حشمت الله فلاحت پیشه در گفت و گو با مستقل آنلاین:

مانع بزرگی در راستای توافق مشاهده نمی‌ شود/ایران و آمریکا در نهایت توافق خواهند کرد

: اواخر هفته گمانه زنی هایی جدی درباره به بن بست رسیدن گفت و گوهای جمهوری اسلامی و ایالات متحده مطرح شد که با انجام شدن پنجمین دوره از گفت گو می توان گفت، می توان گفت، هر دو کشور نگاهی جدی به گفت و گو دارند و اگر اظهاراتی هم در این بین مطرح می شود، اصل مذاکره را تهدید نخواهد کرد.

مانع بزرگی در راستای توافق مشاهده نمی‌ شود/ایران و آمریکا در نهایت توافق خواهند کرد

حشمت الله فلاحت پیشه،  رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در گفت و گو با «مستقل آنلاین» با اشاره به پنجم ایران و آمریکا اظهار داشت: اواخر هفته گمانه زنی هایی جدی درباره به بن بست رسیدن گفت و گوهای جمهوری اسلامی و ایالات متحده مطرح شد که با انجام شدن پنجمین دوره از گفت گو می توان گفت، می توان گفت، هر دو کشور نگاهی جدی به گفت و گو دارند و اگر اظهاراتی هم در این بین مطرح می شود، اصل مذاکره را تهدید نخواهد کرد.نکته بسیار مهم که بر اساس مشاهدات می توان به آن رسید، چیزی جز این نیست که نه ایران کمترین تمایلی به جنگ دارد و نه ایالات متحده به گزینه نظامی فکر می کند.

فعال سیاسی اصولگرا در ادامه گفت: دونالد ترامپ در سفری که به خاورمیانه داشت، بیش از 4 میلیارد دلار با عربستان، امارات و قطر بست. پس می توان به این تشخیص رسید که رییس جمهور آمریکا در دوره جدید دولت داری به سمت تعامل و عقد قرارداد می رود و تمایلی به رویارویی نظامی ندارد. در واقع مطلوب آمریکایی ها در وهله اول این است که با ایران به توافقی موقت برسند تا وقتی ایران برنامه های خود را مسکوت کرد، کم_کم مطالبه های بیشتری را مطرح کنند.

او افزود: واقعیت چیزی جز این نیست که ایران در شرایطی قرار دارد که نمی تواند نسبت به توافقی که می تواند گره گشایی در اقتصاد را موجب شود، بی تفاوت باشد. یعنی وضعیت اقتصادی به گونه ای بحرانی شده است که پتانسیل های موجود در موقعیت تحریم، تاثیرگذاری خود را از دست دادند. رویارویی با پدیده خطرناک تورم، تولیدی که به ورطه فلجی رسیده است، ناترازی در بخش های مختلف انرژی و . . . نشانه هایی ملموس از بحرانی واقعی به شمار می روند. دقیقا به همین دلیل نظام حکمرانی با تدبیری که ریشه در واقع بینی دارد، با تجدیدنظری کلی و به زعم من تاریخی، بنا را بر گفت و گو با آمریکا گذاشت. از آن طرف هم دونالد ترامپ در روزهایی که دولتش زیر سئوال است، نیاز مبرمی به یک دست آورد مهم دارد. بنابراین با وجود فراز و نشیب های زیادی، ایران و آمریکا ار ریل مذاکره خارج نخواهند داشت.

وی توضیح داد: به نظر می‌رسد،. دونالد ترامپ خواستار توافق با ایران است و تأکید بر توقف غنی ‌سازی ایران هم با این هدف است که در نهایت به اسرائیل بگوید، همه کار کرد اما ایران زبر بار نرفت و لازم بود با جمهوری اسلامی توافق کنم. در واقع عمان هم بر همین مبنا واسطه شده است.

فلاحت پیشه یادآور شد: مانع بزرگی در راستای توافق مشاهده نمی‌ شود. یعنی ایران و آمریکا در نهایت به اشتراک نظر درباره شرط و شروط تعامل خواهند کرد.

 

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها