بابک کریمی بازیگر:

آزار جنسی با سکوت درمان نمی‌شود

بابک کریمی: سکوت کردن باعث تشدید بی‌اخلاقی‌ها می‌شود. این ماجرا مثل آن است که شما یک سرطان در بدن داری بالاخره از یک جایی بیرون می‌زند، با درمان کردن آن یک بخش سرطان خوب نمی‌شود بلکه باید سرطان را ریشه‌یابی و درمان کرد.

 آزار جنسی با سکوت درمان نمی‌شود

 

 پس از افشاگری یک دستیار و برنامه‌ریز سینما از رفتار نامناسب یک بازیگر مرد و مشکلات زنان در پشت‌صحنه تولیدات سینمایی، واکنش‌های فعالان صنعت سینما و راهکارهای آنان برای این معضل به گوش می‌رسد.  

ایلنا نوشت؛ بابک کریمی (بازیگر سینما و تئاتر) که جزو اولین نفراتی بود که ماجرای افشاگری‌های اخیر را در فضای مجازی خود حمایت و منتشر کرد، درباره حواشی این ماجرا و افشاگری‌های بعدی درباره آزار و اذیت برخی عوامل و بازیگران در پشت صحنه فیلم‌ها گفت: نکته اول این است که اتفاقاتی این چنینی که در سینما مطرح شده، در تمام جامعه وجود دارد و یک معضل ملی است.

سینما هم مثل سایر بخش‌ها یکی از شئون جامعه است و این موضوع نه صرفا در سینما بلکه در ادارات، دانشگاه‌ها و حتی مدارس نیز وجود دارد. 

وی ادامه داد: نکته دوم درباره اینکه این موضوع به چه سمتی خواهد رفت، بستگی به نیت آدم‌هایی دارد که با آن درگیر هستند و می‌توانند نقش آفرینی کنند. می‌تواند یک شلوغ کاری مقطعی باشد که هیچ نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت، از طرفی می‌شود خیلی منطقی و عاقلانه نشست و پیرامون علاج و کمتر شدن این معضل در کل جامعه بحث و تبادل نظر کرد.

این بیشتر به نیت آدم‌هایی بستگی دارد که به این موضوع ورود می‌کنند، چون باید دید از ورود به این بحث به دنبال چه هدفی هستند. 

کریمی با بیان اینکه برخورد و فرهنگ‌سازی با این آسیب و معضل اخلاقی منحصر به سینما نیست، افزود: علاج این ناهنجاری می‌تواند از دانشگاه یا مدارس آغاز شود، برخی تصور می‌کنند که این موضوع چون در سینما طرح شده پس جامعه از آن مصون است؛ واقعا اینگونه نیست زیرا سینما بخشی از جامعه ماست.

این ماجرا مثل آن است که شما یک سرطان در بدن داری بالاخره از یک جایی بیرون می‌زند، با درمان کردن آن یک بخش سرطان خوب نمی‌شود بلکه باید سرطان را ریشه‌یابی و درمان کرد.

سینما به دلیل اینکه اسامی آشنایی دارد برای عموم جلب توجه می‌کند و در چشم است اما این دلیل نمی‌شود که ناهنجاری‌های این چنینی منحصر به سینما باشد. 

وی اضافه کرد: سینما همانطور که در معرفی و شناسایی مشکلات اجتماعی و ناهنجاری‌ها پیشتاز است، رسالت مهمتری در برخود با این موارد هم دارد. من به عنوان یک سینماگر می‌توانم بیماری را مشاهده کنم اما معالجه آن با دکتر و متخصص کار است. 

این بازیگر سینما درباره ورود برخی نهادها و سازمان‌ها به این موضوع تشریح کرد: این موضوع به شکلی است که همه باید دغدغه آن را داشته باشند تا اتفاق مثبتی رقم بخورد.

هیچ نهاد و ارگان و سازمانی به تنهایی قادر نخواهد بود که این ناهنجاری را حل کند. در این موضوع یک رویه و تعادل جدید اجتماعی باید ایجاد شود و این کار یک شبه رخ نخواهد داد.

ولی آن چیزی که من می‌دانم سکوت اصلا کمک کننده نیست و برعکس باعث تشدید این معضل می‌شود. اینکه ما مسائل را به روی خودمان نیاوریم و از ترس، پنهان کاری کنیم درد را عمیق‌تر و بدتر می‌کند. 

وی درباره اینکه برخی این موضوعات را برای حمله به سینما و سینماگران دستاویز قرار می‌دهند نیز توضیح داد: متاسفانه همیشه عده‌ای هستند که دنبال این بهانه‌ها می‌روند تا به سینما حمله کنند و از آب گل‌آلود ماهی بگیرند. اما بازهم این عده نباید باعث شوند که ما سکوت کنیم و باعث تشدید این رفتارهای زشت و آزاردهنده شویم.

نمی‌شود شما سر کاری بروید و از شما اخاذی جنسی کنند، بدرفتاری کلامی و رفتاری هم کنند و شما هم حق حرف زدن و اعتراض کردن نداشته باشید. بالاخره یک جایی باید این صدا را بشنود و یک اتفاقی بیفتد. نمی‌شود جلوی چشمانمان این رفتارها را ببینیم و هیچ واکنشی نداشته باشیم. 

بابک کریمی بیان کرد: من این روزها پیام‌های زیادی از اقشار مختلف در فضای مجازی دریافت می‌کنم که باعث شگفتی من می‌شود، از دانشجویان گرفته تا کارمندان مختلف ادارات، بیمارستان‌ها و صنوف مختلف سینمایی که انگار جایی را ندارند تا صدایشان را برسانند و گوش شنوایی برای شنیدن درد و رنج آن‌ها نیست. اتفاقات و تعرض‌هایی که خجالت‌آور است. 

وی درباره مخالفت‌هایی که برخی با این افشاگری‌ها دارند نیز تصریح کرد: آیا واقعا این عزیزانی که مخالف اعتراض و فریاد این افراد هستند حاضرند خدایی نکرده اقوام، بستگان و نزدیکانشان قربانی این اتفاقات شوند؟

به هر حال این معضل گریبان اجتماع و جامعه ما را گرفته است همانطور که در دنیا نیز وجود دارد. اصلا موضوع این بازیگر، آن فرد یا شخص نیست، این مسئله نباید رخ بدهد. 

کریمی درباره نتیجه این اعتراض‌ها و افشاگری‌ها گفت: این قضیه خیلی پیچیده است و نسخه درمان یک روزه ندارد. فقط تنها چیزی که من می‌دانم سکوت، بلای جان این مشکل است؛ چون افرادی که این رفتارها را دارند، می‌دانند که قربانیان آن‌ها به دلیل حفظ آبرو و خیلی چیزهای دیگر صدایشان بلند نخواهد شد و این باعث می‌شود آن‌ها به رفتار خود ادامه دهند و قربانیان زیادی را روی دست جامعه بگذارند. 

وی در پایان اظهار کرد: اتفاقا همین روزها که این صداها بلند شده برخی از بچه‌های پشت صحنه و عوامل به من پیغام می‌دهند که همان افراد بیمار بیشتر مراقب رفتارهایشان هستند و ترس افشا شدن بی‌اخلاقی‌هایشان در این فضای به وجود آمده را دارند.

البته سوءاستفاده‌هایی هم امکان دارد از این فضا بشود و عده‌ای سوار بر این موج به فکر تسویه حساب‌های شخصی بروند، اما نباید به خاطر این موضوعات و آفت‌های این کار از اصل ماجرا گذشت و سکوت کرد.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها