بعد از حمله پهپادی اسرائیل به ایران، چه خواهد شد؟

پیش از این، روسیه و چین خواستار خویشتنداری دو طرف شده بودند و آلمان و فرانسه هم به صراحت از اسرائیل خواسته بودند از تشدید تنش خودداری کند/ رسانه‌های رسمی متعلق به سپاه نوشتند: استفاده اسرائیل از ریزپرنده برای تهاجم به یک پایگاه هوایی در اصفهان، بیش از آنکه محصول یک طراحی عملیاتی باشد، نتیجه پذیرفتن معادله جدید با ایران تا این لحظه از تنش‌هاست.

بعد از حمله پهپادی اسرائیل به ایران، چه خواهد شد؟

دولت آمریکا به بنیامین نتانیاهو اعلام کرده است که در دفاع از اسرائیل در کنار این کشور خواهد بود اما در حمله به ایران مشارکت نخواهد کرد

 

 

گزارش سیاسی- پس از حملات ترکیبی شنبه‌شب سپاه به اسرائیل با بیش از 315 پهپاد، موشک بالستیک و موشک‌های کروز، برخلاف آنچه که پیش‌بینی می‌شد، کابینه جنگ اسرائیل به ریاست بنیامین نتانیاهو، علی‌رغم توصیه‌های جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، که به نظر می‌رسید در حال تدارک پاسخ به جمهوری اسلامی بود دچار اختلاف و تشتت علنی شد.

اکسیوس عصر روز دوشنبه با انتشار خبری در همین رابطه نوشت: «یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل در یک تماس تلفنی به لوید آستین وزیر دفاع آمریکا گفته است که اسرائیل چاره‌ای جز پاسخ به حمله موشکی و پهپادی بی‌سابقه‌ ایران، ندارد.

اما همزمان کانال ۱۲ رژیم اسرائیل در گزارشی به نقل از منابع خود مدعی شد که هدف اسرائیل صدمه زدن به ایران بدون ایجاد جنگی همه جانبه است. مطلبی که واشنگتن پست، هم به آن اشاره کرد و به نقل منابع خودش نوشت: «اسرائیل به دنبال پاسخی است که پیامی را بدون ایجاد تلفات مخابره کند.»

همچنین یک مقام ایرانی که نامش فاش نشده در گفتگو با شبکه الجزیره گفت که جمهوری اسلامی خواهان جنگ نیست ولی اگر جنگی بر آن‌ها تحمیل شود گزینه‌های زیادی روی میز داریم. 

ابوالفضل عمویی هم در گفت وگو با شبکه المیادین با اظهارنظری که مورد توجه بسیاری از رسانه‌های دنیا قرار گرفت مدعی شد: «اگر اسرائیل بخواهد دست از پا خطا کند، آماده استفاده از سلاح‌هایی هستیم که قبلاً استفاده نکردیم.»

هرچند این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس توضیح بیشتری نداده اما بسیاری از تحلیلگران گمانه‌زنی‌های مختلفی از این سخنان برداشت کرده و نسبت به آینده خاورمیانه و گسترش جنگ در منطقه ابراز نگرانی کردند.

علی باقری معاون سیاسی وزارت خارجه ایران هم دوشنبه شب با حضور در استودیوی شبکه خبر ضمن اشاره به اخباری که از تل‌آویو مخابره می‌شد، گفت: «در صورت سرزدن خطای مجدد از سوی دشمن، صهیونیستها بدانند که دیگر ۱۲ روز وقت نخواهند داشت و سرعت پاسخ ایران کمتر از چند ثانیه خواهد بود.»

روزنامه کیهان هم در شماره روز سه‌شنبه خود به گونه‌ دیگری به این مطلب پاسخ داده و نوشت: «عملیات موفق «وعده صادق» در اصل تنبیه بی‌ادبان بود، نه جنگ و انتقام. اسرائیل، نه کشور است و نه خاکی دارد و نه در قواره مقابله با ایران است که بخواهیم با او بجنگیم. توله‌ای است که به پا می‌پیچد. وعده صادق، غیر از آنکه مهمات در آستانه انقضاء را صرف کار خیر کرد، آزمایشی بود تا توان پدافندی اسرائیل و آمریکا و انگلیس و فرانسه محک بخورد. نکته مهم‌تر اینکه ایران از تسلیحات چند نسل قبل خود استفاده کرد ولی اسرائیل و متحدانش، با تمام توان تکنولوژیکی خود به آن پاسخ دادند.»

اسرائیل پس از حملات سپاه در بامداد 26 فروردین مدعی شد که با کمک فرانسه، انگلیس و اردن توانسته بیش از 99% حملات را رهگیری و منهم کند و تنها 5 موشک بالستیک به اهداف خود اصابت کردند. اما نشریه سپاه روز دوشنبه نوشت: «رژیم اسرائیل در عملیات «وعده صادق»‌ـ که عملیاتی آشکار و ترکیبی با استفاده از پهپاد، موشک کروز و موشک بالستیک بود‌ـ نتوانست بازدارندگی مناسبی در برابر تهاجم غیورمردان سپاه داشته باشد و در نهایت موشک‌ها به دو پایگاه نظامی «نواتیم» و اطلاعاتی «جبل الشیخ» رژیم صهیونیستی به عنوان اهداف اصلی سپاه با موفقیت اصابت کردند.» همچنین سردار اسماعیل کوثری و برخی نمایندگان دیگر هم مدعی شدند که در عملیات وعده صادق، مقام‌های عالی‌رتبه جمهوری اسلامی به نتیجه دلخواه خودشان رسیده‌ و بزودی جزییات این حمله و اهدافی که مورد اصابت موشک‌های سپاه قرار گرفته‌اند را منتشر خواهند کرد.

عصر روز سه‌شنبه 28 فروردین، وزیر خارجه اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که اسرائیل در کارزار دیپلماتیک خود از کشورها خواسته است تا تحریم‌های بیشتری علیه برنامه موشکی ایران اعمال کنند. او در ادامه نوشت که «تا قبل از آنکه دیر شود باید ایران را متوقف کرد.» رئیس ستاد ارتش اسرائیل به صراحت تایید کرد به حمله سپاه پاسداران پاسخ خواهد داد.

پیش از این اظهارات، کابینه جنگی اسرائیل روز گذشته برای دومین بار با دستور کار چگونگی پاسخ به حمله موشکی و پهپادی مستقیم یکشنبه گذشته ایران تشکیل جلسه داد. دولت اسرائیل اما هنوز علنی نکرده است که آیا برای پاسخ به حمله یکشنبه سپاه به تصمیمی رسیده است یا نه.

این درحالی است که در پی افزایش تهدید اسرائیل علیه ایران، ابراهیم رئیسی گفت «کوچکترین اقدام علیه منافع ایران» با پاسخی «گسترده و دردناک» علیه همه عاملان آن مواجه خواهد شد. پیشتر ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح هم گفت که پاسخ نیروهای نظامی ایران اینبار «قدرتمندتر از پاسخ قبلی به اسرائیل» خواهد بود.

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا هم گفته قرار است با بنیامین نتانیاهو همتای اسرائیلی خود درباره گسترش جنگ صحبت کند. او گفت که با نتانیاهو درباره چگونگی جلوگیری از تشدید بیشتر درگیری‌ها گفتگو خواهد کرد.

پیش از این، روسیه و چین خواستار خویشتنداری دو طرف شده بودند و آلمان و فرانسه هم به صراحت از اسرائیل خواسته بودند از تشدید تنش خودداری کند.

اما با این حال، شبکه اسرائیلی کان عصر روز دوشنبه گزارش داد که دفتر نخست‌وزیری اسرائیل تقاضاهای رهبران شمار زیادی از کشورهای غربی متحد و دوست را برای گفت‌وگوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو رد کرد تا زیر فشار آن‌ها برای خودداری از حمله احتمالی اسرائیل در پاسخ به حمله نظامی شنبه شب ایران علیه این کشور، قرار نگیرد.

این شبکه یادآور شد این در حالی است که تمامی کشورهای دوست اسرائیل از این کشور در برابر حمله نظامی ایران حمایتی قاطع بیان کرده‌اند.

همه اینها در حالی است که گزارش شده بود دولت آمریکا به صراحت به بنیامین نتانیاهو اعلام کرده است که در دفاع از اسرائیل در کنار این کشور خواهد بود اما در حمله به ایران مشارکت نخواهد کرد.

رسانه‌ها صبح روز یکشنبه 26 فروردین نوشتند که جو بایدن به نتانیاهو گفته که تو توانستی حملات گسترده ایران را دفع کنی و به همین قانع باش و ادامه نده! اما به نظر می‌رسد دولت افراطی اسرائیل که هم اکنون در غزه به آنچه که مورد نظرش بوده، نرسیده! قصد دارد تا با گسترش جنگ، زمان بیشتری برای خودش بخرد.

همزمان، چهار مقام آمریکایی به شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفتند مقامات این کشور برآورد می‌کنند که پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله نظامی ایران به اسرائیل، «محدود باشد» و به احتمال زیاد به صورت حملاتی علیه نیروهای نظامی ایران و گروه‌های نیابتی تحت حمایت ایران در خارج از سرزمین ایران انجام شود.

در حالی که چشم رسانه‌ها به ایران و اسراییل دوخته شده تا پاسخ اسراییل را گزارش کنند، بامداد دیروز ریزپرنده‌هایی وارد آسمان اصفهان‌ شدند و برای انجام این عملیات حریم هوایی عراق و سوریه نیز توسط اسراییل نقض شد. 

براساس این خبر صبح جمعه چند ریزپرنده در حریم هوایی اصفهان و تبریز توسط پدافند هوایی مورد انهدام قرار گرفتند و هیچ‌گونه خسارتی به اماکن نظامی و غیرنظامی وارد نشد؛ بلافاصله رسانه‌های غربی این واقعه را اقدامی از سوی رژیم صهیونیستی عنوان کردند. 

خبرها حاکی از شنیده شدن صدای انفجار در چند استان کشور و حوالی ساعت 4 بامداد جمعه در شمال شرقی استان اصفهان بود.

 امیرسرتیپ دوم میهن پرست از فرماندهان ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: این صدا، مربوط به شلیک پدافند هوایی به یک شیء مشکوک بوده و هیچ خسارت و حادثه‌ای ایجاد نشده و استان کاملا در شرایط عادی قرار دارد.

رسانه‌های رسمی متعلق به سپاه نوشتند: استفاده اسرائیل از ریزپرنده برای تهاجم به یک پایگاه هوایی در اصفهان، بیش از آنکه محصول یک طراحی عملیاتی باشد، نتیجه پذیرفتن معادله جدید با ایران تا این لحظه از تنش‌هاست.

هنوز مشخص نیست که این عملیات پایانی بر تقابل محتاطانه ایران و اسراییل است یا پیدا شدن لاشه موشک‌هایی در عراق به معنی حمله موشکی ناکام اسراییل بوده است. 

 منابع عراقی گفته‌اند بخش بوستر (بخش پیش برنده موشک) موشک‌های بلو اسپارو یا گنجشک آب | Blue Sparrow اسرائیل را در خاک این کشور کشف کرده‌اند. مشخص نیست کلاهک این موشک‌های میان برد به کجا برخورد کرده اما برخی گمانه زنی‌ها از برخورد سر جنگی این موشک‌ها با اهدافی در عراق (احتمالاً بابل عراق) حکایت دارد.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها