فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین:
توافق هم برای ایران، هم برای آمریکا از نان شب واجب تر است
ایران در شرایطی است که تداوم آن می تواند جامعه را با وضعیتی به قاعده دشوار مواجه کند. همچنین از آنجایی که با فعال شدن احتمالی اسنب بک، بحران ایران غیرقابل رفع خواهد شد، اراده ای در نظام سیاسی برای حل مسائل ریز و درشت با آمریکا وجود دارد. با این حال، اختلاف توقع بین 2 کشور به قدری زیاد است که لازم است، هم آمریکا و هم ایران از برخی از مواضع خود به طور جدی عقب نشینی کنند.

جناح تندرو به مانند گذشته نمیتواند در مناسبات سیاسی اثرگذاری مهمی داشته باشد
سرویس سیاسی مستقل/ فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین در گفت و گو با مستقل آنلاین با اشاره به مذاکره ایران و آمریکا اظهار داشت: گفت و گوهایی که طی یک ماه گذشته بین ایران و آمریکا شروع شده است، به قدری حساس و پیچیده است که پیش بینی درباره نتیجه دشوار و حتی محال است. بالاخره مذاکره بین دو کشوری انجام می شود که نزدیک به نیم قرن سابقه دشمنی و رویارویی دارند. با این حال می توان گفت، همینکه نمایندگان جمهوری اسلامی و ایالات متحده قرار گفت و گو را عملی کردند، گامی مهم است.
تحلیلگر مسائل بین الملل در ادامه گفت: در ایران گارد محکمی درباره هرگونه تعامل با آمریکایی ها مشاهده می شود. به طوریکه تا همین چند وقت پیش مذاکره با نماینده دولت ترامپ امری مذموم تلقی می شود. اما از آنجایی که محدودیت ها به جایی رسید که ناترازی در بخش های مختلف به وجود آمد و بالطبع جامعه به معنای واقعی کلمه بحران را تجربه کرد، نظام سیاسی ایران به این درک رسید که «مذاکره» برای گذر از بحران ها الزامی است. بنابراین دولت پزشکیان با رایزنی و البته میانجیگری عمان با طرف آمریکایی وارد گفت و گو شد.
او افزود: همچنین باید این نکته را هم مدنظر قرار بدهیم که آمریکا و به طور ویژه دونالد ترامپ به تعامل با ایران احتیاج دارد. در واقع رییس جمهور ایالات متحده پایان تنازع با ایران را مقدمات قدم زدن در مسیر رقابت با چین موثر می داند. همچنین از آنجایی که ترامپ نتوانست به وعدهاش در رابطه با جنگ اوکراین جامعه عمل بپوشاند، از طریق توافق با ایران دنبال این است به نوعی از خود اعاده حیثیت کند.
وی توضیح داد: ایران در شرایطی است که تداوم آن می تواند جامعه را با وضعیتی به قاعده دشوار مواجه کند. همچنین از آنجایی که با فعال شدن احتمالی اسنب بک، بحران ایران غیرقابل رفع خواهد شد، اراده ای در نظام سیاسی برای حل مسائل ریز و درشت با آمریکا وجود دارد. با این حال، اختلاف توقع بین 2 کشور به قدری زیاد است که لازم است، هم آمریکا و هم ایران از برخی از مواضع خود به طور جدی عقب نشینی کنند.
این چهره در ادامه درباره مخالفخوانیهایی که در داخل کشور راجع به مذاکره صورت می گیرد، تصریح کرد: اینکه نان عده ای در تحریم است و به همین دلیل با بی توجهی محض به صلاح کشور و منافع عمومی به طور شبانه روز در حال کارشکنی هستند، واقعیت انکارنشدنی این روزهای داخل ایران است. اما آنچه اهمیت دارد، چیزی غیر از این نیست که گروه رادیکال به مانند گذشته نمی تواند در مناسبات سیاسی اثرگذاری مهمی داشته باشد.
مجلسی یادآور شد: توافق هم برای ایران و هم برای آمریکا از نان شب واجب تر است.
ارسال نظر