ترامپ در دیدار با رئیس‌جمهور لبنان: به زودی به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله می‌کنیم!

ترامپ از هدف قرار دادن «منطقه سانتریفیوژهای نطنز» خبر داد و تهران را به اقدام نظامی تهدید کرد.

ترامپ در دیدار با رئیس‌جمهور لبنان: به زودی به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله می‌کنیم!

حمله مجدد آمریکا به ایران بار دیگر به محور اظهارات مقام‌های واشنگتن تبدیل شده است. دونالد ترامپ با اعلام اینکه آمریکا «به‌زودی» منطقه‌ای را که گفته می‌شود محل استقرار سانتریفیوژهای هسته‌ای ایران در نزدیکی نطنز است هدف قرار خواهد داد، همزمان از ادامه فشار نظامی و سیاسی علیه تهران سخن گفت. پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، نیز با هشدار درباره هرگونه اقدام ایران علیه کشتی‌های تجاری، از پاسخ «۱۰ برابر شدیدتر» آمریکا خبر داد.

 

حمله مجدد آمریکا به ایران؛ تهدید مستقیم ترامپ علیه منطقه نطنز

دونالد ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی درباره انتقال احتمالی سانتریفیوژهای هسته‌ای ایران به کوه «کلنگ گزلا» در منطقه نطنز، ادعا کرد آمریکا «احتمالاً خیلی زود» آن منطقه را هدف قرار خواهد داد.

او ادعا کرد: «ما احتمالاً خیلی زود آن منطقه را هدف قرار خواهیم داد و آن‌ها هیچ کاری از دستشان برنمی‌آید.»

ترامپ همچنین افزود: «معمولاً چنین حرفی نمی‌زدم؛ اگر فکر می‌کردم کاری از دستشان ساخته است هرگز آن را به زبان نمی‌آوردم، اما ما به‌زودی و به‌شدت آن محدوده را هدف قرار خواهیم داد.»

این اظهارات، تازه‌ترین موضع‌گیری ترامپ درباره حمله آمریکا به ایران و برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

 

مذاکره یا جنگ؛ پیام تازه ترامپ به تهران

ترامپ در دیدار با جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، نیز بار دیگر درباره جنگ ایران و آمریکا و احتمال ازسرگیری مذاکرات سخن گفت.

او ادعا کرد: «آن‌ها به شدت خواهان مذاکره هستند، اما تا زمانی که آماده نباشند به‌صورت جدی و معنادار ملاقات کنند ما حتی علاقه‌ای به انجام آن نداریم.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه هشدار داد: «جمهوری اسلامی می‌تواند گفت‌وگو کند در غیر این صورت، باید با وزارت جنگ طرف شود. محاصره به‌طور کامل برقرار است؛ یعنی هیچ‌کس نمی‌تواند از آن عبور کند. این محاصره مانند یک دیوار فولادی است.»

 

وزیر جنگ آمریکا: پاسخ واشنگتن ۱۰ برابر شدیدتر خواهد بود

پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، نیز در نشست خبری مشترک با ترامپ اعلام کرد تهران بارها فرصت داشته مسیر مذاکره را انتخاب کند و از تشدید بحران جلوگیری کند.

او هشدار داد: «اگر جمهوری اسلامی به کشتی‌های تجاری شلیک کند، آمریکا ۱۰ برابر شدیدتر پاسخ خواهد داد.»

هگست همچنین مدعی شد عملیات نیروهای آمریکایی به‌طور مستمر توان عملیاتی جمهوری اسلامی را کاهش می‌دهد.

 

تنش منطقه‌ای؛ از ایران تا باب‌المندب و لبنان

ترامپ در بخش دیگری از سخنانش به تهدید حوثی‌ها درباره احتمال بستن تنگه باب‌المندب اشاره کرد و گفت اگر چنین اقدامی انجام شود، آمریکا همانند عملیات پیشین علیه حوثی‌ها وارد عمل خواهد شد.

او همچنین درباره حضور نیروهای اسرائیلی در لبنان گفت روند استقرار مجدد این نیروها در چارچوب توافق میان طرفین ادامه دارد و این توافق را «بسیار خوب» توصیف کرد.

اظهارات جدید ترامپ تنها یک تهدید نظامی نیست بلکه همزمان چند پیام را منتقل می‌کند؛ نخست اینکه واشنگتن تلاش دارد فشار بر تهران را هم در حوزه نظامی و هم در حوزه دیپلماتیک حفظ کند. دوم اینکه موضوع حمله مجدد آمریکا به ایران با پرونده هسته‌ای، امنیت دریانوردی در منطقه و تحولات لبنان و دریای سرخ به یک بسته امنیتی واحد گره خورده است.

نکته قابل توجه، اعلام عمومی هدف احتمالی حمله از سوی ترامپ است؛ اقدامی که می‌تواند بخشی از جنگ روانی برای افزایش فشار بر تهران باشد، اما در عین حال سطح تنش میان دو کشور را نیز افزایش می‌دهد.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها