در حاشیه جلسه امروز شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور از سوی رئیس جمهور صورت گرفت/

تقدیر از وزیر اقتصاد برای توسعه دولت الکترونیک ‌و شفافیت در وزارت اقتصاد

در حاشیه جلسه امروز شورای اجرایی فناوری اطلاعات، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور، از وزیر امور اقتصادی و دارایی برای تلاش های مجدانه و‌ اهتمام در اجرای برنامه توسعه دولت الکترونیک ‌در حوزه های بورس و اوراق بهادار، خدمات غیرحضوری و تسهیل فضای کسب و‌کار، بیمه ها و خزانه داری کل کشور با اهدای لوح، تقدیر نمود.

تقدیر از وزیر اقتصاد برای توسعه دولت الکترونیک ‌و شفافیت در وزارت اقتصاد

به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، در لوح تقدیر رئیس جمهور خطاب به وزیر اقتصاد می خوانیم:
جناب آقای دکتر فرهاد دژپسند
وزیر امور اقتصادی و دارایی
دولت الکترونیک و هوشمند یکی از برنامه های اولویت دار دولت تدبیر و امید بوده است و برای تحقق این هدف اقدامات مناسبی در ایجاد زیر ساخت و سکوهای خدماتی به منظور تسریع در خدمات رسانی به مردم و شفافیت انجام شده است.
بدین وسیله از تلاش های مجدانه جنابعالی در اهتمام
به اجرای برنامه توسعه دولت الکترونیکی ‌در حوزه های بورس و اوراق بهادار، خدمات غیرحضوری و تسهیل فضای کسب و‌کار، بیمه ها و خزانه داری کل کشور تقدیر و تشکر به عمل می آید.
امید است در سایه توجهات حضرت ولیعصر(ع)، و اهداف دولت تدبیر و امید، همچنان در خدمت به نظام جمهوری اسلامی و ایران و کسب رضایتمندی مردم عزیز موفق و مؤید باشید.

 

از سوی دکتر دژپسند در گفتگو با رسانه ملی انجام شد/ تشریح برنامه های وزارت اقتصاد برای تحقق شعار سال جدید

وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفتگو باخبرنگاران رسانه ملی ضمن تشکر از مقام معظم رهبری که بالغ بر یک دهه است که در تعیین و نامگذاری سال موضوع را معطوف به بخش اقتصاد داشته اند، برنامه های وزارت اقتصاد برای تحقق شعار سال امسال را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران دکتر فرهاد دژپسند در این گفتگو اظهار داشت: تحقق اهداف شعار سال، موضوع بسیار گسترده ای است که باید همه قوای حکومت، مردم و همچنین بخش خصوصی برای این منظور بسیج شوند.
وزیر اقتصاد با اشاره به لزوم همکاری بخش خصوصی ، مردم و دولت در این زمینه تاکید کرد: بخش خصوصی باید به دنبال بهبود کیفیت و ارزان‌تر کردن هزینه تولید کالا‌ها باشد و مردم نیز در مقام خریدار، محصولات داخلی را برای مصرف  انتخاب کنند.
وی تأکید کرد که حکومت نیز باید وظیفه خود بداند، زمینه را برای تولیدکنندگان تسهیل کند.
دژپسند با اشاره به اینکه وزارت امور اقتصادی و دارایی به واسطه داشتن مأموریت‌های گسترده در این عرصه، نقش قابل توجهی دارد اظهار داشت: به همین منظور جلسه‌ای با معاونان و مسئولان سازمان‌های وابسته وزارت خانه تشکیل شد تا برنامه تحقق شعار امسال را تدوین و نهایی کنیم.
دژپسند در ادامه و در تشریح اقدامات وزارت اقتصاد در راستای مقررات زدایی و کاستن از موانع تولید گفت: در سال ۱۳۹۹ وزارت اقتصاد با ۴۳ محور در جلسات هیأت مقررات زدایی به اصلاح مقررات و در برخی موارد به حذف آن‌ها اقدام کرد؛ به این معنی که بعضی از بخشنامه‌های مزاحم دستگاه‌های اجرایی حذف و برخی از آن‌ها اصلاح شد.
وی با اشاره به برخی مصوبات دولت برای حذف مقررات زائد، از اصلاح مواد (۱) و (۸) قانون اجرایی اصل ۴۴ قانون اساسی در جهت تقویت مقررات زدایی خبر داد.
دژپسند در ادامه گفت: در سال گذشته در زمینه فضای کسب و کار هم اقدامات بدیعی مانند راه اندازی پنجره واحد ثبت شرکت‌های با مسئولیت محدود، پنجره واحد مالیاتی و دادگاه ویژه تجاری انجام شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در سال گذشته برنامه‌های خوبی را اجرا کردیم، اما آثار مثبت برخی اقدامات، به دلیل اینکه اجرای آن به ماه‌های پایانی سال کشیده شد هنوز در اقتصاد نمایان نشده است.
وی با تأکید بر اینکه باید پیگیری لازم به منظور عملیاتی شدن برنامه های مذکور صورت گیرد، اعلام کرد: امسال با برنامه گسترده تری در این عرصه ورود خواهیم کرد.
وزیر اقتصاد افزود: در حال حاضر برنامه جامعی را برای فضای کسب و کار و مقررات زدایی آماده کردیم که مراحل تصویب خود را طی می‌کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: برای رونق تولید، گمرکات کشور باید سه مأموریت را انجام دهند؛ ابتدا اینکه باید کالا های مربوط به تأمین نیازمندی‌های تولید، در سریع‌ترین زمان ممکن از گمرکات ترخیص شود.
وی با اشاره به لزوم تکمیل فرآیند فروش کالای تولید داخل از طریق بازار های جهانی، ماموریت دوم گمرکات را، روان تر کردن شرایط برای صادرات عنوان کرد.
دژپسند با بیان اینکه مواجهه و برخورد جدی با قاچاق ماموریت سوم گمرکات کشور است، افزود: گمرک پیشخوان ما به منظور مقابله با قاچاق تشکیل شده است و باید تمام مجاری مسدود شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: ما طی سالهای اخیر به سمت هوشمندسازی گمرک و تبدیل نظارت پیشینی به پسینی رفته ایم و در این زمینه اقداماتی را انجام داده ایم که کم کم به سرانجام می‌رسد.
وی با بیان اینکه تا پیش از این‌ تنها ۱۵ دستگاه ایکس ری کامیونی در کشور داشتیم گفت: در دهه فجر سال گذشته در قراردادی با بخش خصوصی مقرر شد، ۱۵ دستگاه دیگر به این بخش افزوده شود.
دژپسند گفت: با طرح های جدید در دست اجرا، نظارت در داخل کانتینر‌ها را می‌توانیم به کوادکوپتر‌ها واسپاری کنیم.
دژپسند در ادامه به تشریح شرایط تولید در کشور پرداخت و در این زمینه گفت: نرخ بهره برداری از ظرفیت تولید مطلوب نیست، چون ظرفیت تولید زیادی ایجاد شده است که برخی از این موارد نیازمند تأمین مالی است.
وی با بیان اینکه نگاه ها در خصوص تأمین مالی تا پیش از این، معطوف به نظام بانکی بود، افزود: ولی امروز علاوه بر بازار پول، بازار سرمایه هم تبدیل به کریدوری جدی برای انجام این کار شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره موضوع سرمایه گذاری نیز گفت: متأسفانه حدود ۱۰ سال است که وضع رشد سرمایه گذاری مورد قبول نیست که باید امسال یک مجموعه اقدامات جامع برای افزایش سرمایه گذاری انجام دهیم.
وی افزود: برخی مصوبات مورد نیاز در این ارتباط را در قالب قانون بودجه از مجلس گرفتیم و بقیه را باید کامل کنیم تا بتوانیم یک تحول در سرمایه گذاری انجام دهیم.
دژپسند در ادامه با تاکید بر لزوم ورود مؤثر صنعت بیمه به موضوع حمایت از تولید اظهار داشت: صنعت بیمه باید با ابزار‌های جدید در این زمینه ورود کند، کما اینکه در سال گذشته و پس از همه گیری ویروس کرونا، یکسری فعالیت‌های جدید بیمه‌ای تعریف شد که باید امسال توسعه پیدا کند.
دژپسند همچنین اعلام کرد: امسال خصوصی سازی و مولد سازی را با رویکرد دیگری انجام خواهیم داد و این رویکرد به رونق تولید کمک می کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه دولت در زمینه عرضه اوراق در سال ۱۳۹۹ عملکرد‌ خوبی در تأمین مالی داشت، گفت: باید فروش اوراق را به گونه‌ای انجام دهیم تا هیچگونه محدودیتی در بخش تولید ایجاد نکند و به رونق تولید هم کمک کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره موضوع مالیات نیز افزود: در سال گذشته تحقق اهداف ما خوب بود و باید ابزار‌هایی تعریف کنیم که رونق تولید را به دنبال داشته باشد.
وزیر اقتصاد در پایان گفت: در زمینه تأمین مالی، سرمایه گذاری، مقررات زدایی، بهبود فضای کسب و کار، مولدسازی دارایی‌ها و خصوصی سازی و اوراق، مالیات، بازار سرمایه و بیمه برای هر کدام وظایفی را تعریف کردیم تا برنامه جامعی برای تحقق شعار سال تهیه شود. 

 

رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران در تشریح عملکرد شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سالجاری/جایگاه ویژه حال حاضر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در نظام تصمیم گیری اقتصادی کشور با اهتمام و تلاش وصف ناپذیر رئیس و اعضای این شورا محقق شد

رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران در تشریح عملکرد شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سال جاری: جایگاه ویژه حال حاضر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در نظام تصمیم گیری اقتصادی کشور با اهتمام و تلاش وصف ناپذیر رئیس و اعضای این شورا محقق شد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران  جایگاه ویژه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در نظام تصمیم گیری اقتصادی کشور را نتیجه  اهتمام و تلاش وصف ناپذیر رئیس و اعضای این شورا دانست 
به گزارش روایط عمومی بانک رفاه کارگران دکتر فرهاد دژپسند در یکصد و سومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که با دستور کار "بررسی و ارائه پیشنهادات مستخرج از جلسات آسیب شناسی برخی واگذاری ها برگزار شد،  با اشاره به شرایط کنونی برخی واگذاری ها، پیشنهاد تشکیل کارگروهی حقوقی به منظور بررسی حقوقی شرایط واگذاری ها را مطرح کرد.
وزیر اقتصاد با اشاره به ترکیب شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با حضور نمایندگان ۳ قوه مجریه، مقننه و قضاییه افزود: در ادامه، جمع بندی کارگروه مذکور، می تواند تحت عنوان جمع بندی "شورای گفتگو" به روسای سه قوه ارسال شود.
دژپسند گفت: نتیجه جلسات مربوط به واگذاری ها، حتی می تواند به عنوان برآیند نظرات شورا درباره پرونده های خاص، تحت عنوان نظر مشورتی به رییس قوه قضاییه منعکس شود.
وی این نتایج را حاصل همدلی و هم افزایی بخش خصوصی و سه قوه کشور دانست و بیان داشت: استفاده از ظرفیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی سبب می شود خبر های مثبت ، جهت دار و دلنشینی به مردم داده شود.
دژپسند در خصوص پیشنهادات مطرح شده در جلسه در خصوص اصلاح نحوه واگذاری شرکت های دولتی از جمله، واگذاری آنها با محوریت و شرط "ارتقای بهره وری و توسعه شرکت ها" تصریح کرد: اعمال چنین اصلاحی در روند واگذاری ها نیاز به تغییر قانون از مسیر های خاص خود دارد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در ۱۰ جلسه شورای گفتگو در سال جاری، ۱۷ مصوبه قابل پیگیری تصویب شده است؛ افزود: مصوبات مربوط به مشوق های مالیاتی، مصوبه ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید، مصوبات مربوط به واگذاری ها، مصوبه حذف الزام مفاصا حساب مالیاتی و ... از جمله این مصوبات است که برخی از آنها نتایج درخشانی داشته اند.
دکتر دژپسند در ادامه با اعلام اینکه تا یکشنبه شب (۲۴ اسفند ماه) ۳۳/۴ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته ایم و به احتمال  زیاد این آمار تا پایان سال ۱۳۹۹ به ۳۵ میلیارد دلار بالغ خواهد شد، گفت: این تقریبا همان رقمی است که ما در معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد در ابتدای سال برآورد کرده بودیم.
وی با اشاره به شرایط ویژه کشور و جهان در دوران شیوع بیماری کرونا گفت: بنا بر آمار رسمی، خوشبختانه رشد اقتصادی کشور با و بدون احتساب صادرات نفت در سه ماهه سوم سال جاری، همانند سه ماه دوم، مثبت شده است.
وزیر اقتصاد با اعلام خبر تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی سال ۱۳۹۹ تا ۲۰ اسفند ماه اظهار داشت: این اتفاق در حالی رخ داد که حتی خیلی از منتقدان و صاحبنظران حداکثر تحقق ۱۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی را پیش بینی می کردند.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت، تحقق صد در صدی درآمد مالیاتی در شرایط کرونایی و بدون در تنگنا قرار دادن تولید کنندگان و مؤدیان خوش حساب مالیاتی رخ داده است.
این گزارش حاکی است، در بخش دیگری از  یکصد و سومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، اعضای شورا، با اهدای لوح یادبود، از زحمات و تلاش های  "محمد علی دهقان دهنوی" معاون پیشین امور اقتصادی  وزارت اقتصاد به خاطر تلاش های وی در راستای کمک به بخش خصوصی و بویژه بهبود فضای کسب و کار تقدیر کردند.
این گزارش می افزاید: "دهقان دهنوی" معاون پیشین وزارت اقتصاد و رییس فعلی سازمان بورس و اوراق بهادار؛ نیز طی سخنان کوتاهی در این جلسه، با تشریح برخی دست آورد های این معاونت در دوران تصدی خود، موفقیت های حاصله را مرهون تلاش بی وقفه همکارانش بویژه در مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب وکار و  حمایت های بی نظیر وزیر اقتصاد و دیگر اعضای شورای گفتگو دانست.
بنا بر این گزارش، "غلامحسین شافعی" رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران و دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در ادامه جلسه طی سخنانی، با قدردانی از اعضای شورای گفتگو بویژه رییس این شورا ظهار داشت: علاقه مندی و باور کامل اعضا به ظرفیت های بخش خصوصی و در رأس آن، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی؛ همراه با اهتمام و تلاشی وصف ناپذیر، منجر به ارتقای جایگاه این شورا در نظام تصمیم گیری اقتصادی کشور شد. 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها