ظریف به نشانه قهر مجلس را ترک کرد؟

کنایه رئیس مجلس در واکنش به اقدام محمدجواد ظریف در ترک صحن علنی مجلس پیش از پایان بررسی سوال گفت: کاری که ظریف انجام داد کار اشتباهی بود و قابل قبول نیست.

ظریف به نشانه قهر مجلس را ترک کرد؟

محمدجواد ظریف در جلسه علنی عصر امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی به سوال محمد جواد ابطحی پاسخ داد مبنی بر این که علت اظهارات وزیر خارجه در باب پولشویی به میزان ۳۰ هزار میلیارد تومان در ایران و انفعال در برابر وقت کشی سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس چیست؟

ظریف در پاسخ گفت: روز گذشته شورای امنیت ملی تصمیم گرفت که جلسه خود را امروز ساعت ۱۵ برگزار کند، از هئیت رئیسه مجلس درخواست کردم که طرح سوال از بنده را عقب انداخته تا سر فرصت جواب دهم که با آن مخالفت شد لذا امروز برای هشتمین بار در طول سه ماه گذشته برای پاسخ به سوال در صحن مجلس حاضر شده و به جلسه شورای امنیت نرفتم.

وی افزود: بنده مسئول دفاع از جمهوری اسلامی در خارج از کشور هستم و همگان نحوه دفاعم را در تلویزیون یا کلیپ‌های پخش شده دیده‌اند، لذا معلوم است چه کسانی به خاطر منافع داخلی سوال می‌کند ولی مسائل مربوط به امنیت ملی مهمتر از آن است که با بحث‌های جناحی مورد توجه قرار گیرد.

وزیر خارجه تاکید کرد: بیشترین تلاش برای مقابله با حرکت غربی‌ها جهت مقابله با پولشویی را جمهوری اسلامی و وزارت خارجه انجام داده است بعد از آخرین اقدام گروه ویژه مالی (FATF) علیه ایران بنده تندترین دفاع را از موضع جمهوری اسلامی کردم. وظیفه من دفاع و حمایت از جمهوری اسلامی است و شاید مقداری عقل داشته باشم که صبحتی نکنم که در خارج از کشور به خاطر آن صحبت بخواهم دفاع کنم.

وزیر خارجه ادامه داد: اتهامی که به جمهوری اسلامی می‌بندند آن است که نمی‌خواهند به این کنوانسیون‌ها بپیوندند چون نمی‌خواهد با پولشویی و تروریسم مقابله کنند. من در پاسخ گفته‌ام که گروه‌های فشاری هستند که منافع ملی شخصی دارند. این موضوع را به وضوح می‌توانید در دادگاه سلطان سکه و سایر دادگاه‌ها ببینید که چه چیزی درباره‌ی پولشویی گفته‌اند. یا این که در دادگاه‌های دیگر چه چیزهایی درباره‌ روش‌های پولشویی گفته شده است. البته که دامن نظام جمهوری اسلامی مبرا، پاک، و منزه از این حرف‌ها است.

وزیر خارجه ادامه داد: صحبت‌های بنده در اینجا و در جهت صحبت‌هایی است که در خارج از کشور در دفاع از جمهوری اسلامی ایران می‌زنم. منافعی که باعث مخالفت با حرکت مقابله با پولشویی می‌شود منافع دارندگان پول است. و مواردی  که هزار هزار میلیارد تومان در حوزه پولشویی توسط باندهای قاچاقچی، باندهای قاچاق ارز و سکه، و باندهایی که امروز در دادگاه‌های جرایم اقتصادی مورد محاکمه قرار می‌گیرند، توسط آنها مطرح شده و علیه آنها در دادگاه حکم صادر می‌شود که یکی از این حکم‌ها هم اعدام بوده است. 

ظریف خاطرنشان کرد: کسانی که حرفهای من از باب حمایت از نظام و مقابله با مفسدان را تبدیل به مخالفت با نظام می‌کنند باید به این سوال پاسخ دهند که چرا حرف‌های مخالف امنیت ملی می‌زنند.

وزیر خارجه خاطرنشان کرد:‌ بنده مسئول دنبال کردن سیاست خارجی جمهوری اسلامی هستم. سیاست ما در قبال 1+5 یا امروز 4+1 در هیات نظارت هسته‌ای تصویب می‌شود و بنده موظف به اجرای آن هستم. جمهوری اسلامی به هیچ وجه انفعال در برابر غرب و اروپایی‌ها ندارد.

 ظریف در بخش دوم صحبت‌هایش و بعد از اظهارات ابطحی گفت: بنده در جلسه ای در دوحه سخنرانی کردم و گفتم آمریکا در دنیا علم مذاکره را در دست گرفته است آن هم کشوری که قانون شکن است و باید چهره‌ی نفاق آلودش برای همه مشخص شود. ما نباید اجازه این کار را بدهیم که ادعا کنند ما آماده مذاکره بی قید و شرط با آنها هستیم و این که آن قانون شکن بخواهد به ما بگوید ایران اهل مذاکره نیست.

آقای ظریف! انتظار نداشتیم با توپ پُر به مجلس بیایید

نماینده مردم خمینی شهر نیز در پاسخ به اظهارات ظریف اظهار کرد:  آقای ظریف انتظار نداشتیم شما با این توپ پر به مجلس بیایید و بگویید این سوال جناحی است.

محمد جواد ابطحی گفت: شبکه های خارجی به ویژه BBC را بعد از اظهاراتتان در مورد پولشویی در ایران مشاهده کردید که چگونه کف و دست و هورا می کشیدند؟

وی اظهار کرد: شما اقتصاد کشور را شرطی کردید و سرمایه گذار خارجی و داخلی را منتظر برجام گذاشتید. اقدامات گام به گام شما مانند سیاست های گام به گام آمریکا علیه ایران است.

پزشکیان: اقدام وزیر امور خارجه قابل قبول نبود

وزیر امور خارجه پس از پایان صحبت های خود جلسه علنی را ترک کرد. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که اداره جلسه را بر عهده داشت، اقدام وزیر امور خارجه در ترک جلسه مجلس پیش از پایان اظهارات نماینده سوال کننده از ظریف را غیر قابل قبول دانست.

مسعود پزشکیان، پس از اعتراضات برخی نمایندگان به ترک جلسه علنی مجلس از سوی وزیر امور خارجه در جریان طرح سوال از وی گفت: کاری که آقای ظریف انجام داد اشتباه بود. این که ایشان ۸ دقیقه بیشتر می‌ماند مشکلی برایش ایجاد نمی‌کرد و کار ایشان قابل قبول نیست.

وی از نمایندگان خواست در صندلی‌های خود مستقر شوند تا مجلس به دستور خود رسیدگی کند.

در جریان طرح سوال محمدجواد ابطحی از وزیر امور خارجه، ظریف پس از طرح اظهارات خود و پیش از پایان صحبت‌های نماینده سوال کننده جلسه علنی مجلس را ترک کرد و گفت که باید در جلسه شورای عالی امنیت ملی حاضر شود که این امر با اعتراض برخی از نمایندگان مواجه شد.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها