آیا پزشکیان تهدید به بستن تنگه هرمز کرد؟

با نگاهی دقیق‌تر روشن می‌شود که نه‌تنها رئیس‌جمهور هیچ تهدید مستقیمی نکرده، بلکه حتی با لحنی طعنه‌آمیز، به سیاست‌های آمریکا و برداشت‌های نادرست از ایران پاسخ داده است. او گفته بود: «ایران عامل خطر است؟ ما دیگران را تهدید می‌کنیم؟... »/ کیهان نهادهای اطلاعاتی و امنیتی را فراخوانده تا هر کس که به ایده «بستن تنگه هرمز» او انتقاد می کنند را واکاوی و آبشخور مرموز او را کشف کنند

آیا پزشکیان تهدید به بستن تنگه هرمز کرد؟

آیا نهاد ریاست جمهوری هم معتقد است که پزشکیان دنیا را تهدید به بستن تنگه هرمز کرده است؟ 

 

داوود حشمتی در امتداد نوشت: رئیس‌جمهور در مجمع گفت‌وگوی تهران، در اظهاراتی درباره خلیج‌فارس و وضعیت انرژی جهانی، حرف‌هایی زد که دل کیهان‌نشینان را شاد کرد؛ گرچه به نظر می‌رسد برداشت آن‌ها از این سخنان چندان دقیق نیست.

 

وقتی کیهان، تهدید استخراج می‌کند
 

کیهان با استناد به این جمله از پزشکیان که گفته بود: «اگر از همین امروز انرژی از خلیج‌فارس منتقل نشود، آن‌ها [آمریکا و اروپا] فلج خواهند شد»، به وجد آمده و نوشته: «آقای پزشکیان در این بخش از سخنان عزتمندانه خود، دشمنان ایران اسلامی را به بستن تنگه هرمز تهدید کرده است.»

اما با نگاهی دقیق‌تر به همان جلسه، روشن است که نه‌تنها رئیس‌جمهور هیچ تهدید مستقیمی نکرده، بلکه حتی با لحنی طعنه‌آمیز، به سیاست‌های آمریکا و برداشت‌های نادرست از ایران پاسخ داده است. او گفته بود: «ایران عامل خطر است؟ ما دیگران را تهدید می‌کنیم؟... »

و یا در همان جمله مورد استناد کیهان گفته بود: «اگر از خلیج فارس انرژی منتقل شد، آن‌ها فلج می‌شوند، ولی جنگ راه می‌اندازند تا این منابع را با قیمت دلخواه به کشور خود منتقل کنند.»

اینکه چگونه کیهان از این اظهارات بوی «تهدید» استخراج کرده، نکته مهمی است. چون احتمالا با این حجم از انرژی ممکن بود بیت کویین تولید کرد.

دلخوری کیهان از منتقدان

کیهان در ادامه حتی دستگاه‌های امنیتی را هم به میدان آورده تا با کسانی که به ایده بستن تنگه هرمز انتقاد دارند، برخورد شود.  کیهان نهادهای اطلاعاتی و امنیتی را فراخوانده تا هر کس که به ایده «بستن تنگه هرمز» او انتقاد می کنند را واکاوی و آبشخور مرموز او را کشف کنند. شریعتمداری که ظاهرا از نقد به این ایده بسیار دلخور است در این بخش نوشته هر وقت ایده بستن تنگه هرمز مطرح می شود: «غربگرایان و برخی از مدعیان اصلاحات، زبان و قلم به استهزا گشوده و کوشیده و این اهرم قدرتمند نادیده می شود! به بیان دیگر باید گفت که پادوهای داخلی غرب، به نیابت از آمریکا و اسرائیل جیغ می‌کشند!»

با این حال دو نکته در این مورد وجود دارد. یا برداشت کیهان از اظهارات رئیس جمهوری درست است، یا نادرست. از نگاه ما این برداشت نادرست است. اما وظیفه تبیین و صیانت از نظرات رئیس جمهور و تصمیم گیری های او برعهده نهاد ریاست جمهوری است. آیا آن‌ها هم معتقدند که پزشکیان دنیا را تهدید به بستن تنگه هرمز کرده است؟ اگر همراه و همدل شریعتمداری هستند، حرف و سخنی نمی ماند. اما محض اطلاع هر دو باید گفت نفتی که از خلیج فارس عبور می کند، بیشتر از اینکه روانه اروپا و آمریکا شود، روانه چین می شود. از همین رو بود که چین در سال 1401 میان ایران و عربستان تا توافق پکن منعقد شد. توافقی که می دانیم کیهان نشین و بخشی از اصولگرایان نزدیک به قالیباف با آن مخالفند.

دوم اینکه: باید مراقب ارائه تحلیل های غلط به سیستم باشند. تحلیل هایی که می‌تواند سیستم عصبی و تصمیم گیرنده را مختل کند. امروز همان افراد توصیه ها به بستن تنگه هرمز می کنند، که دیروز و در سال 1401 می گفتند اروپا در آستانه زمستان سخت است و تنها کافی است «دوماه توافق نکنید» تا غرب به دست پای ما بیفتد. اینها همانهایی هستند که سال 91 می گفتند: تحریم ها هیچ اثری ندارد و تحریم نعمت است. همانهایی هستند که می‌گفتند: نفت ایران تحریم، نمی‌شود. با تحریم نفت ایران هر بشکه نفت 250 دلار خواهد شد. همانهایی که گفتند: مهم نیست پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت برود. بنابراین باید به شدت مراقب بود.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها