وزیر اقتصاد در نخستین جلسه مشترک با مدیران عامل بانک ها در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت

بانک ها در زمینه پشتیبانی و مانع زدایی از تولید با تمام قوا وارد عمل شوند

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر امر تولید برای سومین سال پیاپی در تعیین شعار سال، اظهار داشت: بانک ها در زمینه پشتیبانی و مانع زدایی از تولید با تمام قوا و جدیت وارد عمل شوند .

 بانک ها در زمینه پشتیبانی و مانع زدایی از تولید با تمام قوا وارد عمل شوند

به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، دکتر فرهاد دژپسند تاکید کرد: نظام بانکی کشور در سال جدید باید در کنار تقویت طرف عرضه و اعطای تسهیلات مستقیم به واحد های تولیدی، تمرکز خود را بر حوزه مغفول مانده طرف "تقاضا" گذاشته و از طریق اعطای تسهیلات به مردم جهت خرید کالای ایرانی، نسبت به ساماندهی این حوزه اقدام کنند.
وزیر اقتصاد با بیان این مطلب، اعمال این سیاست را بهترین نوع حمایت از تولید عنوان کرد و افزود: بانک ها در این ارتباط می توانند قراردادهایی را با بنگاه های تولیدی یا سازمان های اجرایی منعقد کنند و با این کار منابعی تزریق می شود که برگشت پذیر بوده و ریسک کمتری دارد و اهداف مورد نظر را نیز پوشش می دهد چه بسا که اگر بنگاه های تولیدی ما تقاضای های مکفی داشته باشند اینقدر سریع دچار چالش نمی شوند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه حوزه "عرضه" را نیز نباید و نمی توان رها کرد، خواستار سیاست گذاری درست و دقیق در این حوزه شد، بطوریکه تأمین مالی پروژه هایی که پیشرفت بالا داشته و با تزریق منابع بانک به بهره برداری می رسند، در اولویت قرار گیرند.
وی به مسأله سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی و اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: بانک ها به عنوان امین سپرده گذاران باید در تخصیص منابع بگونه ای عمل کنند که منتهی به افزایش نرخ بهره برداری از ظرفیت تولید شود.
دکتر دژپسند افزود: اگر بانک ها در ارزیابی تقاضاهای دریافت تسهیلات مبتنی بر توجیه فنی و اقتصادی به صورت دقیق و حرفه ای عمل کنند، می توانند نظام بنگاه داری کشور را نیز اصلاح کنند.
وی با اشاره به اینکه عمده طرح ها و پروژه های بزرگ کشور معمولأ با مشارکت بانک ها اجرا شده است گفت: معتقدیم، خدمات بی بدیل نظام بانکی در حمایت از رشد و توسعه اقتصادی کشور آنطور که باید مورد توجه و تقدیر قرار نگرفته است.
دکتر دژپسند با بیان اینکه "با وجود برخی هجمه ها، نظام بانکی همچون همیشه در خدمت اقتصاد کشور است" گفت: فعالان اقتصادی بخصوص در مراودات بین المللی وابسته به نظام بانکی هستند و بانک ها در بسیاری از زمینه ها بصورت بنیانی و بنیادی نقش داشته و عامل تحول هستند.
وی تصریح کرد بانک ها باید بطور ساماندهی شده و مستمر، اقدامات و خدمات خود را به آگاهی مردم برسانند.
وزیر اقتصاد با اشاره به بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سال جدید و توجه ایشان به نظام بانکی کشور اظهار داشت: این سومین سال پیاپی است که نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری معطوف و مربوط به مقوله تولید است و از این رو ضرورت دارد نظام بانکی کشور همانند همیشه در راستای تحقق شعار سال پیشگام بوده و عملکرد خود را نیز اطلاع رسانی کند.
وی یادآور شد: به منظور تقویت حمایت نظام بانکی از بخش های تولیدی، لازم است بانک ها نیز پشتیبانی شده و موانع کسب و کار آنها نیز مرتفع شود.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه نباید میان بانک ها و بازار سرمایه احساس رقابت وجود داشته باشد، خواستار ارائه مدلی ترکیبی، تعاملی و تکاملی توسط بانک ها و بازار سرمایه به نحوی شد که ضمن تسهیل و تسریع در تامین مالی بنگاه ها، بخشی از تامین مالی بلندمدت و کلان به بازار سرمایه منتقل شود.
دکتر دژپسند در ادامه به واحدهای تملیک شده تولیدی توسط بانک ها اشاره کرد و گفت : بانک ها هیچ تمایلی به تملیک واحدهای تولیدی ندارند مگر اینکه پس از مساعدت های مکرر، در ایفای تعهدات خود به سپرده گذاران، به اجبار واحد تولیدی را تملیک می کنند و بر اساس بررسی های صورت پذیرفته، عمده این واحدها قبل از تملیک تعطیل بوده اند.
وی افزود:  بانک ها باید برای رهایی از هجمه های غیرمنصفانه مرتبط با این مسأله و در راستای تحرک تولید، طرحی با موضوع آزاد سازی واحد های تملیکی بانک ها با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و بازار سرمایه ارائه دهند.
دکتر دژپسند با اشاره به اینکه یکی از وظایف وزارت اقتصاد کمک به نظام بانکی کشور است گفت: برای گذار از نظام اقتصادی بانک محور به بازار سرمایه محور هنوز زمان نیاز داریم، هر چند که رابطه تکمیلی بین این دو وجود دارد بطوری که باید بازار سرمایه و بانکهای کارآمد در راستای کمک به یکدیگر باشند و چه بسا با کمک به بازار سرمایه، باعث قوام و استحکام خودشان می شوند.
وی در مورد احتمال تغییر در نرخ سود بانکی نیز گفت: طبیعتاَ شرایط اقتصادی حاضر، اقتضائات جدیدی را طلب می کند اما این امر می بایست مورد بررسی بیشتری قرار گرفته و به تدریج انجام شود. 

 

وزیر اقتصاد در اولین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در سال جاری با حضور معاون اول رییس جمهور/ با عملکرد چشم گیر خراسان رضوی در تولید تجهیزات مبارزه با بیماری کرونا، نیاز سایر استان ها به تجهیزات مبارزه با این بیماری برطرف شد

وزیر امور اقتصادی و دارایی در اولین جلسه اقتصاد مقاومتی سال 1400 استان خراسان رضوی که با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار شد اظهار داشت: عملکرد چشم گیر تولید تجهیزات مبارزه با بیماری کرونا در استان خراسان رضوی، نیاز سایر استان های کشور را نیز برطرف کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، دکتر فرهاد دژپسند در ادامه با اشاره به انعقاد تفاهم نامه گمرک جمهوری اسلامی و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران در ستاد اقتصاد مقاومتی استان خراسان رضوی در سال گذشته گفت: این تفاهم نامه منجر به تأمین مالی ١٥ دستگاه ایکس ری در دهه فجر سال 1399 برای کل کشور شد.
وی افزود: کارگروه ویژه تأمین مالی برای طرح های اولویت دار استان خراسان رضوی در اواخر سال ١٣٩٨ تشکیل شد و به صورت ویژه با مشارکت مسئولان ملی و استانی در حال فعالیت است.
در این جلسه از ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی به عنوان ستادی که فراتر از سطح کشور فعالیت کرده یاد گردید و تصریح شد، این ستاد رتبه اول در جلسات و رتبه دوم در مصوبات در کل کشور را دارا است.
شایان ذکر است، در ادامه جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی، واحد گندله سازی با عنوان آروند نوین رشتخوار، با اشتغالزایی ١٥٢ نفر در شهرستان رشتخوار، به صورت وبیناری افتتاح شد. 

 

وزیر اقتصاد اعلام کرد/ وضعیت متغیر های اقتصادی، نوید بخش پایداری بازار سرمایه در سال جدید

وزیر امور اقتصادی و دارایی با مطلوب توصیف نمودن وضعیت متغیر های اقتصادی مؤثر بر تحولات بازار سرمایه، این امر را نوید بخش پایداری بازار بورس در سال جدید ارزیابی کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، دکتر فرهاد دژپسند طی سخنانی در حاشیه جلسه هیات دولت، اظهار داشت: خوشبختانه در آغاز سال، شرایط حاکم بر تمامی متغیر های اقتصادی موثر بر تحولات بازار سرمایه، به شکلی است که نوید پایداری در این بازار را می دهد.
وی افزود: خیلی از تحلیلگران بر این عقیده اند که با توجه به وضعیت متغیر های بنیادی، شرایط بورس، در حال طی کردن روندی است که به شرایط پایدار منجر می شود.
وزیر اقتصاد اعلام کرد: در سال جدید، مواردی در دستور کار شورای عالی بورس جهت بررسی و تصویب قرار گرفته که در راستای تقویت مؤلفه های پایداری بازار سرمایه است.
دژپسند با بیان اینکه شرایط شرکت های بورسی در ابتدای سال از نظر سودآوری خیلی خوب است، افزود: خوشبختانه شرایط برای شرکت های صادراتی نیز برای بالا بردن "نرخ بهره برداری از ظرفیت اسمی" در حال فراهم شدن است که این روی سودآوری بنگاه ها به شدت اثر گذار است.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه اقتضای فعالیت در بازار سرمایه، محاسبه گری و دقت در "خرید" و "فروش" است و در این مسیر باید از هر گونه برخورد و رفتار هیجانی به ویژه در امر فروش خودداری کرد، گفت: من احساس می کنم بعضی افراد در فروش، گرفتار رفتار هیجانی می شوند که از نظر من به عنوان یک کارشناس اقتصادی، اصلا به نفع شان نیست.
وی تصریح کرد: همان گونه که شما هنگام فروش یک قطعه طلا، تمام ملاحظات را در نظر می گیرید، در مورد فروش سهام نیز باید دقت لازم را بکار ببندید، به ویژه با توجه به اینکه، سهام از ویژگی سود آوری نیز برخوردار است.
وزیر اقتصاد ابراز امیدواری کرد، با فراهم شدن زمینه اجرای برنامه های اعلامی ریاست جدید سازمان بورس و اوراق بهادار در سال جدید، بازار به شرایط پایدار خود برسد.
بنا بر این گزارش، وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤالی در خصوص شرایط گمرکات کشور از نظر ترخیص کالا نیز با بیان اینکه زمان ترخیص کالا به شدت کاهش یافته است، گفت: با تجهیز گمرک جمهوری اسلامی به ابزار های مدرن و الکترونیکی شدن ارزیابی ها، نیاز به نیروی انسانی برای انجام عملیات به حداقل ممکن رسیده است.
دژپسند با اشاره به اینکه نظارت پیشینی در گمرکات کشور به نظارت پسینی بدل شده است، گفت: در حال حاضر تمام شرایط به نحوی فراهم شده که در صورت انجام "ثبت سفارش" و "تأمین ارز" وارد کنندگان، (و در صورت لزوم و برای کالای اساسی و مواد غذایی، تأیید استاندارد و وزارت بهداشت) در کوتاه ترین زمان ممکن، امکان ترخیص کالا فراهم شده است که در این خصوص رکورد ۲۴ ساعت را هم به ثبت رسانده ایم.
وزیر اقتصاد با اشاره به تعیین شعار "تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی" برای امسال از سوی مقام معظم رهبری، گفت: گمرک جمهوری اسلامی با لحاظ سه مؤلفه "تسهیل واردات مواد اولیه و نیازمندی های خط تولید"، "تسهیل صادرات" و "ممانعت از قاچاق" یکی از مهم ترین مجاری حمایت از تولید در کشور است. 

وزیر اقتصاد در مصاحبه با رادیو اقتصاد/ با هدف تسهیل سرمایه گذاری در بخش تولید، زیرساخت های فنی و حقوقی لازم در بازار سرمایه بهبود یافته است

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اقدامات زیر ساختی فنی و حقوقی در سال ۱۳۹۹ ، از آمادگی دولت برای برداشتن گام های بلند در جهت تسهیل سرمایه گذاری در بخش تولید خبر داد.
به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، دکتر فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفتگو با رادیو اقتصاد در مورد نامگذاری سال ۱۴۰۰ گفت: خوشبختانه تقریبا بالغ بر ده سال است که شعار سال در حوزه اقتصاد تعریف می شود و این نشانگر توجه عالی‌ترین مقام کشور به مقوله اقتصاد است و از این زاویه برای ما در خور توجه و تقدیر است.
وی با بیان اینکه در سه سال اخیر هم این شعار پیرامون تولید است افزود: آنچه که اقتصاد را در دراز مدت و میان مدت به صورت پایدار حفظ می کند، سرمایه گذاری بر روی تولید است و خوشبختانه سال اول رونق تولید، سال دوم جهش تولید و امسال هم پشتیبانی و رفع موانع تولید است که توجه به این مفاهیم بسیار حائز اهمیت است. اساساً وقتی سرمایه گذار تمایل به سرمایه گذاری در تولید دارد، نباید با انبوهی از غل و زنجیرهایی مواجه شود که دست و پایش را می بندد. این همان بحث مقررات زدایی و پشتیبانی است. یعنی وقتی سرمایه گذار منابع، توان مدیریتی و اراده اش را در حوزه تولید می آورد نباید در مقابلش مشکلات گسترده و توان فرسا وجود داشته باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به این سوال که آیا بر رفتار کشورهای موفقی مانند مالزی و سنگاپور یا حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس با سرمایه گذاران مطالعه شده است گفت: بله هم مطالعه کرده ایم و هم قوانینی که برای سرمایه گذاران خارجی داریم یکی از مدرن ترین ها است و برنامه هایی هم که طی یکی دو سال اخیر، در این حوزه اجرا کرده ایم از جمله اقدامات بسیار موثر است.
وزیر اقتصاد در خصوص وضعیت ما در شاخص سهولت کسب و کار که از سوی بانک جهانی منتشر می شود، گفت، اول کار دولت یازدهم رتبه ما در فضای کسب و کار ۱۵۲ بود و الان با اصلاحاتی که صورت گرفته ۱۲۷ است یعنی بهبود پیدا کرده است اما قطعاً این رتبه، رتبه خیلی بالایی (نامطلوب) است.
وی تصریح کرد: این رتبه متاسفانه تا حدی متأثر از مسائل سیاسی است . ما در سال ۹۹ یازده اقدام مهم و بهبود بخش مرتبط با این شاخص را انجام دادیم. که هشت اقدام از این یازده اقدام، به تأیید سه اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف  نیز رسید. یعنی بخش خصوصی کاملا آن را تأیید کرد. با این وجود به دلیل اینکه بانک جهانی اطلاعات خود را از منابعی خاصی جمع آوری می کند، هنوز آن ها را نپذیرفته است و بنابراین آثار آنها بر روی رتبه ما هنوز مشخص نشده است. به همین دلیل رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی طی نامه ای به رئیس بانک جهانی تأکید کرده است که باید از مداخله امور سیاسی در امور حرفه ای فنی پرهیز کنند.
دژپسند ادامه داد: بحث دیگر هم این بود که ما به قوانین و مقرراتی نیاز داشتیم که تا حدی دست هیأت مقررات زدایی بازتر شود و ضمانت اجرایی داشته باشند که خوشبختانه در سال گذشته با همکاری خوب دولت و مجلس موفق به اخذ آنها شدیم. بنابراین الان از نظر قوانین و مقررات کاملا آماده شده ایم که بتوانیم گام مهمی را برداریم. به عنوان مثال در حوزه تشکیل دادگاه تجاری و یا پنجره واحد صدور مجوز شرکت ها در استان تهران و چهار استان دیگر اقدام شده است که نتایج آن  در سال ۱۴۰۰ مشهود خواهد بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد بازار سرمایه هم گفت: یکی از مباحث مهم در پشتیبانی از تولید، تأمین مالی است که باید انجام بگیرد. هم اکنون نرخ بهره برداری از ظرفیت در بخش تولید در کشور  متأسفانه یک نرخ مطلوب نیست و حدود ۵۰ -۶۰ درصد است که بسیار پایین تلقی می شود. وقتی بررسی می کنیم می بینم که برخی از واحدهای تولیدی از تکنولوژی قدیمی استفاده می کنند و بازار هم ندارند، اما برخی دیگر از بنگاه ها به دلیل عدم دسترسی به منابع مالی کم هزینه یا برخوردای از منابع مالی مکفی، نتوانسته اند از تکنولوژی به روز استفاده کنند. به طور سنتی و در اغلب موارد ما برای تأمین منابع مالی برای بنگاه ها، به دنبال بازار پول می گردیم چرا که برای ما راحت تر است اما در دوسال اخیر مسیر جدیدی را مشخص کردیم به نام «بازار سرمایه» که دو بخش، بازار «سهام» و «بدهی» را در خود جای می دهد . خوشبختانه به مرور زمان بازار بدهی برای بخش خصوصی جا افتاده  است و امیدواریم بخش خصوصی بتواند در آن به سهولت اقدام به تأمین مالی کند.
وی در ادامه گفت: من بارها گفته ام که بازار سرمایه بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برای اقتصاد تأمین مالی کرده است که برخی به اشتباه فکر کرده اند منظور من تامین مالی دولت از طریق بازار سرمایه است. در تامین مالی از بازار سهام دولت سهم پایینی داشته است و در این زمینه خوشبختانه بخش خصوص بسیار فعال بوده است که این نکته حائز اهمیتی است.
فرهاد دژپسند در پایان اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ با توجه به زیرساخت های فنی-حقوقی که در بازار سرمایه ایجاد شده، اگر مداخلات غیر حرفه ای کاهش پیدا کند، امیدواریم که بازار سرمایه یک روند متعادلی پیدا کند و بتوان به آن برای تأمین مالی اقتصاد تکیه کرد، به خصوص در سالی که می خواهیم از تولید پشتیبانی کنیم. 
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها