مرحله دوم وام ۱میلیونی

پس از پرداخت وام یک میلیونی کرونایی به حساب ۲۱میلیون خانوار، آنطور که اعلام شده بود فرایند پرداخت اقساط آن از یارانه نقدی تیرماه خانوار آغاز خواهد شد.

مرحله دوم وام ۱میلیونی

مستقل آنلاین ؛  اواخر فروردین‌ماه بود که رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد همه خانواده‌هایی که  یارانه نقدی  دریافت می‌کنند در صورتی که بخواهند می‌توانند برای درخواست وام یک میلیون‌ تومانی کرونایی درخواست بدهند.

این وام به این دلیل پرداخت شد تا کمکی به خانوارهایی باشد که به دلیل شیوع کرونا درآمدشان با مشکل مواجه شد.

آنطور که اعلام شد متقاضیان  وام ۱میلیونی یارانه  می‌توانستند بدون مراجعه به بانک‌‌ها درخواست خود را ثبت کنند و یارانه نقدی این افراد به عنوان ضمانت توسط بانک‌ها پذیرفته خواهد شد و متقاضیان دریافت این وام باید تنها از طریق سیمکارت سرپرست خانواری که یارانه نقدی به حساب وی واریز می‌شود این پیامک را به یک شماره ارسال کنند تا وام به حسابشان واریز شود.

مشکلات زیادی برای این ثبت‌نام به وجود آمد زیرا بسیاری از سرپرستان خانوار سیمکارتی به نام خودشان نداشتند و مجبور شدند در روزهای اوج کرونا که کشور در قرنطینه قرار داشت برای خرید سیمکارت جدید به دفاتر پیشخوان مراجعه کرده و در صف‌های طولانی بایستند.

سود و اقساط وام ۱میلیونی یارانه به چه صورت خواهد بود؟

ابتدا قرار بود سود این وام 12درصد باشد اما پس از اعتراض‌هایی که صورت گرفت قرار شد این وام به صورت قرض‌الحسنه پرداخت شود و سود 12درصدی را دولت برعهده بگیرد.

در مجموع 23هزارمیلیارد منابع برای پرداخت این وام در نظر گرفته شد و قرار شد پس از دوماه تنفس، یعنی از تیرماه چیزی حدود 35هزار تومان به صورت ماهانه از حساب افراد برداشته شود.

وام کرونایی چه زمانی پرداخت شد؟

ابتدا در 4اردیبهشت سال جاری وام کرونایی به حساب بیش از 90درصد افرادی که تا 31 فروردین‌ماه کدملی خود را به شماره اعلام شده توسط وزارت کار ارسال کرده بودند، واریز شد.

وام کسانی هم که ثبت نامشان را تا 7اردیبهشت‌ماه انجام داده بودند 11ام اردیبهشت واریز شد. طبق گفته بانک مرکزی 34هزار فقره از این تسهیلات به دلایل مختلف مثل مسدودی حساب یا شماره حساب اشتباه واریز نشد.

با اینکه مهلت ارسال پیامک کد ملی برای سرپرستان خانوار ۱۸ اردیبهشت ماه اعلام شده بود اما براساس گفته شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی مادامی که کرونا ادامه دارد و خانواری باشد که کمک را نگرفته باشد مسیر برایش باز است و می‌تواند این تسهیلات را دریافت کند. بنابراین فعلاً زمانی برای پایان ارسال کد ملی در نظر گرفته نشده است.

چند نفر وام یک میلیونی کرونایی گرفتند؟

طبق اعلام سخنگوی ستاد تسهیلات کرونایی، تا 22خردادماه از تعداد ۲۱ میلیون و ۵۶ هزار و ۴۲۴ خانوار معرفی شده از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه ها، تعداد ۲۱ میلیون و ۵۱ هزار و ۲۱۴ سرپرست خانوار تسهیلات ۱۰ میلیون ریالی (در مجموع به مبلغ ۲۱۰.۵۱۲.۱۴۰ میلیون ریال) را دریافت کردند و اینگونه پرونده وام یک میلیون تومانی کرونایی بسته شد و از تیرماه اقساط آن از حساب یارانه‌بگیران کسر خواهد شد.

تکذیب واریز مرحله دوم وام یک میلیونی

روز هفتم تیرماه پیامکی به برخی سرپرستان خانوار ارسال شد که از آنها می‌خواست اگر خواستار تسهیلات تکمیلی هستند تا 5روز آینده درخواست خود را ارسال کنند. پیامی که به نظر می‌رسید خبر از مرحله دوم تسهیلات یک میلیونی کرونایی می‌داد.

اما وزارت رفاه صبح امروز ضمن تکذیب این موضوع در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که برای 910 هزار خانوار متقاضی دریافت تسهیلات یک میلیون تومانی که  در زمان ثبت نام (اردیبهشت ماه) برای دریافت این تسهیلات  به هر شکل کدملی خود را بصورت اشتباه به سامانه پیامکی6369  فرستاده اند این پیامک را ارسال کرده است و سرپرستان خانوار دریافت کننده پیامک این وزارتخانه، حداکثر تا 5 روز از زمان دریافت پیامک مطابق با دستوری که در آن آورده شده  نسبت به ارسال درخواست خود اقدام کنند.

 در ادامه این اطلاعیه اعلام شد که برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی عنوان شده این پیامک مرحله دوم پرداخت تسهیلات یک میلیون تومانی است که این موضوع صحت ندارد.

دولت برای خروج از دوران رکودی که کرونا بر اقتصاد ایران تحمیل کرده بود، راهکارهایی را در نظر گرفت که یکی از اینها پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به خانوارها برای تحریک سمت تقاضا و به چرخش درآوردن چرخ کسب و کارها بود.

در ۱۸ فروردین ماه سال جاری بود که رئیس جمهور روحانی گفت: تسهیلات یک میلیون تومانی با نرخ سود ۱۲ درصد در نظر گرفته شده است که مدت زمان بازپرداخت آن ۲۴ ماهه (دو ساله) خواهد بود و چند ماه هم تنفس داده می‌شود و بازپرداخت از مهر ماه سال ۱۳۹۹ آغاز خواهد شد.

اما در ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۹ که جلسه ستاد اقتصادی دولت برگزار شد، جزئیات پرداخت و نحوه بازپرداخت وام یک میلیون تومانی تغییر کرد و وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای شرایط و ضوابط بهره مندی از تسهیلات بانکی حمایتی کرونا ویژه یارانه بگیران را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده بود: به منظور حمایت از خانوارهای ایرانی که تحت تاثیر تبعات اقتصادی شیوع بیماری کرونا قرار گرفته اند،  تمام سرپرستان خانواری که یارانه نقدی ماهانه دریافت  می کنند و علاقه مند هستند از تسهیلات بانکی حمایتی کرونا برخوردار شوند، می توانند با در نظر گرفتن شرایط مندرج در این اطلاعیه، ضمن پذیرش محتویات آن،  کد ملی سرپرست خانوار  را  حداکثر تا روز یکشنبه  31 /1/ 99  از طریق  تلفن همراهی که به نام سرپرست خانوار  است  به  شماره  ۶۳۶۹  پیامک  کنند.

خانوارهای یارانه بگیر، برای استفاده از تسهیلات بانکی، تقاضای خود را صرفاً با پاسخ به  پیامک هایی که    وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با سرشماره  v.refah  ارسال  می‌کند ثبت کنند.

تاکید می شود برای اعلام تقاضا،  هیچ گونه مراجعه به بانک‌ها و سازمان‌های دولتی نیاز نیست .

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات  از ساعت  ۲۲  روز چهارشنبه  ۲۷  فروردین ماه جاری به همه سرپرستان خانوارهای دریافت کننده یارانه، پیامک ارسال  خواهد کرد.

ارسال پیامک کد ملی سرپرست خانوار، به منزله قبول و تعهد اجرای ۴ بند این اطلاعیه از سوی متقاضی است.

شرایط تسهیلات  به شرح زیر است؛

  • مبلغ تسهیلات  برای هر خانوار یک میلیون تومان  به صورت  قرض‌الحسنه  و  تعداد اقساط  ۳۰  ماه  متوالی خواهد بود.
  • اقساط ماهانه  برای هر خانوار  مبلغ     ۳۵  هزار تومان  است که از یارانه  تیرماه سال جاری  به بعد کسر خواهد شد.
  • گیرندگان تسهیلات،  نباید حساب بانکی یارانه خود را تا انتهای بازپرداخت اقساط، تغییر دهند .
  • درخواست کننده تسهیلات با ارسال پیامک به سازمان هدفمند سازی یارانه ها، وکالت بلاعزل می دهد که بازپرداخت تسهیلات  فوق را  ماهانه از محل یارانه نقدی خود به نظام بانکی پرداخت نماید. این وکالت در حکم سند رسمی است و قابل اعتراض و ابطال در محاکم قضایی نیست.

در 23 خرداد ماه سال جاری بود که حسین میرزایی سخنگوی ستاد تسهیلات کرونایی با اعلام پایان واریز وام یک میلیون تومانی به حساب سرپرستان خانوار در تاریخ بیست و دوم خردادماه ۹۹ افزود: در روز ۲۲ خرداد، ۸۶۷ هزار و ۲۵ خانوار، تسهیلات یک میلیون تومانی حمایتی کرونا را و در مجموع ۲۱ میلیون و ۵۱ هزار و ۳۹۳ سرپرست خانوار یارانه بگیر، معادل ۸۷ درصد از خانوار‌های یارانه بگیر، تسهیلات مذکور را دریافت کردند. پرونده این تسهیلات به صورت رسمی بسته شد.

اما ماجرای پیامک اخیر پرداخت تسهیلات یک میلیون تومانی کرونا

با پایان دور اول پرداخت تسهیلات به خانوارها، از روز گذشته مورخه ۷ تیرماه ۱۳۹۹ پیامکی با سرشماره V.Refah برای پرداخت تسهیلات یک میلیون تومانی کرونا به برخی از سرپرستان خانوار‌های یارانه بگیر ارسال شد.

در متن پیامک ذکر شده بود؛

"سرپرست محترم خانوار

تسهیلات یک میلیون تومانی دوران کرونا قبلا به حساب یارانه شما واریز شده است اگر متقاضی تسهیلات تکمیلی به مبلغ یک میلیون تومان بر اساس شرایط اعلامی دولت هستید لطفاً از طریق همین خط تلفن همراه ،حداکثر تا 5 روز آینده عدد ۱ را به ۶۳۶۹ ارسال نمایید."

ماجرای پرداخت مرحله دوم وام یک میلیون تومانی کرونا چیست؟

حسین میرزایی، سخنگوی تسهیلات حمایتی کرونا  روز جاری مورخه هشتم تیرماه سال جاری در حساب کاربری خود در توییتر در این باره نوشت: «۷ تیرماه، با سرشماره v.Refah برای ۹۱۰ هزار سرپرست خانواری که کد ملی خود را به اشتباه یا با شماره تلفن همراه دیگران ارسال کرده بودند، پیامک مجدد ارسال شد. این افراد حداکثر ۵ روز از زمان دریافت پیامک مهلت دارند کد ملی خود را با سیم کارتی که به نام سرپرست خانوار است، به ۶۳۶۹ پیامک کنند.

برای خانوار‌های ۵ نفر و بیشتر که پیش از این، تسهیلات یک میلیون تومانی را دریافت کرده بودند نیز پیامک ارسال کردیم تا به این خانوار‌ها یک میلیون مازاد بر تسهیلات قبلی پرداخت شود. در پاسخ پیامک باید کد ملی سرپرست را با سیم کارتی که بنام وی است به ۶۳۶۹ پیامک نمایند.

موضوع پرداخت مرحله دوم تسهیلات یک میلیون تومانی صحت ندارد. این پیامک‌ها صرفا به ۹۱۰ هزار خانواری که در ارسال پیامک اشتباه کرده بودند و خانوار‌هایی که مشمول وام یک میلیون مازاد می‌شوند، ارسال شده است.»

ماجرای پرداخت مرحله دوم وام یک میلیون تومانی کرونا چیست؟

حسین میرزایی در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی اظهار داشت: حدود چهار میلیون خانوار هستند که مشمول یک میلیون تومان تسهیلات بیشتر می شوند. وی افزود: بخشی از اطلاعات در این زمینه، خانوارهایی است که وزارت کشور برای ما ارسال کرده است و برخی از خانوارها هم بالای 5 نفر و بیشتر هستند.

سخنگوی تسهیلات حمایتی کرونا در مورد محل تامین منابع این تسهیلات گفت: نظام بانکی اعتبار را در نظر گرفته است و کسانی که پیامک برای آن ها ارسال شده است پنج روز مهلت دارند. وی در مورد تاریخ واریز این تسهیلات نیز گفت: تاریخ واریز متعاقبا اعلام خواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها