شارژ ۵۰ درصدی سرمایه بیمه ما در آینده نزدیک
یک هفته پس از پیشنهاد اعضای هیأتمدیره بیمه “ما” برای افزایش سرمایه شرکت از هزار میلیارد تومان به یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، حسابرس قانونی شرکت یادشده گزارش شارژ ۵۰ درصدی سرمایه را تأیید کرد. حالا و پس از طی یک فرآیند قانونی، انتظار میرود تا سهامداران به افزایش سرمایه رأی مثبت دهند.

به گزارش دنیای بیمه، سودسازی پایدار و باکیفیت این شرکت بیمهگر و بهبود مؤثر پرتفو با مدیریت بهینه ریسک و البته بازده مطلوب سهام یادشده، نشان از آیندهای روشنتر از گذشته دارد. افزایش سرمایه در راه بیمه “ما” از دو محل صورت میگیرد؛ یکی از سود انباشته و دیگری از اندوخته سرمایهای شرکت. با تأیید پیشنهاد هیأتمدیره بیمه “ما”، مبلغ ۱۵۷ میلیارد و ۲۳ میلیون تومان از اندوخته سرمایهای و ۳۴۲ میلیارد و ۹۷۶ میلیون تومان از سود انباشته بیمه “ما” به افزایش سرمایه اختصاص پیدا میکند.
هر پنج عضو هیأتمدیره شرکت یعنی کامیز پیکارجو به نمایندگی از شرکت سرمایهگذاری توسعه معین ملت، ابراهیم کاردگر به نمایندگی از گروه مالی ملت، محسن احسانی از طرف شرکت توسعه خدمات مدیریت بهین تدبیر ما، منوچهر کبیری از طرف سرمایهگذاری آرمان مهان و مجید حریری به نمایندگی از صندوق بازنشستگی و پسانداز کارکنان بانکهای ملی و ادغامشده صورتجلسه شارژ ۵۰ درصدی سرمایه بیمه “ما” را امضا کردهاند.
پیش از این، در فاصله سال ۱۴۰۰ تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ شرکت بیمه “ما” در سه مرحله اقدام به افزایش سرمایه خود از محل سود انباشته و اندوخته سرمایهای کرده و این برای چهارمین بار است که این بیمهگر، علاوه بر تقسیم سود نقدی بین سهامداران، تصمیم دارد بخشی از سود انباشته خود را به سرمایه خود تبدیل کند.
بیمه “ما” که در چند سال اخیر پوستاندازی کرده و به سمت بیمههای زندگی گام بلندی برداشته، دارای سطح توانگری یک بوده و از جمله شرکتهای بیمهگر خوشنام در بین بیمهگزاران و سودساز در بین فعالان بازار سهام به حساب میآید.
متفاوت و متمایز با صنعت بیمه
ترکیب پرتفوی بیمه “ما” متوازن و کمریسک ارزیابی میشود؛ در حالی که سال گذشته سهم بیمههای غیرزندگی از کل پرتفوی صنعت بیمه به ۸۵.۶ درصد و سهم بیمه زندگی به ۱۹.۴ درصد رسیده بود، بیمه “ما” تنها ۶۱ درصد از پرتفوی خود را به بیمههای غیرزندگی اختصاص داده بود و با سهم ۳۹ درصدی بیمههای زندگی نشان داده که بیش از آنکه دنبال فروش تهاجمی باشد، دنبال کسب رضایت بیمهگزاران با ایفای بهموقع تعهدات و ارائه خدمات مورد انتظار آنها و البته صیانت از حقوق مالکان سهام است.
پنج سال سودآوری مستمر و بهبود کیفیت سود شناساییشده باعث شده تا نماد بیمه “ما” در بازار سهام، از اعتبار خاص برخوردار باشد.
صعود با ثبات در سایه رشد فنی و سرمایهگذاری
شرکت بیمه “ما” در پنج سال گذشته با روندی باثبات و روبهرشد در حوزه عملکرد بیمهای و سرمایهگذاری، خود را بهعنوان یکی از بازیگران موفق بازار بیمه ایران تثبیت کرده و صورتهای مالی حسابرسیشده در سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ نشان میدهد که این بیمهگر توانسته با توسعه پرتفوی بیمهای، کنترل هزینهها و بهرهگیری بهینه از منابع، سودآوری خود را حفظ و تقویت کند. کارنامه بیمه “ما” نمونهای موفق از ترکیب رشد فنی، کنترل ریسک، و بهرهبرداری از فرصتهای سرمایهگذاری در فضای پرتلاطم اقتصادی به حساب میآید و با توسعه پیوسته خدمات، تقویت شبکه فروش و افزایش شفافیت مالی، توانسته است در سالهای پیشرو نیز نقش پررنگتری در بازار بیمه کشور ایفا کند.
این بیمهگر با اتکا به مدیریت مالی حرفهای، گسترش منابع بیمهای، افزایش سرمایهگذاریهای مولد و کنترل ساختار بدهیها، موفق شده تراز مالی خود را بهطور چشمگیر تقویت کرده و در سال ۱۴۰۳ به مرز ۱۸۷ هزار میلیارد ریال دارایی برسد؛ عددی که رشد بیش از ۴.۵ برابری نسبت به سال ۱۳۹۹ را نشان میدهد. مهمترین و باثباتترین جزء داراییهای «بیمه “ما”» سرمایهگذاری در اوراق بهادار و سپردههای بانکی است که از ۲۴ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ به ۹۴ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۳ رسیده است. این بخش، بهتنهایی حدود ۵۰ درصد کل داراییهای شرکت در سال ۱۴۰۳ را تشکیل میدهد و موتور اصلی درآمدزایی غیرعملیاتی شرکت است. افزایش چشمگیر داراییها، سرمایهگذاریهای حرفهای، ذخایر فنی مکفی، و ساختار سرمایه تقویتشده همگی گواه آن هستند که «بیمه “ما”» نهتنها از منظر سودآوری، بلکه از نظر سلامت ترازنامه نیز در جایگاهی ممتاز قرار دارد.
افزایش سرمایه؛ کلید رقابت در بازار بیمه
شرکت بیمه “ما” در گام تازهای برای تقویت جایگاه خود در صنعت بیمه کشور، افزایش سرمایه را در دستور کار قرار داده است. این تصمیم، فقط یک اقدام مالی نیست؛ بلکه برنامهای راهبردی برای حفظ موقعیت رقابتی، افزایش توان فنی، و پاسخ به نیازهای روبهرشد بازار بیمه کشور است.
با توجه به ابلاغیه بیمه مرکزی، سرمایه شرکتهای بیمه نقش مستقیمی در ظرفیت قبولی اتکایی آنها دارد. بیمه “ما” برای تداوم حضور مؤثر در بازار اتکایی و ارتقاء سهم خود، باید سرمایهاش را به سطح قابلقبولی برساند. افزون بر اینکه در شرایطی که اقتصاد کشور با تورم مزمن دستوپنجه نرم میکند، ساختار مالی شرکتها باید چابک و مقاوم باشد. افزایش سرمایه، به بیمه “ما” کمک میکند ریسکپذیری خود را بهینه کرده، توان نگهداری ریسک را بالا ببرد و فرصتهای سرمایهگذاری سودآورتری را هدف بگیرد.
پاسخ به نیاز بازار اتکایی
با گسترش ضریب نفوذ بیمه در کشور و افزایش ارزش بیمهنامهها، شرکتهای بیمه مستقیم بیشازپیش نیازمند واگذاری بخشی از ریسک خود به بیمهگران اتکایی هستند. افزایش سرمایه بیمه “ما”، پاسخ به این نیاز استراتژیک بازار و بستری برای رشد بیشتر صنعت بیمه اتکایی کشور خواهد بود. یکی از معیارهای اصلی سنجش توان فنی شرکتهای بیمه، ظرفیت مجاز نگهداری آنهاست. رشد سرمایه شرکت به معنای افزایش سقف تعهدپذیری در بیمهنامههای بزرگ و حفظ سهم بازار در میان رقباست.
تقویت توانگری مالی برای سالهای آینده
طبق آییننامه شماره ۶۹ شورایعالی بیمه، نسبت توانگری مالی یک شاخص کلیدی در ارزیابی سلامت شرکتهای بیمه است. با رشد عملیات بیمهگری، ریسک نیز افزایش مییابد و بدون تقویت سرمایه، این توازن به خطر میافتد. افزایش سرمایه بیمه “ما”، تضمینی برای حفظ و ارتقاء نسبت توانگری در افق میانمدت خواهد بود.
پرهیز از خروج نقدینگی و مدیریت رشد عملیات
با افزایش سرمایه، شرکت میتواند منابع داخلی خود را برای توسعه عملیات و سرمایهگذاری در فرصتهای بلندمدت تجهیز کند. این اقدام مانع از خروج نقدینگی و اتکا به منابع پرهزینه خارجی میشود.
افزایش سرمایه بیمه “ما” یک اقدام تدافعی نیست؛ بلکه حرکتی هوشمندانه برای حمله به فرصتهای جدید بازار است. این طرح، بستری برای رشد پایدار، توسعه فعالیتها در بازار اتکایی، ارتقاء توانگری مالی و رضایت سهامداران فراهم میآورد. بیمه “ما” با این گام، آیندهای مطمئنتر برای مشتریان، ذینفعان و بازار بیمه ایران رقم خواهد زد.
ارسال نظر