۳۰ درصد سلاح‌های شکاری کشور غیرمجاز است

اسدزاده رئیس گروه تور‌های ورودی شکار گفت: دو میلیون اسلحه بامجوز در کشور وجود دارد، اما در کنار آن یک میلیون اسلحه بدون مجوز هم است که صاحبان آن‌ها به صغیر و کبیر حیوانات رحم نمی‌کنند.

۳۰ درصد سلاح‌های شکاری کشور غیرمجاز است

نشست تخصصی "بررسی ابعاد شکار در ایران"، صبح امروز با حضور کارشناسان و فعالان محیط زیست در خبرگزای تسنیم برگزار شد.

استاد کیابی پیشکسوت محیط زیست با حضور در این نشست با بیان اینکه کار در محیط زیست آغاز دارد، ولی پایانی ندارد، اظهار کرد: نظارت بر روی جمعیت حیات وحش باید به صورت پیوسته صورت گیرد و تعداد کل جمعیت، ترکیب سنی و موارد دیگر به طور مرتب پایش شود تا زمانی که یک سازمان قصد دارد در نقطه‌ای سد، احداث یا تغییراتی ایجاد کند حیوانات به راحتی شکار نشوند.

وی ادامه داد: بنده با برخی افراد مطلع در چند استان گفتگو داشتم و اکثر آن‌ها اعلام کردند آماربرداری به شکل متداول در سازمان محیط زیست انجام نمی‌شود. خیلی‌ها می‌گویند با شکار، حیوانات معیوب را برمی‌داریم و برخی افراد نیز حیوانات بزرگسال را شکار می‌کنند، اما آن‌ها می‌دانند این حیوانات باید چند سال عمر کنند؟ آیا این اطلاعات را دارند؟

اسدزاده رئیس گروه تور‌های ورودی شکار نیز در این نشست با بیان اینکه ۴۰ سال از انقلاب می‌گذرد و دستگاه‌های دولتی براساس وظایف تعیین شده به امور خود می‌پردازند، گفت: نباید درباره شکار و طبیعت احساسات را وارد کرد و باید آنچه علم و واقعیت می‌گوید را بیان کنیم.

وی ادامه داد: بنده به اندازه کافی در این حوزه تحصیلات و تجربه دارم؛ شکار در این مملکت بسیار ساده شروع شد، این امر به زمانی مربوط می‌شود که یک ایتالیایی برای شکار به ایران آمد و به طور قانونی برای آن مجوز اخذ شد تا شکارچی‌ها بتوانند وارد کشور شوند، زیرا متوجه شدند این امر علاوه بر ایجاد اشتغال ارزآوری هم دارد.

اسدزاده خاطرنشان کرد: همه کشور‌های صاحب سبک، آخرین اطلاعات خود را در زمینه شکار تبادل می‌کنند و در بسیاری از کشور‌ها جامعه شکارچی وجود دارد که طبیعت را حفظ می‌کند. مگر می‌شود در جایی نسبت جمعیت نر به ماده درست نباشد و کسی جرأت دستور شکار داشته باشد؟ شکار مانند باغبانی و هرس طبیعت است.

وی افزود: سازمان محیط زیست وظیفه پایش جمعیت حیات وحش را دارد و فکر می‌کنم در حال حاضر تعداد جمعیت چهارپایان ۱۸۰ هزار باشد. اما مشکل اصلی ما شکار بی‌رویه و غیرقانونی است که سازمان محیط زیست به دلیل کمبود نیرو نمی‌تواند آن را مهار کند.

اصغر عبدلی کارشناس محیط زیست نیز با بیان اینکه باید کاستی‌ها را بگوییم تا برطرف شود وگرنه خوبی‌ها را همه می‌دانند، در پاسخ به این پرسش که آیا شکار حیوانات باید انجام شود یا خیر، گفت: ما باید براساس مستندات علمی صحبت کنیم و علاوه بر آن شرایط کشور را هم در نظر بگیریم.

وی افزود: باید ببینیم شرایط کشور چگونه است؛ اگر مراجع عظام می‌گویند شکار تفریحی جایز نیست باید بپذیریم. می‌گویند شکار برای کشور درآمد دارد درحالی که از طریق اکوتوریسم طبیعت و عکاسی می‌توانیم ده‌ها برابر درآمد ایجاد کنیم که پایدار نیز، است.

این کارشناس محیط زیست تصریح کرد: اشکالی ندارد که از اروپا و آمریکا برای شکار به کشور بیایند، اما باید ببینیم ظرفیتی برای بهره برداری وجود دارد یا خیر. اعلام شد ۱۸۰ هزار چهارپا در کشور وجود دارد، اما آمار اصلی نشانگر وجود ۱۴۴ هزار چهارپاست. حال با توجه به این آمار می‌گویند چه اشکالی دارد که ۱۰۰ مورد از آن‌ها را شکار کنیم.

عبدلی با اشاره به بیان اظهاراتی مبنی بر اینکه وضعیت محیط زیست مناطق خراب است و ۵ الی ۱۰ درصد از جمعیت حیات وحش باقی مانده است، گفت: سوال بنده این است که از لحاظ علمی و بین‌المللی و طبقه‌بندی حفاظتی IUCN چهارپایانی که می‌خواهند شکار کنند چه وضعیتی دارد؟ از نظر این نهاد چهارپایان جزو گونه‌های آسیب‌پذیر هستند.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اصلاح نسبت جنسی فقط راه باز کردن برای شکار است، گفت: یک عده برای ارتزاق خود شکار می‌کنند و این امر را بیشتر درباره پرنده‌ها انجام می‌دهند، اما باید برآورد شود و اگر امکان آن وجود دارد به آن ادامه دهند؛ درباره صید ماهی نیز همین طور است بنده تمام رودخانه‌های کشور را دیده‌ام و گرفتار اشرار هم شده‌ام.

این کارشناس محیط زیست افزود: سازمان محیط زیست مجوز صید از رودخانه‌ها را صادر می‌کند، اما قسم می‌خورم از تعداد ماهی‌ها اطلاعی ندارد. اگر واقعا اهل این هستید که بهره برداری پایدار انجام دهید به حفاظت از این حوزه کمک کنید.

آرین مدیرعامل کانون شکار قزوین نیز با حضور در این نشست اظهار کرد: چه ایرادی دارد وقتی انجام شکار ارزآوری دارد و الگویی در تمام جوامع است از آن استفاده نکنیم؟ ما نباید سازمان محیط زیست را زیر سوال ببریم ضمن اینکه بنده معتقدم ما همیشه یک قدم از قانون جلوتر بوده‌ایم، ولی در این مباحث احساسات همیشه ضربه زننده بوده است.

وی با بیان اینکه کانون شکار با مجوز وزارت کشور ایجاد شده است، گفت: در همه روستا‌ها اسلحه وجود دارد و فقط به خاطر گوشت حیوانات را شکار می‌کنند. ضعف سازمان محیط زیست نیز در نگرش به محیط زیست است و هیچ وقت کارشناسان آن ارتباط علمی و درستی با جامعه شکارچیان برقرار نکرده است.

به گفته مدیرعامل کانون شکار قزوین هیچ محیط بانی نیست که بگوید وضعیت منطقه تحت پوشش آن به لحاظ جمعیت مناسب است.

اسدزاده رئیس گروه تور‌های ورودی نیز در ادامه سخنان آرین گفت: دو میلیون اسلحه بامجوز در کشور وجود دارد، اما در کنار آن یک میلیون اسلحه بدون مجوز هم است که صاحبان آن‌ها به صغیر و کبیر حیوانات رحم نمی‌کنند.

وی افزود: وظیفه شکارچیان کمک به محیط زیست کشور است و ما هم مخالف آن هستیم که در مواردی که جمعیت حیوانات در حال تهدید است شکاری صورت گیرد. علاوه براین سازمان محیط زیست نیز چنین خیانتی به کشور نمی‌کند.

مرادی فعال محیط زیست نیز در این نشست با اشاره به اظهارات مطرح شده درباره ارزآوری شکار در کشور، گفت: سازمان محیط زیست در سال ۹۷ اعلام کرد که درآمد حاصل از محل فروش مجوز‌های شکار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده که معادل یک دستگاه بی ام و ایکس ۳ مدل ۲۰۱۵ است.

وی با بیان اینکه هر ساختاری را می‌توانیم نقد کنیم و دوستان باید توجه داشته باشند که ما با کسی دشمنی نداریم، گفت: یکی از مسئولان سازمان محیط زیست در گفتگو با بنده این جمله را بیان کرد که من باید غریضه شکار را در شکارچیان ارضا کنم! به عقیده من واقعا جمهوری اسلامی بی‌عدالتی می‌کند! چون می‌توان این مورد را به موضوعات دیگر تعمیم داد؛ به عنوان مثال یک معتاد چه گناهی کرده و چرا به حوزه مواد مخدر ورود نکنیم؟! ما می‌توانیم ساقی قانونی ایجاد کنیم که به معتادان مواد پاک بفروشد!

وی اظهار کرد: می‌گویند اعتیاد جرم نیست بلکه یک بیماری است! چراکه طبق نظریات روانشناسی هرجا بحث غریضه مطرح می‌شود یعنی شخص دچار بیماری است؛ بنابراین قواعد ما نیز باید تغییر کند و شکارچیان به کمپ ترک شکار بروند!

علیزاده کارشناس رسمی دادگستری نیز با بیان اینکه اصل ۵۰ قانون اساسی اشاره دارد که حفاظت محیط زیست یک وظیفه همگانی است، گفت: ما باید همه حرکت هایمان براساس تعالیم دینی و منبعث از ولایت فقیه باشد وقتی مقام معظم رهبری می‌گویند شکاری که از سر تفریح باشد جایز نیست، انجام این نوع شکار فعل حرام محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بدنه کارشناسی محیط زیست ضعیف و شکننده است گفت: مدیران مختلف می‌آیند و می‌روند، اما آن چه باقی می‌ماند تاریخچه اعمال ماست.

کارشناس رسمی دادگستری تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که به قانون شکار صید نیز خاتمه دهیم؛ این امر به زودی محقق می‌شود و ما پیگیر آن هستیم.

علیزاده ادامه داد: در میان صحبت‌های مطرح شده اشاره شد در کشور‌های دیگر شکار به راحتی انجام می‌شود، اما در کشوری مانند کانادا که هوا دائما ابری‌ست و بارندگی زیاد وجود دارد مشکلی برای تأمین غذای حیوانات وجود ندارد، اما در ایران دوران خشکسالی را می‌گذارنیم که البته خشکسالی اقتصادی نیز به آن اضافه شده است.

سیلابی نماینده یگان حفاظت محیط زیست نیز در این نشست با بیان اینکه مراجع اعلام کرده‌اند شکار حیوانات جایز نیست و این امر به معنای خراب بودن آن محسوب نمی‌شود، گفت: در ادامه جایز نبودن شکار بیان شده که اگر قانون اجازه دهد شکار اشکالی ندارد.

وی افزود: سازمان محیط زیست متولی حفاظت است البته ایراداتی به آن وارد و اعلام شد که این سازمان مقصر است، اما من می‌گویم کم کاری‌هایی صورت گرفته، ولی باید از قوانینی که وجود دارد تبعیت کنیم. اگر معتقدید قانون اشتباه است خب آن را اصلاح کنید.

نماینده یگان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اگر مدیریت حیات وحش به درستی انجام نمی‌شود همه مقصر هستیم، گفت: آسیب در حوزه شکار حیوانات از همه جا اتفاق می‌افتد و در این بین شکارچی خارجی فقط نمود بیشتری دارد، اما شکار توسط ایرانی‌ها بیشتر اتفاق می‌افتد. علاوه براین طبق دستورالعمل تعیین شده نیز ۲۰ درصد از مجوز سلاح به افراد بومی اختصاص داده می‌شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها