تبعیض در دسترسی به اینترنت بین‌المللی؛ صدای بلند رسانه‌های تخصصی در حاشیه محدودیت‌ها

قطع اینترنت میلیون‌ها دلار به اسرائیل و اینترنشنال سود رساند

در نتیجه این فرایند، همان یک ذره اعتبار رسانه‌ای که برای روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری داخلی باقی مانده بود نیز از بین رفت. چرا که مخاطب متوجه شده است تمامی اخبار رسانه‌های داخلی کپی دسته چندم از مهر، فارس و برخی دیگر رسانه‌هایی است که دسترسی مناسبی به اینترنت بین‌الملل دارند. بنابراین، مخاطبان برای شنیدن اخبار جدید و غیرتکراری به شبکه‌های ماهواره‌هایی مراجعه می‌کنند که خط رسانه‌ای اسرائیل را دنبال می‌کنند و به‌دنبال نابودی میهنمان هستند.

قطع اینترنت میلیون‌ها دلار به اسرائیل و اینترنشنال سود رساند

در حالی که محدودیت‌های اینترنتی همچنان ادامه دارد، گزارش‌ها حاکی از دسترسی نامتوازن رسانه‌ها به اینترنت بین‌المللی است؛ وضعیتی که به گفته فعالان رسانه‌ای، با تداوم فعالیت برخی رسانه‌های دولتی در شبکه‌های اجتماعی و محرومیت رسانه های تخصصی، جریان رقابت سالم و اطلاع‌رسانی چندصدایی را با چالش جدی مواجه کرده است.

در نتیجه این فرایند، همان یک ذره اعتبار رسانه‌ای که برای روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری داخلی باقی مانده بود نیز از بین رفت. چرا که مخاطب متوجه شده است تمامی اخبار رسانه‌های داخلی کپی دسته چندم از مهر، فارس و برخی دیگر رسانه‌هایی است که دسترسی مناسبی به اینترنت بین‌الملل دارند. بنابراین، مخاطبان برای شنیدن اخبار جدید به شبکه‌های ماهواره‌هایی مراجعه می‌کنند که خط رسانه‌ای اسرائیل را دنبال می‌کنند و به‌دنبال نابودی میهنمان هستند. بنابراین خط تبلیغاتی اسرائیل صرفا در نتیجه قطعی اینترنت میلیون‌ها دلار جلو افتاد.

سیتنا: در روزهای اخیر و هم‌زمان با تداوم محدودیت‌های اینترنتی، موضوع دسترسی نامتوازن رسانه‌ها به اینترنت بین‌المللی با واکنش‌ها و انتقادهای گسترده‌ای همراه شده است. بر اساس مشاهدات و گزارش‌های موجود، برخی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های دولتی همچنان به اینترنت بین‌المللی دسترسی دارند و فعالیت آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی نظیر واتساپ، تلگرام و در برخی موارد اینستاگرام ادامه دارد.

بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال

این در حالی است که شماری از رسانه‌های تخصصی، با وجود سابقه فعالیت حرفه‌ای و تمرکز بر اطلاع‌رسانی سریع و تخصصی، از دسترسی به اینترنت بین‌المللی محروم مانده‌اند. مدیران و فعالان این رسانه‌ها معتقدند این وضعیت نوعی تبعیض آشکار در حوزه اطلاع‌رسانی ایجاد کرده و باعث محدود شدن جریان آزاد و متنوع اخبار شده است.

 

بر اساس اظهارات برخی فعالان رسانه‌ای، سایت های خبری تخصصی که در حوزه‌های مشخصی همچون اقتصاد، فناوری، سلامت یا فرهنگ فعالیت می‌کنند، نه‌تنها نقش مؤثری در اطلاع‌رسانی تخصصی دارند، بلکه در بسیاری موارد از انتشار اخبار تنش‌زا یا غیررسمی نیز پرهیز کرده‌اند. با این وجود، این رسانه‌ها همچنان از دسترسی به زیرساخت‌های ارتباطی بین‌المللی محروم هستند.

 

منتقدان این رویکرد تأکید می‌کنند که دسترسی نابرابر به اینترنت بین‌المللی، رقابت سالم رسانه‌ای را مختل کرده و موجب می‌شود صدای برخی رسانه‌ها و در نتیجه بخشی از جامعه، کمتر شنیده شود. به گفته آن‌ها، تداوم این شرایط می‌تواند به کاهش اعتماد عمومی به نظام اطلاع‌رسانی و تضعیف رسانه‌های تخصصی منجر شود.

 

در شرایطی که اطلاع‌رسانی دقیق، سریع و چندصدایی یکی از الزامات مدیریت افکار عمومی در بحران‌ها محسوب می‌شود، کارشناسان حوزه ارتباطات خواستار شفاف‌سازی نهادهای مسئول درباره معیارهای اعطای دسترسی به اینترنت بین‌المللی و پایان دادن به برخوردهای سلیقه‌ای در این حوزه هستند

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها