نامه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم به دبیر کل سازمان ملل متحد در باره درخواست اقدام برای توقف کودک کشی و پایان دادن به فاجعه انسانی در غزه

نامه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم به دبیر کل سازمان ملل متحد در باره
درخواست اقدام برای توقف کودک کشی و پایان دادن به فاجعه انسانی در غزه

تاریخ: 1/ 5/ 1404

موضوع: درخواست فوری برای اقدام قاطع جهت توقف کودک‌کشی و نسل‌کشی و پایان بخشیدن به فاجعه انسانی در نوار غزه

جناب آقای آنتونیو گوترش  

دبیرکل محترم سازمان ملل متحد  

با سلام و احترام

ما، به عنوان یک تشکل دینی، که عمیقاً به ارزش ذاتی حیات انسان، کرامت انسانی، اصول صلح و عدالت معتقدیم، با قلبی آکنده از اندوه و نگرانی، این نامه را خطاب به شما و نهاد تحت مدیریت جنابعالی تنظیم نموده‌ایم. هدف ما ابراز انزجار شدید و محکومیت قاطع کشتار سیستماتیک کودکان بی‌گناه، غیرنظامیان بی‌دفاع و نشانه‌های آشکار نسل‌کشی در نوار غزه است.

بیش از یک سال اخیر تا کنون، جهان شاهد فاجعه‌ای بی‌سابقه در غزه بوده است. گزارش‌های مستند سازمان‌های بین‌المللی مستقل از جمله یونیسف، سازمان جهانی بهداشت، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل و گزارشگران حاضر در محل، حکایت از موارد هولناک زیر دارد:

1. هزاران کودک بی‌گناه در حملات اسرائیل جان باخته‌اند. مدارس، بیمارستان‌های کودکان و پناهگاه‌های امن هدف قرار گرفته‌اند. این اقدامات، آشکارا نقض کنوانسیون حقوق کودک و حق بنیادین حیات است.

2. سیستم‌های بهداشتی اعم از بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها، آبرسانی، برق‌رسانی و توزیع غذا نابود یا مختل شده‌اند. این امر منجر به از بین رفتن کامل سیستم بهداشتی، گسترش قحطی و بیماری‌های قابل پیشگیری و محروم کردن عمدی جمعیت غیرنظامی از مایحتاج اولیه بقا شده است که مصداق جنایت جنگی است.

3. بیش از ۸۵٪ جمعیت غزه آواره شده‌اند و در شرایطی کاملاً غیرانسانی، فاقد سرپناه کافی، آب آشامیدنی سالم، غذا، دارو و امکانات بهداشتی اولیه به سر می‌برند.

4. انکار حق وجود فلسطینیان، محاصره کامل و قطع دسترسی به نیازهای اساسی حیات، همراه با کشتار جمعی غیرنظامیان، همگی طبق کنوانسیون منع و مجازات نسل‌کشی در سال ۱۹۴۸ نشانه های نسل کشی است. 

جناب دبیرکل محترم

سازمان ملل متحد با اتکا به منشور خود، متعهد به حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، حمایت از حقوق بشر و پیشگیری از جنایات فاحش بین‌المللی است. سکوت یا عدم اقدام قاطع در برابر این فاجعه جاری، اعتبار نظام بین‌الملل و اساس تاسیس سازمان ملل را به خطر می‌اندازد. قطعنامه‌های اخیر مجمع عمومی و شورای امنیت مانند قطعنامه ۲۷۲۸ و ۲۷۳۵ گام‌هایی مهم بوده‌اند، اما آنچه غزه نیاز دارد فوریت در اجرا و فشار بین‌المللی بی‌سابقه برای توقف فوری این جنایت علیه بشریت است.

ما، به عنوان یک نهاد دینی که پیروان ادیان الهی را به رعایت اخلاق و احترام به جان انسان‌ها فرا می‌خواند، به طور فوری و قاطعانه درخواست می‌کنیم:

1. فوراً بر اجرای کامل و بی‌قید و شرط آتش‌بس پایدار و دائمی در غزه نظارت و برای آن تلاش تام کنید.

2. تمامی موانع برای ورود سریع، بی‌وقفه، ایمن و در مقیاس کافی کمک‌های انسان‌دوستانه  مانند غذا، آب، دارو، سوخت، تجهیزات پزشکی را برطرف کنید. جامعه بین‌الملل باید بتواند بدون مانع به جمعیت آسیب‌دیده کمک کند.

3. از آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی  (UNRWA)، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC)  و دیگر سازمان‌های بشردوستانه در انجام ماموریت نجات‌بخش خود در غزه حمایت کامل و عملی کنید.

4. از تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه بین‌المللی مانند دادستان دیوان کیفری بین‌المللی - ICC در مورد تمام اتهامات جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی حمایت قاطعانه کرده و اطمینان حاصل نمایید که عاملان این جنایات در هر طرفی، در برابر عدالت پاسخگو باشند.

جناب آقای گوترش

وجدان جهانی در محکمه تاریخ به داوری نشسته است. کودکان غزه، قربانیان غیرنظامی و تمام انسان‌های دردمند جهان به شما و سازمان ملل متحد به عنوان آخرین سنگر امید می‌نگرند. ما شما را به نام انسانیت، به نام اصول منشور ملل متحد و به نام عدالتی که همه ادیان الهی بر آن تاکید دارند، فراخوانده تا از تمام اختیارات و نفوذ اخلاقی خود برای متوقف کردن فوری این کشتار، پایان دادن به این رنج غیرانسانی و جلوگیری از نسل‌کشی در غزه استفاده نمایید.

ما آماده ایم تا در هر تلاشی برای ترویج صلح، عدالت و حمایت از حقوق این مردم مظلوم با جامعه بین‌الملل همکاری کنیم.

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم 

 سید محمد علی ایازی

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها