عبدالرضا فرجی راد تحلیلگر سیاسی:

چرا در مذاکرات دیروز، تیم فنی آمریکا حاضر نشد؟

جای چانه زدن با آمریکا حتی درباره غنی سازی هم وجود دارد

وقتی آمریکا دنبال توقف غنی سازی از جانب ایران است، مسائل فنی زیادی برای مطرح شدن در مذاکره باقی نمی ماند. دقیقا به همین دلیل طرف آمریکایی تیم فنی را دیروز به مسقط نیاورد تا نشان بدهد، درباره پیشنهادشان مُصر هستند و پافشاری می کنند. همچنین این توضیح لازم است، از آنجایی که ایران به تداوم غنی سازی اصرار دارد، احتمال مغفول ماندن مذاکره ایران و آمریکا احتمالی محتمل است. البته شاید هم راه حل سومی در این بین پیدا شود.

چرا در مذاکرات دیروز، تیم فنی آمریکا حاضر نشد؟

ایران و آمریکا از برافروخته شدن آتش جنگ خودداری می‌کنند

 

از لابه لای صحبت‌های  ویتکاف می‌توان به این تشخیص رسید که جای چانه زدن با آمریکا حتی درباره غنی سازی هم وجود دارد. لذا به نظر من احتمال دارد، مذاکرات وارد فضای جدی با هدف به نتیجه رسیدن، پیگیری شود 

 

سرویس سیاسی مستقل آنلاین: مذاکره چهارم هم با آمریکا برگزار شد تا بتوان به این تشخیص رسید که «گرهِ کور رابطه ایران و آمریکا» بازشدنی است و دیگر نمی توان تعامل این دو کشور را امری محال دانست.

عبدالرضا فرجی راد، سفیر اسبق ایران در نروژ و مجارستان در گفت و گو با «مستقل آنلاین» با اشاره به برگزاری دور چهارم گفتگو بین ایران و آمریکا اظهار داشت: آمریکا به طور کاملا جدی دنبال این است که غنی سازی در ایران انجام نشود. در همین راستا ویتکاف اعلام کرده است، در صورتیکه ایران قید غنی سازی را بزند، آمریکا آمادگی کامل را برای برداشتن تحریم ها دارد. همچنین طرف آمریکا گفته است، حاضر است اورانیوم مورد نیاز ایران را تامین کند. اما آنچه معلوم است، چیزی جز این نیست که ایران این پیشنهاد آمریکایی ها را نخواهد پذیرفت.

تحلیلگر مسائل بین الملل در ادامه گفت: نکته مسلم البته این است که وقتی آمریکا دنبال توقف غنی سازی از جانب ایران است، مسائل فنی زیادی برای مطرح شدن در مذاکره باقی نمی ماند. دقیقا به همین دلیل طرف آمریکایی تیم فنی را دیروز به مسقط نیاورد تا نشان بدهد، درباره پیشنهادشان مُصر هستند و پافشاری می کنند. همچنین این توضیح لازم است، از آنجایی که ایران به تداوم غنی سازی اصرار دارد، احتمال مغفول ماندن مذاکره ایران و آمریکا احتمالی محتمل است. البته شاید هم راه حل سومی در این بین پیدا شود.

او افزود: مذاکره در حالی از سوی هر دو طرف جدی گرفته می شود که باید گفت، هم ایران و هم آمریکا به مذاکره و رسیدن به یک نظر مشترک نیاز مبرمی دارند. به همین دلیل امکان اینکه کوتاه بیایند، زیاد است. در واقع آمریکایی ها تحت هیچ شرایطی نمی‌خواهند با ایران یا هر کشور دیگری وارد درگیری شوند. به هرحال اقدام نظامی برای ایالات متحده در منطقه هزینه های زیادی دارد و اگر به سایت های هسته ای ایران حمله کند، حتما به استقبال هزینه های گزافی خواهد رفت. متقابلا ایران به دلیل درگیر بودن با مشکلات اقتصادی و . . . از جنگ به طور جدی پرهیز می کند. لذا هم ایران و هم آمریکا از برافروخته شدن آتش جنگ دوری می کنند.

وی توضیح داد: ایران فعالیت هسته‌ای حداقلی را در خواست کرده و حاضر شده است، هر اقدامی که منجر به اعتماد شود، انجام بدهد. حتی ایران آمادگی از میزبانی بازرسان آمریکا و آژانس بین المللی هسته ای را اعلام کرده است. اما آمریکایی ها در جلسه هایی که طی 2 هفته اخیر داشته اند، به نظراتی رسیده اند که با آنچه در مذاکرات دور اول و دوم مطرح شده بود، تفاوت دارد. در واقع آمریکا در فضای داخلی درباره رویکرد در قبال ایران اختلاف نظرهایی دارند تا باعث شود، جلوگیری از غنی سازی ایران را خیلی جدی بگیرند.

فرجی راد یادآور شد: البته از لابه لای صحبت های  ویتکاف می توان به این تشخیص رسید که جای چانه زدن با آمریکا حتی درباره غنی سازی هم وجود دارد. لذا به نظر من احتمال دارد، مذاکرات وارد فضای جدی با هدف به نتیجه رسیدن پیگیری شود.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها