید حسن خمینی هم به میان آمده است.

این فعال سیاسی در ادامه گفت: اما بسیار بعید است که سید حسن برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام آمادگی کند یا به دعوت گروه‌های سیاسی پاسخ مثبت بدهد. در واقع ایشان به عنوان نوه امام خمینی ترجیح می‌دهد همچنان در حوزه علمیه به تدریس بپردازد تا در این سنگر خدمت کند و تاثیرگذار باشد.

او توضیح داد: البته سید حسن خمینی در سال ۹۴ برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان اعلام آمادگی کرد که متاسفانه راه را برای ایشان باز نکردند. به همین دلیل معلوم است حاضر نمی‌شود به عنوان یکی از خاندان امام بیاید و خود را در معرض تایید شورای نگهبان بگذارد.

اکرمی ادامه داد: همچنین این را باید در نظر گرفت که کرونا مردم را به ستوه آورده و مشکلات زیادی برای جامعه ایجاد کرده است. از آنجا که تا موعد انتخابات ریاست‌جمهوری یک ‌سال مانده است، پرداختن به مسائل انتخاباتی و اینکه چه کسی بیایید و چه کسی نیاید زود است؛ یعنی همه باید اولویت را بر این بگذارند که ان‌شاءالله از این وضعیت نگران‌کننده به سلامت عبور کنیم.

سید رضا اکرمی در پایان گفت: ایران روزهای مهمی پیش رو دارد و امیدوارم همه در کنار هم اولویت را بر رفع مشکلات بگذارند و بحث‌های انتخاباتی و رقابت را به زمان خودش موکول کنند.

 

 

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها