انفجار بندر شهید رجایی؛ آغاز نبرد جبهه پایداری با بنیاد مستضعفان
تحلیلها حاکی از آن است که از زمان رفتن سید پرویز فتاح از مدیریت بنیاد و آمدن حسین دهقان به این نهاد، شکاف میان جریان پایداری و بنیاد مستضعفان ایجاد شده است. بنیاد که در اختیار این جریان قرار داشت، حالا ظاهرا از دست انها خارج شده است.

انفجار بندرعباس بستر مناسبی برای تسویه حسابهای قدیمیتر فراهم کرده است
امتداد نوشت: وقوع انفجار در بندر شهید رجایی، فقط یک اتفاق نیست. بلکه از نگاه برخی از جریان های سیاسی محلی است برای تسویه حساب در سیاست داخلی. تسویه حساب پایداری با بنیاد مستضعفان. حادثهای که در نگاه اول، توجه افکار عمومی را به ابعاد ایمنی و امنیت محمولهها در گمرک جلب کرد، اما به سرعت ابعاد سیاسی نیز به خود گرفته است.
اصل ماجرا از جایی حساستر شد که مشخص شد محموله خطرناک در محوطه شرکت «توسعه خدمات دریایی و بندری سینا» انبار شده بود؛ شرکتی که وابسته به بنیاد مستضعفان است. همین وابستگی، فرصت مناسبی برای جریان پایداری بود که نام بنیاد را در این بین مطرح کنند.
در نخستین ساعات پس از حادثه، علی خضریان، نماینده مجلس و عضو نزدیک به جریان پایداری، صراحتاً انگشت اتهام را به سمت بنیاد مستضعفان گرفت و گفت: «انفجار در بندر رجایی در محوطه شرکت سینا، وابسته به بنیاد مستضعفان رخ داده است»
چنین اظهارنظری آن هم در فضای ملتهب پس از حادثه، کاملاً هدفمند به نظر میرسید. در پاسخ، سعید جعفری، مدیرعامل شرکت سینا، سعی کرد با توضیحاتی فنی ماجرا را مدیریت کند. او گفته است که «این سانحه در پی اظهار خلاف محمولههای وارداتی رخ داده و محمولههای بسیار خطرناک تحت عنوان کالای معمولی وارد و دپو شده بود.»
اما به نظر میرسد مسئله تنها به همین توضیحات ختم نشود.در حقیقت، انفجار بندرعباس بستر مناسبی برای تسویه حسابهای قدیمیتر فراهم کرده است.
جریان پایداری که طی ماههای اخیر انتقادات خود از بنیاد مستضعفان را آشکارتر کرده بود، حالا با این حادثه، فرصت تازهای یافته است. نمونههای قبلی این اختلافات را میتوان در رفتارها و اظهارات خضریان دید؛مثلاً در آذرماه ۱۴۰۳، زمانی که خضریان در یک نامه رسمی به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، موضوع فروش هتلهای بنیاد مستضعفان را زیر سوال برد و نوشت: «شنیده میشود مشتری گروه هتلهای پارسیان بنیاد مستضعفان، مهدی جهانگیری است؛ فردی با سابقه دو سال زندان به جرم قاچاق ارز»
یا دو هفته پیشتر از انفجار، امیرحسین ثابتی، دیگر چهره نزدیک به پایداری و جبهه جلیلی، در اظهاراتی کنایهآمیز هشدار داده بود که شنیده ام یکی از نهادها میخواست هتلهایش را به یک مفسد اقتصادی بدهد. خطاب به برادی که در آن بنیاد است میگویم مواظب باش که رصدت میکنیم و دفعه بعدی اسمت را هم میگویم» این مجموعه نشانهها نشان میدهد که اختلاف پایداری و بنیاد مستضعفان، ریشهای فراتر از یک حادثه دارد.
تحلیلها حاکی از آن است که از زمان رفتن سید پرویز فتاح از مدیریت بنیاد و آمدن حسین دهقان به این نهاد، شکاف میان جریان پایداری و بنیاد مستضعفان ایجاد شده است. بنیاد که در اختیار این جریان قرار داشت، حالا ظاهرا از دست انها خارج شده است.
اکنون با انفجار بندر رجایی، این اختلافات نه تنها پنهان نمانده، بلکه به شکل یک تسویه حساب علنی در رسانهها و فضای مجازی ظاهر شده است.
در این میان، بنیاد مستضعفان تلاش میکند خود را از اتهامات مبرا کند و مسئولیت حادثه را به قصور گمرک یا اظهار خلاف محمولهها منتقل سازد. اما هرچه باشد و هر کس که در این حادثه مقصر شناخته شود، جریان پایداری تسویه حساب با بنیاد مستضعفان را رها نخواهد کرد.
ارسال نظر