رایزنی برای حل مشکل عدم سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی

بیش از 7 ماه است که برخی فرودگاه های بین المللی در اقدامی مشترک و تحت تاثیر تحریم های آمریکا علیه ایران از سوخت گیری هواپیماهای ایرانی در این فرودگاه ها جلوگیری می کنند.

رایزنی برای حل مشکل عدم سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی

سارا حامدی- بیش از 7 ماه است که برخی فرودگاه های بین المللی در اقدامی مشترک و تحت تاثیر تحریم های آمریکا علیه ایران از سوخت گیری هواپیماهای ایرانی در این فرودگاه ها جلوگیری می کنند.

روز گذشته بود که معاون هوانوردی و  امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری از شکایت ایران به ایکائو  به دلیل ممنوعیت ها  و مشکلاتی که برای سوخت گیری هواپیماهای ایرانی در برخی فرودگاه های بین المللی خبر داده و اعلام کند که این سازمان به جدی تر از قبل به دنبال حل این مشکل است.

اما ماجرا چه بود؟

دهم آبان ماه سال گذشته بود که مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی از توقف سوخت رسانی به شرکت های هواپیمایی ایرانی در فرودگاه ترکیه خبر داد و علت آن را اقدام هماهنگ ترکیه با تحریم های آمریکا از اول نوامبر خبر داد.

اما عدم سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی تنها به ترکیه ختم نشد و فرودگاه های لبنان، امارات و کویت نیز در اقداماتی جداگانه مانع سوخت گیری هواپیماهای متعلق به ایرلاین های ایرانی شدند

همان موقع برخی رسانه ها علت ممانعت از سوختگیری هواپیماهای ایرانی در ترکیه را مشکلات عدیده ایجاد شده در خصوص تامین و انتقال ارز و عدم اتخاذ تدابیر لازم در این خصوص اعلام کردند که در نتیجه این اقدام، یک پرواز لغو ، کاهش تعداد مسافران از سوی برخی شرکت‌های هواپیمایی و درنهایت تاخیر 3 پرواز بود.

همان زمان رضا جعفر‌زاده، رئیس روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری در توضیح خودداری شرکت ترک از سوخت‌رسانی به پروازهای ایرانی گفته بود : شرکت سوخت‌رسان پترول اوفیسی که یک شرکت ترک است پیش‌تر در ایمیلی به شرکت‌های هواپیمایی ایرانی بدون اشاره به موضوع تحریم‌ها اعلام کرده که سوخت‌رسانی به پروازهای آنها را از اول نوامبر قطع می‌کند. البته جعفرزاده تأکید کرده بود که بین سازمان هواپیمایی کشوری ایران و ترکیه قرارداد تأمین سوخت و تعهدهای دوجانبه امضا شده و امکان عدول از این قراردادها وجود ندارد. 

مرضیه شرفبافی مدیرعامل اسبق هما نیز در مراسم تودیع خود از شروع مجدد سوخت رسانی  به  هواپیماهای ایرانی در فرودگاه های ترکیه از جمعه ۲۰ اردیبهشت خبر داده بود که البته همان زمان، جاهد تورهان، وزیر حمل و نقل ترکیه  هم در هشتمین نشست کمیسیون مشترک حمل و نقل ایران و ترکیه که پس از ۷ سال در هفته نخست اردیبهشت ماه امسال برگزار شد، از توافقات حاصل شده بین دو کشور  در خصوص امکان سوخت گیری هواپیماهای ایرانی در فرودگاه‌های این ترکیه و آغاز صدور مجوز سوخت گیری هواپیماهای ایرانی در ترکیه خبر داده بود.

تمامی اینها در حالی است که با گذشت 20 روز از تاریخی که ترک ها در آن وعده آغاز سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی را داده بودند هنوز خبری مبنی بر فروش سوخت به ایرلاین های ایرانی در ترکیه نیست؛ همین امر نیز موحب شد تا معاون هوانوردی  و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری از انعکاس  موضوع عدم سوخت رسانی  به شرمت های هواپیمایی  ایرانی در برخی  فرودگاه های بین المللی به دبیرکل و رییس شورای ایکائو خبر دهد.

به گفته مرتضی دهقان تلاش‌ها و رایزنی‌های زیادی برای تحویل سوخت به شرکت‌های ایرانی صورت گرفته است.

اما با این وجود رایزنی‌ها و مذاکرات ایران، متأسفانه مشکل  عدم سوخت رسانی همچنان ادامه دارد که البته مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری ابراز امیدواری می کنند که این مشکلات به زودی حل شود.

در نهایت نباید فراموش کرد که علاوه بر  شرکت های هواپیمایی، مسافران اصلی ترین کسانی هستند که این مشکلات متضرر می شوند.

 

منبع: مستقل آنلاین
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها