به جای آموزش و پروش دستگاه اطلاعاتی و پادگان درست کردیم

به جای آموزش و پروش دستگاه اطلاعاتی و پادگان درست کردیم وقتی تحقیق نکنید، می‌گویید چیزی نیست، اما چشم باز می‌کنید می‌بینید که هست. این نسل با ارزش‌های قبلی بیگانه است.

به جای آموزش و پروش دستگاه اطلاعاتی و پادگان درست کردیم

عباس عبدی و ناصر ایمانی در نشست «واکاوی نقش و خاستگاه دهه هشتادی‌ها در تنش‌های اخیر «به تحلیل دلایل شکل گیری اعتراضات اخیر در بین دهه هشتادی ها پرداختند.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست عباس عبدی اظهار کرد: وضعیتی که در مورد ایران و این نسل وجود دارد فقط مختص کشور ما نیست، در کشورهای دیگر هم نسل‌های جدید یک شکاف با دیگر نسل‌های پیش از خودشان دارند.

وی افزود: هرچه بشر رو به جلو آمده است، فرآیند اجتماعی طولانی شده است. چرا ما با ازدواج دخترهای ۱۰ و ۱۲ ساله امروز مخالف هستیم، زیرا امروز فرآیند اجتماعی شدن طولانی شده است و امروز ما می‌خندیدیم یک دختر ۱۵ ساله ازدواج کند ، نه این که برخی از ارزش‌ها تغییر کرده باشد، خیر برای این است که فرآیند اجتماعی تغییر کرده است و امروز به ۱۸ سال ‌و ۲۰ سال کشیده شده است.

وی ادامه داد: فرآیند اجتماعی شدن به مدت ۳دهه است که در ایران دچار اشکال شده است. خانواده، دین، سیاست، رسانه و اقتصاد نهادهایی  هستند که کودک را اجتماعی می‌کنند، اما این نهادها در طول زمان متحول شده‌اند. قدیم فرآیند اجتماعی شدن بر عهده خانواده بود اما امروز بر عهده نهاد آموزش و پرورش است. نهاد سیاست یک بخش دیگر را بر عهده دارد. نهاد دین یک بخش بزرگی را از اجتماعی شدن بر عهده دارد.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب نهاد دین بزرگترین نقش را در اجتماعی شدن ما داشت. در تمام دنیا این نهادها فرایندهای اجتماعی کردن فرد را بر عهده دارند، اما امروز نهاد دین  مردم را از دین فرار می‌دهد. نهاد دیگر رسانه است که به ابتذال رفته است و به جایی رسیده‌ایم که عربستان‌ سعودی را تهدید می‌کنند، این رسانه را برندارید موشک می‌زنیم! این یعنی شکست. در جامعه ای که رسانه نداریم همه حرف می‌زنند و مشخص است چه می‌شود.

وی افزود: مؤلفه دیگر نهاد سیاست است، دهه هفتاد را ببینید، آن زمان نصف بیشتر اجتماعی شدن افراد بر عهده نهاد سیاست بود. آن زمان جوانان روزنامه می‌خواندند. نهاد دیگر آموزش و پرورش است که امروز نمره اش صفر است. 

نمونه اش همین نسلی که بیرون آمده است،  اصلا نمی‌داند ماجرا چیست؟ نه به خاطر این‌که نمی‌داند چیست. آموزش و پرورشی داریم سراسر  ریا و دروغ است. معلم به بچه ها کتاب تاریخ را درس می‌دهد، اما بعد می‌گوید بچه ها این مسایل هم هست.

نقش آموزش و پروش در فرآیند اجتماعی شدن صفر است و رسانه‌ها و خانواده نقش اصلی را برعهده دارد که بعد متوجه می‌شویم رسانه  نقش اصلی را بر عهده دارد.این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: یک تحقیق در آموزش و پروش درباره این جوانان ببینید.

به جای آموزش و پروش دستگاه اطلاعاتی و پادگان درست کردیم وقتی تحقیق نکنید، می‌گویید چیزی نیست، اما چشم باز می‌کنید می‌بینید که هست. 

این نسل با ارزش‌های قبلی بیگانه است. نسلی منفرد است. از طریق نهاد دین و سیاست اجتماعی نشده است و از طریق رسانه اجتماعی شده است، آن هم نه رسانه رسمی. ۱۵ سال پیش مردم رسانه رسمی نگاه می‌کردند، اما امروز مردم نگاه نمی‌کنند و برای این است که نظام ما به نگاه مردمش و سبک زندگی آن‌ها احترام‌ نمی‌گذارد.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها