مرتضی افقه، تحلیلگر اقتصادی پاسخ می‌دهد:

چرا پذیرش پالرمو و معاهده‌های دیگر بین المللی مهم است؟

واقعیت چیزی جز این نیست که اقتصاد ایران در حالت شلختگی دست و پا می زند و در نتیجهِ ناترازی ها به حدی رسیده که آرامش را از جامعه سلب کرده است. بنابراین تاکید موکد این است که قرار بر تعامل با نظام بین الملل باشد و همچنین به مانند پالرمو، معاهدات اف ای تی اف را هم بپذیریم تا مانع های بلند حضور در بازار جهانی اقتصاد را از پیش رو برداریم. چرا که شاخص اصلی پیشرفت و ثبات هر کشوری، این است که رشد اقتصادی محقق شود و دغدغه های معیشتی مردم به کمترین حد ممکن برسد

چرا پذیرش پالرمو و معاهده‌های دیگر بین المللی مهم است؟

در سطح کلان حاکمیتی احتیاج مبرمی به تجدیدنظر اساسی در نوع نگاه به دنیا داریم

 

سرویس سیاسی مستقل/ مرتضی افقه، تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با مستقل آنلاین درباره میزان تاثیرگذاری تصویب مشروط پالرمو بر فضای اقتصادی اظهار داشت: در حالیکه فضای تجارت ایران به دلیل تحریم های نظام بین اللمل تقریبا فلج شده است، لاجرم باید دنبال راه هایی برای داد و ستد با کشورهای دیگر باشیم. در همین راستا می‌توان گفت، پذیرش پالرمو توسط ایران می تواند محددیت همکاری با کشورهای دیگر را کمتر کند تا حتی المقدور، فشارهای  اقتصادی کمرنگ تر شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه گفت: در مناسبات اقتصاد بین الملل اصلی اینطور می گوید که «تعامل با کشورهای همسایه فرصتی بزرگ است» بنابراین ایران از این به بعد می تواند بیشتر از گذشته با کشورهای حاشیه خلیج فارس داد و ستد کند. چرا که پیش از این هم منطقه ما نگران تبعات تجارت با ایرانی بودند که هم تحریم بود و هم زیر بار معاهده پالرمو نمی‌رفت. بنابراین الان فضای واردات و صادرات با همسایه ها تا حد قابل قبولی فراهم شده است. با این توضیح که شلختگی اقتصاد ایران به حدی است که حتی کمترین فرصت ها هم را باید جدی بگیریم، بلکه به یک حدی از شر تحدیدهایی (توضیح: تحدید به معنای محدودیت) بین المللی رهایی پیدا کنیم.

او افزود: به عنوان مثال در شرایط تحریم با کشور عراق صادرات واردات 12 میلیاردی داشتیم که الان می تواند بیشتر شود و بعد از پیوستن به اف ای تی اف و به نتیجه رسیدن احتمالی مذاکره با آمریکا، نه تنها دیگر سقوطی در اقتصاد نخواهیم دید، بلکه روز به روز به توسعه اقتصادی نزدیکتر خواهیم شد. بنابراین تاکید چیزی جز این نمی تواند باشد که در سطح کلان حاکمیتی احتیاج مبرمی به تجدیدنظر اساسی در نوع نگاه به دنیا داریم تا با برطرف شدن مانع ها، اقتصادی شکوفا و پویا را تجربه کنیم.

وی توضیح داد: واقعیت چیزی جز این نیست که اقتصاد ایران در حالت شلختگی دست و پا می زند و در نتیجهِ ناترازی ها به حدی رسیده که آرامش را از جامعه سلب کرده است. بنابراین تاکید موکد این است که قرار بر تعامل با نظام بین الملل باشد و همچنین به مانند پالرمو، معاهدات اف ای تی اف را هم بپذیریم تا مانع های بلند حضور در بازار جهانی اقتصاد را از پیش رو برداریم. چرا که شاخص اصلی پیشرفت و ثبات هر کشوری، این است که رشد اقتصادی محقق شود و دغدغه های معیشتی مردم به کمترین حد ممکن برسد.

افقه یادآور شد: حالا که مجمع تشخیص مصلحت نظام، پالرمو را به طور مشروط پذیرفته است، امیدواریم در رابطه با معاهده گروه ویژه اقدام مالی هم همین روند را طی کند، بلکه قطار اقتصادی ایران روی ریل توسعه حرکت کند.

 

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها