رشد بورس قطعی است یا خیر؟

برای پرداختن به علل رشدهای پیاپی بازار سرمایه و افزایش چشمگیر ارزش معاملات باید به وضعیت بازار سرمایه در پنج سال‌گذشته نگاه کرد، مشخص است که بورس از تابستان سال‌۱۳۹۹ تاکنون تقریبا درجا زده است.

رشد بورس قطعی است یا خیر؟

در این مدت، بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی، به‌ویژه اگر نگاه دلاری داشته باشیم، عقب‌‌‌‌‌‌ماندگی محسوسی را تجربه کرده‌است.

اما طی یک ماه اخیر شرایط تغییر کرده‌است. برخلاف گذشته که چشم‌‌‌‌‌‌انداز سیاسی چندان مطلوب به‌نظر نمی‌رسید، اکنون وضعیت متفاوت شده و نه‌تنها بازار سرمایه بلکه سایر بازارها نیز نسبت به نتایج مذاکرات خوشبین شده‌‌‌‌‌‌اند. به‌نظر می‌رسد این خوش‌بینی باعث‌شده تا شاهد رشد ارزش معاملات و رونق دوباره در بازار سرمایه باشیم. از سوی دیگر، ما در بازارهایی که به دلار وابسته‌‌‌‌‌‌اند، مانند بازار سکه، صندوق‌های طلا و حتی بازار ارز، شاهد افت قیمت و رکود بوده‌‌‌‌‌‌ایم. این کاهش‌‌‌‌‌‌ها نشانه‌‌‌‌‌‌ای از خروج نقدینگی از بازارهای مذکور و حرکت آن به سمت بورس است.

رصد مسیر شاخص‌کل

بررسی مسیر شاخص‌کل نشان می‌دهد که این شاخص اهداف بالاتری دارد. با توجه به الگوی تکنیکالی که شاخص‌کل در حال‌حاضر تشکیل داده، به‌نظر می‌رسد بازار همچنان توان رشد دارد و به‌نظر می‌رسد در میان‌مدت یا حتی در کوتاه‌مدت یعنی در یک تا دو ماه آینده بتوانیم ۳‌میلیون و ۵۰۰‌هزار واحد را در شاخص‌کل مشاهده کنیم.

لازم به ذکر است که شاخص‌کل از نظر نموداری یک الگو از نوع پرچم یا فلگ تشکیل داده‌است که بازوی اول آن از آبان‌‌‌‌‌‌ماه سال‌گذشته آغاز شد و در دی‌‌‌‌‌‌ماه به پایان رسید. اکنون در بازوی دوم این الگو قرار داریم و اگر بخواهیم اهداف کلاسیک و تکرارشونده این الگو را در بازارهای مختلف درنظر بگیریم،‌عددی در حدود سه‌میلیون و پانصد‌هزار واحد می‌تواند هدف منطقی شاخص‌کل باشد. البته بسته به‌سرعت حرکت بازار، این عدد ممکن است کمی تغییر کند، اما حدود کلی آن مشخص است.

شاخص هموزن در چه ریلی حرکت می‌کند؟

شاخص هموزن اخیرا موفق شده سقف تاریخی خود را در سطح ۹۲۰‌هزار واحد بشکند. این شاخص از بهمن سال‌۱۳۹۷ در یک کانال صعودی قرار دارد. بر اساس این کانال، سقف بعدی می‌تواند در محدوده یک‌میلیون تا یک‌میلیون و صد‌هزار واحد باشد، بنابراین از سطح فعلی، می‌توان رشد حدود ۱۵‌درصدی برای شاخص هموزن و هدف اول متصور بود.

حجم مبنا چگونه از استقبال سرمایه‌گذاران به هموزنی‌‌‌‌‌‌ها کاسته است؟

با توجه به رشد نمادهای کوچک و سقف‌‌‌‌‌‌شکنی شاخص هموزن یکی از موضوعاتی که اکنون برای سرمایه‌گذاران از اهمیت بالایی برخوردار‌شده، مساله حجم مبنا در این نمادهاست. البته در سهام کوچک به دلیل محدودیت‌هایی مثل حجم مبنا، هنوز شاهد استقبال چندانی از سوی سهامداران نیستیم. اگر این موضوع برطرف شود، می‌توان اهداف بالاتری را نیز برای این شاخص‌ها درنظر گرفت. لازم به ذکر است که تمام این تحلیل‌ها منوط به این است که شرایط سیاسی به همین شکل کنونی ادامه یابد و اتفاق غیرمنتظره‌ای در اخبار و تحولات داخلی و بین‌المللی رخ ندهد.

منبع: دنیای اقتصاد

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها