اورنگ: تلویزیون مدت هاست ادبیات فارسی را تخریب کرده است

سیدرضا اورنگ نویسنده و منتقد سینما و تلویزیون گفت: تلویزیون و رسانه ملی مدت هاست زبان و ادبیات فارسی را تخریب کرده است، به همین دلیل نمی تواند یکباره آن را احیا کند و بعید است از طریق دستورالعمل و اجبار بتواند در این زمنیه موفق شود.

اورنگ: تلویزیون مدت هاست ادبیات فارسی را تخریب کرده است

سیدرضا اورنگ، نویسنده و منتقد سینما و تلویزیون درمورد ورود کلمات بیگانه به زبان فارسی گفت: نمی توان جلوی ورود کلمات بیگانه را گرفت؛ مگر اینکه آن کلمه قبل از رایج شدن در کشور، تغییر یابد. برای مثال ما سالهاست که از کلمه تلفن استفاده می کنیم، به همین دلیل امکان ندارد مردم کلمه دیگری به کار گیرند. درمقابل، کلمات فارسی بسیاری هم خارج از کشور وجود دارد اما کشورها درصدد حذف لغات نیستند. زبان ها یکدیگر را تقویت می کنند و وجود اشتراکات فرهنگی باعث می شود کشورها از لغات و کلمات همدیگر استفاده کنند.

وی افزود: زبان را نمی توان با زور تغییر داد. تلویزیون امروزه رواج زبان فارسی را دستور کار خود قرار داده اما نکته ای که وجود دارد این است مجریان، بازیگران، نویسندگان و... چقدر با زبان و ادبیات فارسی آشنا هستند؟! خیلی از مردم اصلا نمی دانند چه کلماتی بیگانه هستند و چه کلماتی را نباید به کار ببرند. به نظر من تلاش برای این کار نشدنی است.

اورنگ تصریح کرد: ما نمی توانیم یکباره لغات را تغییر دهیم و مردم را مجبور کنیم از کلمات انگلیسی استفاده نکنند. فرهنگستان زبان و ادب فارسی، باید ابتدا کلمات مناسب و خوش لفط را جایگزین لغات بیگانه کند و در طول زمان بین مرد جا بیاندازد. برای مثال فرهنگستان "چرخ بال" را جایگزین کلمه "هلیکوپتر" کرد اما یک بار ندیدیم کسی از این لفظ استفاده کند، درحالی که در افغانستان چون از ابتدا چرخ بال گفته شده هنوز هم همینطور است. درواقع با حکم و دستور نمی توان مردم را به انجام کاری مجبور کرد.

این منتقد اظهار داشت: کسی که به زبان انگلیسی تسلط کامل دارد قطعا زبان خودش را هم بلد است و سعی می کند از کلمات فارسی استفاده کنند نه اینکه با ادابازی کلاس بگذارد و چندتا کلمه اوکی، تایم، هِلو و... بگوید.

سیدرضا اورنگ بیان داشت: تلویزیون مدت هاست زبان و ادبیات فارسی را تخریب کرده، به همین دلیل یکباره نمی تواند آن را احیا کند. مدیران تلویزیون و مجری ها اصلا به زبان فارسی آشنا نیستند که بخواهند از آن استفاده کنند. بدون آموزش به مجری ها نمی توان از آنها انتظار داشت در صحبت کردن مراقب استفاده از بان فارسی و به کار نبردن لغات انگلیسی باشند.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها