آخر هفته پر باد برای ارتفاعات؛ وزش باد در مسیرهای کوهستانی
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران وضع هوای سازمان هواشناسی اعلام کرد

رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران وضع هوای سازمان هواشناسی ضمن تشریح آب و هوای مناطق کوهستانی کشور طی دو روز پایانی هفته، وزش باد گاهی شدید را مهمترین پدیده جوی این مناطق اعلام کرد.
صادق ضیاییان ضمن پیشبینی وضعیت جوی مناطق کوهستانی کشور طی پنجشنبه و جمعه (١٢ و ١٣ تیرماه) اظهار کرد: در این بازه زمانی جوی غالبا پایدار در بیشتر مناطق کوهستانی کشور استقرار خواهد بود. آسمان صاف تا نیمه ابری و گاهی افزایش ابر پیشبینی شده است.
به گفته وی در طول این روزها وزش باد گاهی وزش باد شدید مهمترین پدیده جوی در مناطق کوهستانی است. این شرایط در قلهها و خط الراسهای مرتفع به ویژه در ساعات بعد از ظهر و عصر گاهی خیلی شدید خواهد بود همچنین خیزش گردوخاک نیز احتمال دارد.
ضیاییان شرایط پیشبینی شده برای ارتفاعات و دامنههای البرز بهویژه دامنههای شمالی را نیز تشریح کرد و گفت: این نواحی کوهستانی با ناپایداریهای همرفتی، ابرناکی و مه آلودگی هوا، رگبار و رعدوبرق و احتمال تگرگ برای ساعات بعدازظهر و غروب همراه خواهد بود.
وی به بررسی تغییرات دما طی دو روز پایانی هفته نیز اشاره کرد و افزود: در این مدت در ارتفاعات شمال غرب و ارتفاعات البرز کاهش نسبی دما مورد انتظار خواهد بود.
ضیاییان در ادامه اظهارکرد: بررسیهای دیگر نیز نشان داد که ارتفاعات کرمان طی جمعه بهویژه در طول ساعتهای بعد از ظهر و غروب، با افزایش ابر و رگبار و رعدوبرق و تگرگ و جاری شدن سیلاب موقتی در دامنهها روبرو خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران وضع هوای سازمان هواشناسی در ادامه شرایط آب و هوایی ارتفاعات شمال تهران را نیز تشریح کرد و گفت: آسمان در ارتفاعات شمال تهران صاف و با وزش باد شدید همراه خواهد بود و از ظهر افزایش ابر و افزایش سرعت باد پیشبینی شده است که در قله ها و خط الرأسهای مرتفع خیلی شدید خواهد بود.
وی توصیه کرد: به تغییرات شرایط باد و رشد ابرها در مناطق شامل وقوع پدیده رگبار و رعدوبرق باید توجه شود همچنین در شرایط وقوع صاعقه و تگرگ باید از قرارگیری در مکان ناامن اجتناب کرد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران وضع هوای سازمان هواشناسی ضمن شرح توصیههای دیگری برای پیشگیری از خطرات احتمالی ادامه داد: با توجه به وقوع مه در ارتفاعات شمالغرب و ارتفاعات البرز که با کاهش دید افقی و عمودی همراه است، احتمال انحراف از مسیر پیمایش وجود دارد همچنین در سایر نواحی کوهستانی، با توجه به تابش شدید خورشید و افزایش اشعه فرابنفش به ویژه ساعتهای قبل از ظهر تا عصر، از اقدامات حفاظتی جهت کاهش آسیب به پوست و چشم استفاده شود.
ضیاییان در پایان گفت: در نیمه جنوبی کشور نیز، با توجه به استقرار هوای گرم، باید اقدامات مقتضی جهت اجتناب از گرمازدگی انجام شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر