علی بیگدلی:
احتمال رویارویی مجدد می رود/گفت و گو و رایزانی با کشورهای منطقه ضروری است.
علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با «مستقل آنلاین» گفت:از آنجایی که احتمال رویارویی مجدد می رود، گفت و گو و رایزانی با کشورهای منطقه ضروری است.

علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با «مستقل آنلاین» با اشاره رویارویی نظامی ایران و اسرائیل و توقف این رخدادی که کل جامعه جهانی را تحت تاثیر خود درآورده بود، اظهار داشت: آتش بس دلیلی جز این نداشت که به قول معروف اسرائیل برابر حملات گسترده نظامی ناتوان شد و به همین دلیل اسرائیلی ها با واسطه گری دونالد ترامپ از قطر خواستند، ایران را برای پذیرش آتش بس راضی کند. چرا که حملات موثر ایران ساختار اسرائیل را به کل تحت تاثیر خود درآورد. در اینکه رژیم اسرائیل توقع این فرجام دشوار را از جنگ با ایران نداشت، قطعا به فکر تهاجمی دیگر هستند تا جبران مافات کنند. با این توضیح که به دلیل به هم ریختگی تسهیلات نظامی اسرائیل، این کشور برای وارد شدن به جنگی دیگر به مدت زمان زیادی احتیاج دارد تا توان تسهیلاتی خودش را بازسازی کند.
استاد تاریخ روابط بین الملل در ادامه درباره ورود آمریکا به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: از همان روز اولی که جنگ شروع شد، شاهد اظهارات ضد و نقضی از جانب دونالد ترامپ بودیم، بنابراین با وجود اینکه تهاجم اسرائیل ۴۸ ساعت قبل از زمان دور ششم گفت و گو ایران و آمریکا بود، دخالت مستقیم این کشور در رویارویی نظامی محتمل به نظر می رسید تا اینکه آمریکا تسهیلات هسته ای ما را هدف قرار دادند که البته از ایران پاسخی محکم گرفتند. شرح این شرایط به این دلیل بود تا این ذهنیت به وجود آید که قصد ایالات متحده از مذاکره با ایران خریدن زمان برای آمادگی اسرائیل برای حمله بود.
او افزود: یکی از راه حل هایی که می تواند آتش بسِ ایران و اسرائیل را دائمی کند، این است که نظام بین الملل فضای دیپلماسی را داغ کند. به این معنی که از سرگیری گفت و گوهای ایران و کشورهای منطقه و جهان می تواند منجر به توقف برنامه هایی باشد که اسرائیل برای تداوم درگیری نظامی در سر دارد. همچنین اگر ایران با کشورهای اروپایی وارد گفت و گو شود، می تواند کمک کننده شرایط موجود باشد و حتی آتش بس را آتش بسی ماندگارتر کند. البته تمایل اروپایی ها برای گفت و گو با ایران باتوجه به تبعات جنگ ۱۲ روزه کاهش محسوسی داشته است.
وی توضیح داد: درباره شرایط فعلی همچنین می توان اشاره داشت، از آنجایی که احتمال رویارویی مجدد می رود، گفت و گو و رایزانی با کشورهای منطقه ضروری است. به این معنی که تعامل با کشورهای اطراف و همسایگان می تواند نقش بسیار مهمی در مدیریت کارآمد شرایط فعلی داشته باشد. بنابراین دستگاه دیپلماسی باید تلاشش را برای گفت و گو با کشورهایی چون عربستان، قطر و امارات را فراهم کند، بلکه ظرفیت های منطقه ای برای عبور از بحران به کار بیاید.
بیگدلی یادآور شد: دیپلماسی تنها راه پایان نزاع و درگیری است.
ارسال نظر