کودکان باید شیر پرچرب مصرف کننند یا کم چرب؟

تغذیه کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است که بسیار در شکل گیری رشد، تکامل و حتی سلامتی کودک تاثیرگذار است. مصرف شیر پرچرب از مواردی است که بسیار مفید است و مهم است که در رژیم غذایی کودکان جای داده شود.

کودکان باید شیر پرچرب مصرف کننند یا کم چرب؟

پژوهشگران واحد بهداشت بیمارستان سنت میشل (St. Michael s Hospital) در شهر تورنتوی کشور کانادا در مطالعات اخیر خود دریافتند کودکانی که در رژیم غذایی خود از شیر پرچرب و یا به اصطلاح از شیر کامل استفاده می کنند، در مقایسه با کودکانی که شیر کم چرب مصرف می کنند به میزان چهل درصد کمتر دچار چاقی شده و به بیان دیگر مصرف شیر کامل موجب کاهش افزایش وزن غیرسالم می شود.

این موضوع در پی مطالعه 28 پژوهش گسترده و مجزای بین المللی در مراکز مختلف مطالعاتی به دست آمده است. جاناتان مگوایر (Jonathon Maguire) پزشک متخصص اطفال و از اعضای ارشد این تیم تحقیقاتی در رابطه با موضوع فوق اعلام کرد: «اکثر کودکان در کانادا و ایالات متحده آمریکا روزانه شیر گاو مصرف می کنند و این ماده غذایی را می توان اصلی ترین بخش تأمین لبنیات آنها دانست.

این یافته ها، دستورالعمل های بین المللی را به چالش می کشد که به کودکان توصیه می کنند به جای شیر کامل از شیر کم چرب استفاده کنند تا خطر ابتلا به چاقی را کاهش دهند.

در بررسی های انجام شده توسط ما، کودکانی که از توصیه فعلی تغییر مصرف شیر کم چربی به شیر کامل در دو سالگی پیروی کرده اند، لاغرتر از سایر کودکان با رژیم شیر کم چرب هستند.»

مگوایر و همکارانش داده های حاصل از مطالعات انتخاب شده مختلفی را بررسی کردند که همگی رابطه بین مصرف شیر گاو و وزن بدن را ارزیابی کرده بودند. در مجموع طی این مطالعات حدود 21 هزار کودک و نوجوان مورد بررسی قرار گرفته بودند.

نکته قابل توجه این است که هیچ یک از مطالعات انجام شده نشان نداده است کودکانی که شیر کم چرب می نوشند، خطر اضافه وزن یا چاقی کمتری دارند. از سوی دیگر 18 مورد از 28 مطالعه انجام شده، نشان داد، کودکانی که شیر کامل می نوشند احتمالاً اضافه وزن یا چاق کمتری نسبت به سایرین دارند.

این یافته ها، دستورالعمل های بین المللی را به چالش می کشد که به کودکان توصیه می کنند به جای شیر کامل از شیر کم چرب استفاده کنند تا خطر ابتلا به چاقی را کاهش دهند. اعضای این تیم تحقیقاتی در نظر دارند در آینده مطالعات جامع تری را به طور مشخص در این زمینه انجام دهند.

شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی آمریکایی تغذیه بالینی (American Journal of Clinical Nutrition) منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها