حمله مجدد اسرائیل به ایران در سال ۲۰۲۶ اتفاق می‌افتد؛ چه با اجازه ترامپ چه بدون آن / جنگ بعدی کوتاه و شدید خواهد بود!

بدون تأیید دولت دونالد ترامپ نیز احتمالاً در سال ۲۰۲۶، حمله مجدد اسرائیل به ایران اتفاق خواهدافتاد.

 حمله مجدد اسرائیل به ایران در سال ۲۰۲۶ اتفاق می‌افتد؛ چه با اجازه ترامپ چه بدون آن / جنگ بعدی کوتاه و شدید خواهد بود!

وب‌سایت المانیتور به‌نقل از شماری از دیپلمات‌های اروپایی گزارش داد که حتی بدون تأیید دولت دونالد ترامپ نیز احتمالاً در سال میلادی پیشِ‌رو، یعنی ۲۰۲۶، حمله مجدد اسرائیل به ایران اتفاق خواهدافتاد. به گزارش مستقل آنلاین، این دیپلمات‌ها که نامشان فاش نشده، نسبت به ادامه پایبندی تهران به توسعه برنامه هسته‌ای و گسترش توان موشکی بالستیک ابراز نگرانی کرده‌اند. آنان تأکید دارند که تحولات اخیر در چارچوب تنش‌های گسترده‌تر جنگ ایران و اسرائیل قابل تحلیل است.

المانیتور همچنین به نقل از یک منبع دیپلماتیک غربی نوشت: «عملیات احتمالی اسرائیل کوتاه و شدید، اما در نهایت بدون دستاورد راهبردی ملموس خواهد بود.» این منبع با اشاره به احتمال واکنش موشکی تهران افزود: «تغییر واقعی در موازنه قوا در ماه ژوئن گذشته رقم خورد و دور تازه عملیات، وضعیت را دگرگون نخواهد کرد.»

راز زیمت، مدیر مؤسسه مطالعات امنیت ملی در تل‌آویو، نیز در گفت‌وگو با المانیتور وضعیت پس از درگیری اخیر در جنگ ۱۲ روزه را «بسیار ناپایدار» توصیف کرد. او گفت هرچند دو طرف در حال مدیریت سطح تنش هستند، اما تضمینی برای تداوم این وضعیت وجود ندارد. زیمت هشدار داد که هرچه زمان بدون حصول توافق ایران و آمریکا طولانی‌تر شود، احتمال بروز دور تازه‌ای از جنگ ایران و اسرائیل افزایش خواهد یافت.

 

برای حمله مجدد اسرائیل به ایران آماده‌ایم

در تهران، احمدرضا پوردستان، رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی، با تأکید بر آمادگی کامل نیروهای مسلح اعلام کرد: «دست ما برای مقابله با هر تهدیدی پُر است و هر دشمنی را از تجاوز به حریم ایران پشیمان خواهیم کرد.» او توضیح داد که عملیات «وعده صادق ۳» پیش‌تر طراحی و در اتاق‌های بازی جنگ و مانورهای رزمی بارها تمرین شده بود. به گفته این مقام ارشد نظامی، ضربه واردشده به اسرائیل «چنان مؤثر و کوبنده بوده» که احتمال حمله مجدد اسرائیل به ایران را کاهش می‌دهد.

 

آزمایش موشک‌های جدید برای استفاده در جنگ ایران و اسرائیل

علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران نیز در سخنانی جداگانه اظهار داشت: «مردم ایران مطمئن باشند که در برابر دشمن هیچ تعارفی نداریم. در رزمایش اخیر، موشکی با بردی فراتر از طول خلیج فارس که در نیروی دریایی سپاه تولید شد و از قابلیت‌های ویژه‌ای از جمله فرمان‌پذیری پس از شلیک برخوردار است، مورد استفاده قرار گرفت.» او همچنین گفت: «در برخی موارد حتی در دریا به دشمن نزدیک شده‌ایم و روی ناوشان علامت زده‌ایم، اما آن‌ها متوجه نشده‌اند.»

 

جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت

در سوی مقابل، پیت هِگست، وزیر جنگ آمریکا، با اشاره به جنگ ۱۲ روزه و حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران ادعا کرد: «روز تازه‌ای آغاز شده است. پس از دهه‌ها تردید و تعلل، این‌بار اثر تعیین‌کننده قدرت نظامی آمریکا در تضعیف برنامه هسته‌ای ایران را شاهد بودید.» او گفت که «رئیس‌جمهور ترامپ وعده داده بود ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و اکنون این وعده تحقق یافته است.» هگست عملیات «چکش نیمه‌شب» را نمونه‌ای کلاسیک از اجرای دکترین واینبرگر خواند و گفت این عملیات با تمرکز و هدف‌گذاری روشن، منافع ملی آمریکا را دنبال کرده است.

 

مذاکره با آمریکا به ترامپ بستگی دارد

وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری کیودوی ژاپن اعلام کرد ادامه روند مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد و تهران در صورت اصلاح رویکرد واشنگتن، آمادگی ازسرگیری یک مذاکره متوازن را دارد. عباس عراقچی با تأکید بر ضرورت «نتیجه‌ای عادلانه و متوازن» افزود: «اگر آمریکا رویکرد خود را تغییر دهد و برای توافقی سودمند برای دو طرف آماده باشد، ما نیز برای مذاکره آماده‌ایم.» او یادآور شد هرچند تجربه مذاکرات پیشین با آمریکا «مطلوب نبوده»، اما مسیر برای توافق همچنان بسته نیست.

عراقچی همچنین با اشاره به پایبندی جمهوری اسلامی به «ان‌پی‌تی» توضیح داد که ایران همانند ژاپن حق بهره‌گیری از فناوری هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز را دارد. او در بخش دیگری از سخنان خود به مخاطرات موجود در تأسیسات، از جمله تشعشعات، مهمات عمل‌نکرده و تهدیدات امنیتی اشاره کرد و گفت: «تردیدی نیست که مخاطبان ژاپنی شناخت دقیقی از استانداردهای ارتقای ایمنی هسته‌ای دارند.»

 

آمریکا برای مذاکره آماده است

از سوی دیگر، فرستاده ویژه ترامپ اعلام کرد واشنگتن برای گفت‌وگوی «واقعی» با تهران آمادگی دارد، اما نمی‌خواهد «بحران را به آینده منتقل کند». تام باراک تأکید کرد ترامپ موضعی شفاف درباره ایران دارد و آمریکا به‌دنبال «کشتار بیشتر» نیست؛ به گفته او، توافق با تهران بهترین راه برای کاهش تنش‌ها و جلوگیری از تداوم جنگ ایران و اسرائیل و نیز مهار خطرات ناشی از حمله مجدد اسرائیل به ایران است. او افزود واشنگتن باید رویکردی عملی و مستقیم در قبال تهران دنبال کند تا زمینه برای حل‌وفصل پایدار تنش‌ها فراهم شود.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها