اکسیوس: ایران برای حمله موشکی به اسرائیل آماده می‌شود / آمریکا: موشک‌های ایران می‌توانند اسرائیل را با خاک یکسان کنند!

آمادگی نظامی یا مقدمه جنگ؛ ایران برای حمله به اسرائیل آماده می‌شود؟

اکسیوس: ایران برای حمله موشکی به اسرائیل آماده می‌شود / آمریکا: موشک‌های ایران می‌توانند اسرائیل را با خاک یکسان کنند!

همزمان با گزارش اکسیوس درباره هشدار محرمانه اسرائیل به آمریکا، نام‌هایی چون نتانیاهو، ترامپ، لیندسی گراهام و عباس عراقچی بار دیگر در کانون تنش‌های منطقه‌ای قرار گرفته‌اند؛ تنش‌هایی که برخی از آن به‌عنوان فصل تازه‌ای از جنگ ایران و اسرائیل یاد می‌کنند.

به گزارش مستقل آنلاین، اکسیوس به نقل از سه منبع اسرائیلی و آمریکایی گزارش داده است که مقام‌های تل‌آویو در پیام‌هایی به واشنگتن هشدار داده‌اند رزمایش‌های موشکی سپاه پاسداران می‌تواند نشانه‌ای از آمادگی برای حمله احتمالی به اسرائیل باشد؛ هشداری که بار دیگر تنش‌های مرتبط با جنگ ایران و اسرائیل را به کانون توجه رسانه‌های بین‌المللی بازگردانده است.

به نوشته این رسانه آمریکایی، منابع اسرائیلی تأکید کرده‌اند اطلاعات موجود فعلاً تنها از جابه‌جایی نیروها و تجهیزات در داخل ایران حکایت دارد، اما آستانه ریسک و حساسیت ارتش اسرائیل نسبت به گذشته کاهش یافته و هر تحرکی با دقت بیشتری رصد می‌شود. این رویکرد محتاطانه در شرایطی اتخاذ شده که سناریوهای مرتبط با حمله مجدد اسرائیل به ایران نیز بار دیگر در محافل امنیتی مطرح شده است.

 

احتمال حمله ایران به اسرائیل چقدر است؟

به گفته یکی از این منابع، دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل حدود شش هفته پیش، پس از شناسایی تحرکات موشکی در ایران، ارزیابی‌های مشابهی ارائه داده بودند اما در نهایت آن تحرکات به اقدام نظامی منجر نشد. با این حال، یک منبع اسرائیلی تصریح کرده است: «احتمال حمله ایران کمتر از ۵۰ درصد است، اما هیچ‌کس حاضر نیست ریسک کند و آن را صرفاً یک رزمایش عادی بداند.» این نگاه محتاطانه در بستر تحولات مربوط به جنگ ایران و اسرائیل معنا پیدا می‌کند.

در همین حال، یک منبع آمریکایی نیز به اکسیوس گفته است که واشنگتن در حال حاضر نشانه‌ای دال بر قریب‌الوقوع بودن حمله ایران به اسرائیل در اختیار ندارد. با وجود این ارزیابی، فضای سیاسی و رسانه‌ای آمریکا تحت تأثیر بحث‌های فزاینده درباره احتمال حمله مجدد اسرائیل به ایران قرار گرفته است.

 

اسرائیل از حمله ایران می‌ترسد!

از سوی دیگر، لیندسی گراهام، سناتور ارشد آمریکایی، که به فلسطین اشغالی سفر کرده برنامه موشکی ایران را «تهدیدی واقعی» برای رژیم صهیونیستی توصیف کرده است. او در گفت‌وگو با روزنامه جروزالم‌پست مدعی شد ایران تلاش‌های تازه‌ای را برای بازسازی زرادخانه موشک‌های بالستیک خود آغاز کرده و این موضوع اکنون هم‌سنگ برنامه هسته‌ای، امنیت اسرائیل را تهدید می‌کند.

گراهام با اشاره به تحولات منطقه‌ای گفت: «حماس و ایران در حال بازسازی توان خود هستند و حزب‌الله لبنان نیز به دنبال افزایش ظرفیت تسلیحاتی است. اگرچه ضربات سنگینی به آن‌ها وارد شده، اما در حوزه موشکی، این یک تهدید واقعی برای اسرائیل به شمار می‌رود.» او همچنین مدعی شد تولید موشک‌های بالستیک ایران می‌تواند سامانه گنبد آهنین را با چالش جدی مواجه کند؛ اظهاراتی که بار دیگر بر تنش‌های مرتبط با جنگ ایران و اسرائیل دامن زده است.

 

تمایلی به واقعی شدن حمله مجدد اسرائیل به ایران نداریم

در مقابل، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در گفت‌وگویی تلویزیونی با شبکه راشاتودی (RT) تأکید کرد تهران از ورود به جنگی تازه با اسرائیل و آمریکا استقبال نمی‌کند و راهبرد اصلی خود را بر کاهش احتمال درگیری از مسیر آمادگی نظامی بنا کرده است. این موضع‌گیری در حالی مطرح می‌شود که گزارش‌هایی از تلاش بنیامین نتانیاهو برای متقاعد کردن دونالد ترامپ با هدف حمله مجدد اسرائیل به ایران منتشر شده است.

عراقچی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال شعله‌ور شدن دوباره جنگ ایران و اسرائیل گفت: «ما این احتمال را رد نمی‌کنیم، اما کاملاً برای آن آماده‌ایم؛ حتی بیش از گذشته. این آمادگی به معنای استقبال از جنگ نیست، بلکه دقیقاً برای جلوگیری از جنگ است. بهترین راه پیشگیری از درگیری، آمادگی کامل برای آن است.» او افزود که آسیب‌های واردشده در درگیری‌های پیشین به‌طور کامل بازسازی شده‌اند.

وزیر خارجه ایران همچنین با اشاره به تحولات منطقه‌ای گفت: «در دو سال گذشته، اسرائیل به هفت کشور در منطقه حمله کرده و همچنان به تهدیدهای خود ادامه می‌دهد و پیش‌بینی ما این است که این روند در سال ۲۰۲۶ نیز تداوم یابد.» او تأکید کرد در صورت تکرار «تجربه شکست‌خورده گذشته» طرف مقابل به دستاورد بهتری نخواهد رسید.

 

نتانیاهو به دنبال تائید ترامپ برای حمله اسرائیل به ایران

در همین راستا، یک روزنامه آمریکایی گزارش داده است که نتانیاهو همچنان به دنبال جلب حمایت ترامپ برای اقدام نظامی جدید علیه ایران است.

هم‌زمان، یک پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل نیز هشدار داده است که جنگ دیگری با ایران نه‌تنها پیچیده‌تر، بلکه بدون تضمین موفقیت خواهد بود. او تصریح کرده است: «با وجود چالش‌های داخلی جمهوری اسلامی، اپوزیسیونی که بتواند آینده ایران را به‌طور جدی تهدید کند، وجود ندارد.»

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها