چرا رئیس CIA به عربستان سفر کرد؟

یک منبع آگاه امریکایی گزارش داد که ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا)، هفته جاری به عربستان سفر کرد تا با مقامات این کشور دیدار کند.

چرا رئیس CIA به عربستان سفر کرد؟

یک منبع آگاه امریکایی گزارش داد که ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا)، هفته جاری به عربستان سفر کرد تا با مقامات این کشور دیدار کند. این خبر را چند منبع آگاه تایید کردند.

وال استریت‌ژورنال

وال استریت‌ژورنال در گزارشی که روز پنج‌شنبه منتشر شد از سفر هماهنگ‌نشده اخیر رئیس سازمان سیا به عربستان و دیدار با مقامات این کشور و همتایان اطلاعاتی خود خبر داده است.

به گفته همین منابع به وال‌ استریت‌‌ژورنال، بُرنز به محمد بن سلمان گفته است که آمریکا احساس می‌کند که آشتی عربستان با ایران و سوریه، تحت نظارت حریف اصلی جهانی آمریکا یعنی چین، از واشنگتن پنهان نگاه داشته شده، آنهم آشتی با دو کشوری که تحت تحریم های سنگین آمریکا قرار دارند.

یک مقام آمریکایی گفت که ویلیام بُرنز با بن سلمان درباره همکاری های اطلاعاتی و ضدتروریستی دوجانبه گفتگو کرده است.

آشتی با ریاض به تهران کمک می‌کند که به هدف دیرپای خود در زائل کردن نفوذ آمریکا در خاورمیانه برسد و با خارج کردن یکی از نزدیکترین متحدان آمریکا از مدار این کشور، نقش فعالتری را در دیپلماسی خاورمیانه به چین بدهد.

 

ویلیام برنز، در سفر خود به عربستان سعودی با همتایان اطلاعاتی و رهبران عربستان در مورد موضوعات مشترک دیدار کرده است. یک مقام آمریکایی به سی ان ان گفته است که در این دیدارها بر تعهد به همکاری اطلاعاتی به ویژه در زمینه‌های مانند مبارزه با تروریسم تاکید شد.

وال استریت ژورنال همچنین گزارش داد که برنز در این دیدارها، نسبت به نزدیکی اخیر ریاض و ایران با میانجیگری چین و همچنین رایزنی با سوریه، ابراز نگرانی کرده است.

برخی کارشناسان نقش چین در توافق میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان را نشانه کاهش نفوذ آمریکا بر عربستان سعودی در بحبوحه تنش بین واشنگتن و ریاض بر سر تعدادی از مسائل از جمله حقوق بشر و کاهش تولید نفت عربستان می‌دانند.

ایالات متحده و عربستان سعودی برای چندین دهه در زمینه مبارزه با تروریسم و سایر موارد اطلاعاتی همکاری نزدیک داشته‌اند.

عربستان اخیرا قراردادی ۳۷ میلیارد دلاری با شرکت بوئینگ امریکا برای خرید بیش از ۱۲۰ هواپیما امضا کرده است.

کاخ سفید در آن زمان اعلام کرد که این توافق می تواند بیش از یک میلیون شغل در ۴۴ ایالت امریکا ایجاد کند.

تحولات اخیر در منطقه به ویژه توافق ناگهانی برای احیای روابط دیپلماتیک بین عربستان و ایران با میانجیگری چین، سوالاتی را در مورد آینده روابط امریکا و عربستان مطرح کرده است.

برخی از تحلیلگران در آن زمان پیش بینی کردند که روابط رو به رشد عربستان با چین و روسیه می‌تواند به تضعیف تدریجی اتحاد سنتی عربستان با ایالات متحده بینجامد.

سفر برنز در حالی اعلام شد که وزیر امور خارجه عربستان با همتای ایرانی خود در پکن گفت‌وگو کرد و این اولین دیدار دیپلمات‌های ارشد این رقبای منطقه‌ای در طول هفت سال گذشته بود.

گفتنی است وزارت امور خارجه آمریکا هنوز درباره این سفر اظهار نظری نکرده است.

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها