طی مراسمی به مناسبت روز جهانی صنایع دستی

معرفی خیابان ویلا به عنوان گذر صنایع دستی

مراسم روز جهانی صنایع دستی در خیابان استاد نجات الهی برگزار و اعلام شد که از این به بعد این خیابان به عنوان گذر صنایع دستی معرفی می‌شود.

معرفی خیابان ویلا به عنوان گذر صنایع دستی

مراسم رونمایی از کاشی گذر صنایع دستی در خیابان استاد نجات‌اللهی همزمان با روز جهانی صنایع دستی با حضور مسئولان شهرداری منطقه ۶، شهردار، اعضای کمیسیون اجتماعی شورای شهر، رئیس شورای آسیا و اقیانوسیه صنایع دستی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و جمعی از هنرمندان صنایع دستی عصر روز دوشنبه (بیستم خرداد ماه) در خیابان استاد نجات‌اللهی برگزار شد.

برای برپایی این مراسم، خیابان استاد نجات‌اللهی حد فاصل کریمخان تا خیابان شهید کلانتری بسته شده بود تا این برنامه در خیابان برگزار شود.

در حاشیه این مراسم، تعدادی از هنرمندان صنایع دستی، آثار خود را روی میزهایی در کنار خیابان چیده بودند.

در این برنامه، محمدرضا دهداری‌پور شهردار منطقه ۶ گفت: از این پس، خیابان استاد نجات‌اللهی، گذر صنایع دستی خواهد شد؛ آن هم به واسطه استقرار زیاد صنوف صنایع دستی که در این خیابان وجود دارد. از گذشته نیز این خیابان به عنوان راسته صنایع دستی شناخته می‌شد اما به دلیل نبود زیبایی بصری لازم، هیچ‌وقت نتوانسته گردشگر زیادی جذب کند این در حالی است که خانه‌های باارزش تاریخی در این خیابان وجود دارد.

بهره‌گیری از هویت تاریخی و اجتماعی، تقویت فضاهای خدمات پشتیبانی گردشگری، علائم و نشانه‌های آگاهی‌دهنده در مسیرها، ارتقای کیفی فضای شهری و بهسازی خیابان، از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام خواهد شد تا به شایستگی این خیابان به عنوان گذر صنایع دستی شناخته شود.

وی افزود: با توجه به قدمت صنایع دستی و تنوع ارزش‌های آن، می‌توان گذر صنایع دستی را عامل پیونددهنده عناصر گردشگری بخصوص گردشگری فرهنگی دانست. از سوی دیگر، با تکیه بر اقتصاد داخلی می‌توان حساب ویژه‌ای روی ظرفیت‌های صنایع دستی باز کرد.

دهداری‌پور گفت: این هفته در خیابان استاد نجات‌اللهی، برنامه‌های ویژه‌ای در حوزه صنایع دستی برگزار خواهد شد.

در ادامه این مراسم پویا محمودیان معاون صنایع دستی کشور نیز بیان کرد: ایران اولین کشوری است که در حوزه ثبت شهرهای صنایع دستی پیشرو بوده است. رئیس شورای منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه صنایع دستی به دعوت ما یک هفته همزمان با هفته صنایع دستی، به ایران آمده و مهمان ما است. او به شهر قزوین خواهد رفت تا بازار صنایع دستی سعدالسلطنه را بازدید کند چون بنا داریم که این بازار در حوزه جهانی به عنوان بازار صنایع دستی ثبت شود.

همچنین پیروز حناچی شهردار تهران گفت: تهران روزی از نظر زیبایی به اصفهان تنه می‌زد. ثروت در شهر در واقع مبتنی بر ارزش‌های پنهان و پیدای آن شهر است و البته جاذبه‌هایی که آن ارزش‌ها می‌تواند به یک شهر بدهد. میراث فرهنگی و گردشگری دو بالی هستند که به یکدیگر کمک می‌کنند. حتماً چنین فضاهایی، روح خشن شهر را که در دوره‌هایی، ما را آزرده می‌کرد، لطیف‌تر می‌کند و این مسیر برای توسعه کیفی تهران، تغییر می‌یابد. به امید روزی که این شهر را با ارزش‌های پیدا و پنهانش بشناسیم./

در این برنامه از تابلوی ساخته شده با کاشی که نام «گذر صنایع دستی» در آن حک شده بود، رونمایی شد؛ البته این تابلو به صورت موقت و نمادین روی دیوار نصب شده بود.

احمد مسجدجامعی عضو کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران، حق‌شناس رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران، امیراسماعیل آذر به عنوان نماینده هنرمندان و علی‌اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین در این برنامه از یک اثر صنایع دستی به نام «سنگاب» رونمایی کردند. این اثر منقوش به آیات قرآن کریم، کار استاد امیر فخرایی است که بعد از رونمایی، به آستان قدس رضوی اهدا خواهد شد.

همچنیندر این مراسم از سه هنرمند فعال در زمینه صنایع دستی به نام‌های حسین امینی، رجحانه حسینی و ادوارد آزومیان تقدیر شد.

محمد جواد حق شناس عضو شورای شهر تهران نیز روز سه شنبه در یکصد و چهل و هفتمین جلسه شورا با اشاره به روز جهانی صنایع دستی گفت: بیستم خرداد روز جهانی صنایع دستی بود به همین مناسبت روز گذشته با همکاری شورای شهر شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آغاز هفته صنایع دستی در خیابان استاد نجات الهی گرامی داشته شد.

وی گفت: از آغاز به کار شورای پنجم احیای گذرهای فرهنگی یکی از محورهایی بود که مورد توجه قرار گرفت که ایجاد پهنه رودکی، گذر صنایع، گذر هنر، گذر کتاب، گذر نمایش در همین راستا انجام شده است.

حق شناس افزود: برای یک هفته قرار بر این شد با توجه به اهمیتی که صنایع دستی در فضای امروز گردشگری و عرصه تولید دارد بتواند جایگاه مناسب و واقعی خود را در جامعه پیدا کند.

وی خاطر نشان کرد: از آغاز به کار شورای پنجم یکی از محورهای مورد اهمیت احیا و توجه به گذرهایی با محوریت گردشگری، فرهنگی و صنایع دستی بود.

عضو شورای تهران یادآور شد: ایجاد پهنه رودکی و ۴ گذر نمایش، کتاب، هنر و صنابع دستی مورد تاکید قرار گرفته است.

حق شناس افزود: با پیشنهاد سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، خیابان نجات الهی به عنوان گذر صنایع دستی معرفی شد و موضوع در کمیسیون نام گذاری نیز مطرح و بر این اساس تابلوی گذر به نمادهای شهری اضافه می‌شود.

وی گفت: با توجه به شرایط اقتصادی که تحت تأثیر تحریم‌ها قرار دارد ایجاد این گذر می‌تواند برای ۳ میلیون خانوده ایرانی که مستقیماً با صنایع گردشگری در ارتباط هستند، فضا و فرصتی را برای تولید فراهم کند.

 

 

 

منبع: مهر
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها