آرامش به دمشق بازگشت

منطقه جرمانا در جنوب‌شرق دمشق، که یکی از جمعیت‌های آن را پیروان طایفه دروز تشکیل می‌دهند، طبق مشاهدات میدانی در آرامش کامل و با شرایطی عادی به سر می‌برد.

آرامش به دمشق بازگشت

به گزارش مستقل آنلاین، روزنامه الشرق الاوسط نوشت:

منطقه جرمانا در جنوب‌شرق دمشق، که یکی از جمعیت‌های آن را پیروان طایفه دروز تشکیل می‌دهند، طبق مشاهدات میدانی روز جمعه روزنامه «الشرق الأوسط»، در آرامش کامل و با شرایطی عادی به سر می‌برد.

این آرامش در حالی برقرار است که نیروهای امنیت داخلی سوریه (وابسته به دولت) به درخواست ساکنان برای افزایش ایست‌های بازرسی در ورودی‌های منطقه و تقویت نظارت، پاسخ مثبت داده‌اند؛ این اقدامات در پی نگرانی‌ها از واکنش احتمالی ساکنان مناطق سنی‌نشین اطراف، به دلیل درگیری‌های اخیر در استان السویداء بین مسلحین دروز و عشایر بدوی و عرب صورت گرفته است.

در ورودی شمالی جرمانا که به بزرگراه جنوبی متصل است، در بعدازظهر جمعه رفت‌وآمد خودروها به‌طور عادی جریان داشت. یکی از مأموران امنیت داخلی در ایست بازرسی ورودی تأکید کرد که اوضاع «کاملاً آرام و باثبات» است. وقتی خبرنگار «الشرق الأوسط» برای ادامه مسیر به مرکز جرمانا مکث کرد، مأمور گفت: «نگران چیزی هستی؟ داخل هیچ تنشی نیست. بفرما برو.»

این مأمور امنیتی تصریح کرد که از زمان آغاز درگیری‌های خونین در استان دروزنشین السویداء در جنوب سوریه (از روز یکشنبه گذشته)، هیچ حادثه مهمی در جرمانا رخ نداده، جز «تجمع اعتراضی تعداد انگشت‌شماری از جوانان دروز در اعتراض به تحولات السویداء که بلافاصله پراکنده شدند.»

در میدان الکرامه در مرکز شهر، که چهار خیابان اصلی به آن ختم می‌شوند، بیشتر مغازه‌ها باز بودند، اما رفت‌وآمد خودروها و مردم نسبتاً کم بود. یکی از فروشندگان خشکبار علت آن را تعطیلی رسمی جمعه عنوان کرد و گفت در روزهای عادی، رفت‌وآمد بیشتر است.

نشانه‌ای از اطمینان دولت نسبت به امنیت منطقه، نبود حضور گسترده نیروهای امنیت داخلی در خیابان‌های اصلی بود، در حالی که مغازه‌ها و کافه‌ها فعال بودند. با این حال، در ورودی‌های جرمانا، بازرسی دقیق خودروها در دو مسیر ورود و خروج ادامه داشت.

یکی از فعالان محلی از طایفه دروز گفت که از زمان آغاز رویدادهای السویداء، اوضاع در جرمانا آرام و بدون تغییر بوده و زندگی به‌طور طبیعی جریان دارد. وی افزود که ادارات دولتی طبق روال کار می‌کنند و نیروهای امنیت داخلی نیز وظایف خود را در حفظ امنیت و آرامش مدنی ایفا می‌کنند.

این منبع به «الشرق الأوسط» گفت: خطوط قرمزی وجود دارد که نمی‌توان از آن‌ها عبور کرد، از جمله اینکه جرمانا بخشی از منطقه غوطه شرقی دمشق است و باید روابط آن با دمشق خوب و مؤثر باشد، همچنین باید بر حفظ صلح داخلی در شهر و ارتباط آن با مناطق اطراف تأکید شود.

وی افزود که مطالباتی برای مجازات عاملان نقض حقوق در السویداء از تمام طرف‌ها مطرح شده، همچنین درخواست‌هایی برای باز کردن گذرگاه‌های انسانی جهت ارسال کمک به غیرنظامیان در این استان مطرح است. او تأکید کرد که جرمانا از طرف روستاها و شهرک‌های اطراف تحت هیچ‌گونه مزاحمت یا حمله‌ای قرار نگرفته و از زمان آغاز درگیری‌ها، در داخل شهر مشکلی به وجود نیامده است.

در مقابل، یک منبع محلی دیگر نیز بر تمایل مردم جرمانا به دور ماندن از هرگونه درگیری یا تنش تأکید کرد و گفت: «جرمانا بخشی از دولت است» و مسئولیت حفظ امنیت آن برعهده دولت است و مردم نیز در این زمینه همکاری می‌کنند.

با این حال، این منبع به «الشرق الأوسط» گفت که برخی از ساکنان نگران احتمال حمله یا ایجاد مزاحمت از سوی مناطق اطراف به دلیل اتفاقات السویداء هستند. وی افزود: «با نیروهای امنیت داخلی در تماس هستیم و آن‌ها نیز در پاسخ به این نگرانی‌ها، ایست‌های بازرسی بیشتری ایجاد کرده و نظارت‌ها را در ورودی‌ها و اطراف شهر تقویت کرده‌اند.»

جرمانا از نظر اداری به استان ریف دمشق تعلق دارد و حدود ۵ کیلومتر با مرکز دمشق فاصله دارد. این منطقه از اواخر دهه ۱۹۹۰ شاهد رشد ساخت‌وساز چشمگیری بوده است.

پیش از آغاز انقلاب سوریه علیه حکومت بشار اسد در اوایل ۲۰۱۱، جمعیت آن حدود ۶۰۰ هزار نفر برآورد می‌شد که بیشتر آن‌ها را دروزها و مسیحیان تشکیل می‌دادند.

در طول ۱۴ سال جنگ، جمعیت آن به‌شدت افزایش یافته و طبق برآورد برخی ساکنان، اکنون به حدود ۲ میلیون نفر رسیده است. این منطقه به پناهگاهی برای صدها هزار آواره از دیگر استان‌هایی که درگیر جنگ بوده‌اند، تبدیل شده است.

در نتیجه موج‌های گسترده مهاجرت، جمعیت جرمانا اکنون ترکیبی از تمام استان‌ها، قومیت‌ها، ادیان و طوایف مختلف سوریه است.

اواخر نوامبر ۲۰۲۴، هم‌زمان با آغاز عملیات «ردع تجاوز» توسط گروه‌های مسلح مخالف حکومت در شمال غرب سوریه و نزدیک شدن آن‌ها به دمشق، مردم جرمانا مجسمه حافظ اسد (رئیس‌جمهور سابق) را سرنگون کردند، در حالی که حکومت بشار اسد نیز در ۸ دسامبر گذشته سقوط کرد.

با این حال، جرمانا در ۲۸ آوریل گذشته شاهد خشونت‌هایی بود که در پی انتشار یک فایل صوتی توهین‌آمیز به اسلام، باعث کشته شدن چند نفر شد.

نیروهای دولتی سوریه توانستند از طریق توافق با گروه‌های ذی‌نفوذ و بزرگان محلی، دوباره کنترل اوضاع را در دست گرفته و امنیت و آرامش را به این منطقه بازگردانند.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها