شاخص قیمت مصرف کننده یکساله منتهی به آذر ماه نشان داد

خوراکی و آشامیدنی پیشتاز افزایش قیمت

نرخ تورم یکساله کل کشور در بازه منتهی به آذر ماه سال 98 به حدود 40 درصد سید.

خوراکی و آشامیدنی پیشتاز افزایش قیمت

گروه اقتصادی مستقل آنلاین/شیرین سعیدی

 این در حالی است که در همین مدت تورم مناطق شهری به 39.3 و مناطق روستایی به 43.8 درصد رسیده است. این در حالی است که حدود یکماهی از سه برابر شدن قیمت بنزین می‌گذرد شاید در ظاهر حتی حدود یک درصد نیز کاهش پیدا کرده است اما در زیربخش‌های کالا و خدمات قیمت همه کالاها و خدمات افزایش پیدا کرده است.    

بیشترین افزایش قیمت طی یکسال منتهی به آذر ماه 98، نگهداری و تعمیرات مسکن حدود 62.3 درصد، شاخص خوراکی و آشامیدنی حدود 55.7 درصد، تفریح و فرهنگ 56.3 درصد افزایش یافته است. نکته مهم اینکه، حمل و نقل 45.5 درصد، بهداشت و درمان حدود 26.4 درصد، کالا و خدمات 44.5 درصد، پوشاک و کفش 49.5 درصد افزایش قیمت داشته است. به نظر می‌رسد هنوز اثرات تورمی افزایش قیمت بنزین در کالاها و خدمات و دیگر بخش‌های اقتصادی خود را نشان نداده است.   

نرخ تورم نقطه‌ای آذر ماه ١٣٩٨ در مقایسه با ماه قبل 0.8 واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات با کاهش ٠.٨ واحد درصدی به ٢٨.٠ درصد و گروه کالاهای غیر خوراکی و خدمات با افزایش 1.5 واحد درصدی به ٢٧.٧ درصد رسیده است.

 

افزایش نرخ تورم نقطه‌ای

منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است. نرخ تورم نقطه‌ای در آذر ماه ١٣٩٨ به عدد 27.8 درصد رسیده است. یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٢٧.٨ درصد بیشتر از آذر ١٣٩٧ برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کرده‌اند. نرخ تورم نقطه‌ای آذر ماه ١٣٩٨ در مقایسه با ماه قبل 0.8 واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات با کاهش ٠.٨ واحد درصدی به ٢٨.٠ درصد و گروه کالاهای غیر خوراکی و خدمات با افزایش 1.5 واحد درصدی به ٢٧.٧ درصد رسیده است. این در حالی است که نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری 27.6 درصد است که نسبت به ماه قبل ٠.٦ واحد درصد افزایش داشته است. هم‌چنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٢٨.٩ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ١.٦ واحد درصد افزایش داشته است.

منظور از نرخ تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است. نرخ تورم ماهانه آذر ١٣٩٨ به 3.2 درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ١.٦ واحد درصد افزایش داشته است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات و کالاهای غیرخوراکی و خدمات به ترتیب ٤.١ درصد و ٢.٨ درصد بوده است.

این در حالی است که نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای شهری 3.0 درصد می‌باشد که نسبت به ماه قبل، ١.٥ واحد درصد افزایش داشته است. هم‌چنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٤.٢ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ٢.٤ واحد درصد افزایش داشته است.

 

کاهش نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن می‌باشد. نرخ تورم سالانه آذر ماه ١٣٩٨ برای خانوارهای کشور به ٤٠,٠ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ١.١ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

این در حالی است که نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری 39.3 درصد بوده که نسبت به ماه قبل ١.٠ واحد درصد کاهش داشته است. هم‌چنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٤٣.٨ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ١.٣ واحد درصد کاهش داشته است.

 

تغییرات قیمت‌ها در ماه جاری

در گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه سبزیجات (گوجه‌فرنگی، کدوسبز، پیاز، لوبیا سبز) و گروه میوه و خشکبار (هندوانه، توت فرنگی) است. در گروه عمده کالاهای غیر خوراکی و خدمات گروه حمل ونقل شخصی (بنزین، انواع اتومبیل سواری) و گروه پوشاک و کفش بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

هم‌چنین گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده آنها (گوشت گاو، گوشت گوسفند، مرغ ماشینی) و گروه ادویه و خوراکی‌های طبقه‌بندی نشده در جای دیگر (رب گوجه فرنگی) نسبت به ماه قبل، کاهش قیمت داشته است.

درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک های هزینه ای کل کشور در ماه جاری

دامنه تغییرات نرخ تورم سالانه در آذر ماه ١٣٩٨ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از 39.6 درصد برای دهک اول تا ٤١.٦ درصد برای دهک دهم است.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها