دستگیری یک رئیس جمهور در اطاق خواب

در دهەهای گذشته حتی در طول جنگ های جهانی همواره توافقی نانوشته مبنی بر مصونیت رهبران سیاسی از حمله و ترور وجود داشت. به نظر می رسد اکنون این قاعده متروک شده و باید منتظر پیامدهای گوناگون آن ماند.

دستگیری یک رئیس جمهور در اطاق خواب

اسراییل طی دو سال گذشته در مقیاسی باورنکردنی دست به " رهبر کشی " زد

 

صلاح‌الدین خدیو/ روزنامه نگار

این یک لحظەی ناب در روابط بین الملل است. سرنگونی یک حکومت در  30 دقیقه و دستگیری رئیس جمهور آن با لباس خواب!
مفروض اصلی نظم جهانی لیبرال محور پس از جنگ جهانی دوم، برابری حقوقی کشورها و احترام به اصل حاکمیت ملی است.
اما با آمدن ترامپ تبصرەای به آن افزوده شده است: اصل رضایت حکومت شوندگان!
این قید را ترامپ در شرایط هرج و مرج کنونی و تحول در نظام جهانی با ملاحظەی منافع ملی آمریکا اضافه کرده است. رئیس جمهوری که از قضا بیزاریش را از هنجارهای لیبرال پنهان نمی کند و از هیچ فرصتی برای تحسین دولت های اقتدارگرا فروگذار نمی نماید.
با این وصف عملیات امروز بدعتی خطرناک محسوب می شود و حتی می تواند موجب نگرانی متحدان آمریکا شود.
البته آغازگر این روند اسرائیل است که طی دو سال گذشته در مقیاسی باورنکردنی دست به " رهبر کشی " زد. اسرائیل هیچگاه شمشیر داموکلس ترور را از سر بشار اسد برنداشت و اکنون با خلفش، این معادله برقرار است.
گفتیم بدعت؛ زیرا در دهەهای گذشته حتی در طول جنگ های جهانی همواره توافقی نانوشته مبنی بر مصونیت رهبران سیاسی از حمله و ترور وجود داشت.
به نظر می رسد اکنون این قاعده متروک شده و باید منتظر پیامدهای گوناگون آن ماند.

مادورو با لباس خواب/ توئیت ترامپ

منبع: کانال نویسنده
 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها