حذف دهک‌های پردرآمد شرط افزایش کالابرگ است!

رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر محدودیت منابع مالی دولت اعلام کرد افزایش ۵۰ درصدی اعتبار کالابرگ، اگرچه به نفع معیشت مردم است، اما به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید نیاز دارد؛ منابعی که به گفته او در شرایط فعلی اقتصاد کشور در دسترس نیست.

حذف دهک‌های پردرآمد شرط افزایش کالابرگ است!

داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت سیزدهم، با هشدار نسبت به ایجاد تعهدات مالی جدید برای دولت، تأکید کرد هرگونه افزایش هزینه‌های عمومی باید تنها پس از تأمین منابع پایدار و مطمئن انجام شود.

او با اشاره به پیشنهادهای مطرح‌شده برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی گفت: در حالی که افزایش ۵۰ درصدی کالابرگ می‌تواند در شرایط تورمی به بهبود معیشت مردم کمک کند، پرسش اساسی این است که آیا منابع لازم برای اجرای آن وجود دارد یا خیر.

به گفته منظور، اجرای این طرح به حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان (۵۰۰ همت) منابع مالی جدید نیاز دارد؛ در حالی که دولت هم‌اکنون نیز در تأمین منابع فعلی با چالش‌هایی روبه‌رو است و ظرفیت لازم برای پذیرش هزینه‌های بیشتر وجود ندارد.

رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر ضرورت بازنگری در شیوه پرداخت کالابرگ افزود: منطقی نیست که تمامی دهک‌های درآمدی از این حمایت برخوردار شوند. به اعتقاد او، کالابرگ باید به شش یا هفت دهک پایین درآمدی اختصاص یابد و سه تا چهار دهک پردرآمد از فهرست دریافت‌کنندگان حذف شوند تا منابع موجود به شکل هدفمندتری توزیع شود.

منظور همچنین با اشاره به شرایط مالی دولت در سال جاری اظهار کرد: امسال سالی دشوار برای دولت خواهد بود و محدودیت‌های جدی در حوزه منابع و مصارف وجود دارد. از این رو، احتمال استفاده از روش‌های تأمین مالی استقراضی و در نتیجه افزایش فشارهای تورمی دور از انتظار نیست.

او در پایان بر ضرورت همکاری میان دولت، مجلس و مردم برای عبور از شرایط اقتصادی موجود تأکید کرد و گفت مدیریت موفق این دوره نیازمند همراهی همه بخش‌ها در شرایط سخت اقتصادی کشور است.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها