مردم به دنبال فرمانده و رهبر نیستند

اتفاقی که امروز افتاده و آنچه امروز در جامعه در جریان است، این است که مردم به دنبال فرمانده و رهبر نیستند.

مردم به دنبال فرمانده و رهبر نیستند

ایلنا نوشت: درایتی گفت: تاثیرگذاری آقای خاتمی امروز با سال‌های گذشته خیلی تفاوت کرده است و علت این اتفاق این است که بخشی از حاکمیت تلاش خود را برای خالی کردن این ظرفیت‌ها کرده و توجهی به این موضوع ندارد که از بین بردن فضای میانی منجر به گرفتاری و مشکلات می‌شود.

مصطفی درایتی فعال سیاسی اصلاح‌طلب ، در پاسخ به این سوال که با توجه به مطرح شدن بحث گفت‌وگو از طرف حاکمیت و با بیان اینکه آقای خاتمی هم در گذشته گفت‌وگوی ملی را طرح کرده بود که با استقبال همراه نشد، نظر شما درباره بیانیه اخیر آقای خاتمی چیست، گفت: مثل تمام افرادی که نسبت به مشکلات پیش آمده حساسیت دارند، آقای خاتمی هم چنین شرایطی دارند. تلاششان بر این بوده که همان خط مشی که قبلا داشتند را ادامه دهند یعنی شنیدن صحبت‌ها و حرف‌های مردم به شکلی این مسائل را مطرح و برطرف کنند.

وی افزود: هر اتفاقی بخواهد بیفتد حاکمیت باید در نگاهش، تغییر روشی صورت دهد. مهم‌ترین مشکل فعلی به نظر من بی‌اعتمادی مردم نسبت به دستگاه حاکمیت بوده و تا زمانی که این بی‌اعتمادی با همین عمق وجود دارد طبیعی است که گفت‌وگو هم به نتیجه‌ای نمی‌رسد و یا از سوی مردم با نگاه شک و تردید دیده می‌شود. ابتدا باید تغییر رویه‌ای در برخی از شیوه‌های حکمرانی صورت بگیرد. مشکلات جامعه به سمتی می‌رود که گویا بین مردم و حاکمیت قهر اتفاق می‌افتد که زندگی را برای مردم سخت می‌کند و تا زمانی که اعتماد مردم جلب نشود، اتفاقات بهتر رقم نمی‌خورد.

درایتی در پاسخ به این سوال که چه قدر ضرورت دارد قرائت افرادی چون آقای خاتمی از اسلام رحمانی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و این شکاف بین مردم و حاکمیت چگونه باید کاهش پیدا کند، گفت: در هر جامعه نهادهایی وجود دارد که در بین جامعه ممکن است مردم به آنها اعتماد داشته باشند و مورد احترام باشند. استفاده از این ظرفیت‌ها می‌تواند به بهبود مشکلات و مدیریت آنها کمک کند. تا آنجا که ما دیدیم احساس می‌شد که بخش از حکومت به دنبال این است که اولا این ظرفیت به وجود نیاید و ثانیا تمام تلاش خود را برای از بین بردن چنین ظرفیت‌هایی به کار می‌گیرد وقتی این اتفاقات می‌افتد کارآیی این ظرفیت‌ها هم از بین می‌رود.

وی افزود: تاثیرگذاری آقای خاتمی امروز با سال‌های گذشته خیلی تفاوت کرده است و علت این اتفاق این است که بخش از حاکمیت تلاش خود را برای خالی کردن این ظرفیت‌ها کرده و توجهی به این موضوع نداشته که از بین بردن ظرفیت و فضای میانی منجر به گرفتاری و مشکلات می‌شود. اتفاقی که امروز افتاده و آنچه امروز در جامعه در جریان است، این است که مردم به دنبال فرمانده و رهبر نیستند. آن‌ها یک اعتراض بی سر و تهی دارند و هیچ گوش شنوایی هم برای شنیدن حرف‌هایشان نیست و این رفتار، خود حاکمیت را هم دچار مشکل می‌کند. به همین دلیل، تخلیه کردن ظرفیت‌هایی مانند خاتمی موجب از بین رفتن فضای میانی می‌شود و حاکمیت مستقیما رو در روی مردم قرار می‌گیرد.

این فعال سیاسی تصریح کرد: حاکمیت این کار را در خصوص احزاب هم انجام داد در صورتی که اگر در شرایط فعلی احزاب هم فعال بودند، هزینه و جوانب کمتری برای حاکمیت داشت. اما محدود کردن احزاب و شخصیت‌های اثرگذار موجب انباشت مطالبات و عکس‌العمل‌های انفجاری این اعتراضات شد. در سال‌های گذشته در خصوص انباشت این مطالبات هشدار داده شده بود ولی به آن توجهی نشد. اگر به این مطالبات پاسخ مناسب داده نشود، حتی ممکن است اعتراضات حالت شدیدتری به خود بگیرد. این تخلیه در حوزه مطالبات مفید بود نه خالی کردن ظرفیت‌های میانی جامعه. اگر این مساله حل نشود و پاسخی به مظالبات انباشته داده نشود، قطعا حاکمیت با مشکل مواجه می‌شود و کنترل این شرایط سخت خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها