۶۰ هزار میلیارد تومانی که مشخص نیست کجا خرج شده است!

۶۰ هزار میلیارد تومان از منابع وزارت بهداشت در کجا هزینه شده است؟ک

۶۰ هزار میلیارد تومانی که مشخص نیست کجا خرج شده است!

شهریاری: قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی ادامه دارد

حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت ‌و درمان در جلسه علنی (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی سومین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور گفت: همچنان قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی ادامه دارد و متاسفانه نگرانی‌ها برای مجلس و نمایندگان و مردم زیاد شده است.

وی گفت: باید تخصیص به موقع منابع لازم برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی وجود داشته باشد؛ در سال جاری از یک میلیارد و ۶۱ میلیون دلار ارز تخصیصی فقط ۶۰ میلیون دلار آن منجر به صدور حواله شده که به معنای تخصیص کمتر از ۱۰ درصد است. باید رئیس سازمان غذا و دارو از طریق رئیس بانک مرکزی پیگیر باشد که چطور می شود تخصیص های دیگر صورت گیرد.

شهریاری با بیان اینکه همچنان مشکل پرداخت مطالبات مراکز درمانی و شرکت های پخش به میزان نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان به قوت خود باقی مانده است، افزود: تامین به موقع منابع مالی طرح دارویار توسط سازمان برنامه و بودجه ضروری است. از ۷۳ همت مصوب سال گذشته فقط ۱۳.۴ همت پرداخت شده است. در سال جاری از ۶۹ همت مصوب مبلغی حدود ۵ همت پرداخت شده که که باید نزدیک به ۱۷ همت بود.

شهریاری با تاکید بر لزوم تامین نقدینگی موردنیاز شرکت ها، گفت: قرار بود بانک‌ها‌ نزدیک به ۳۰ همت تسهیلات پرداخت کنند؛ بانک مرکزی می گوید ابلاغ کردیم ولی هنوز شرکت های دارویی از این موضوع بهره مند نشدند.

 

۶۰ هزار میلیارد تومان از منابع وزارت بهداشت در کجا هزینه شده است؟

علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و بررسی گزارش کمیسیون بهداشت در مورد بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور بیان کرد: در گزارشی که کمیسیون بهداشت ارائه داد چندین موضوع حائز اهمیت است در وهله اول این گزارش نشان می‌دهد که بخشی از منابعی که وصول شده در هزینه‌کرد آن ابهام وجود دارد. سال گذشته ۷۳ هزار میلیارد تومان از محل درآمد یارانه‌ها باید به وزارت بهداشت اختصاص پیدا می‌کرد که فقط ۱۳ هزار میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد به عبارت دیگر ۶۰ هزار میلیارد تومان منابع خلاف مصوبه مجلس شورای اسلامی در جایی دیگر هزینه شده است چه کسی باید پاسخگو باشد؟ این ۶۰ هزار میلیارد تومان که از محل یارانه‌ها وصول شده است در چه جایی هزینه شده است.

وی در ادامه اظهار کرد: از سویی دیگر بانک مرکزی به تعهدات خود عمل نمی‌کند. بنا بود ماهیانه ۳۰۰ میلیون دلار به وزارت بهداشت تخصیص یابد. سه ماه از سال گذشته است و یک دلار نیز از این ۳۰۰ میلیون دلار به وزارت بهداشت پرداخت نشده است. از طرف دیگر ترک فعل‌هایی صورت گرفته که در قانون کاهش نرخ حقوق گمرکی مشهود است. وزارت صنعت، معدن و تجارت در مصوبه خود تقلیل حقوق گمرکی را مشروط به شروطی کرده از جمله این‌که تا قبل از ۲۵ خردادماه تجهیزات وارد شده باشد و حقوق آنها نیز صادر گردیده باشد.

وی ادامه داد: این تصمیمات غیرحقوقی است و اگر اصلاح نشود علی‌رغم مصوبه مجلس شورای اسلامی است. برای حل مشکلات مردم باید این سیاست‌ها اصلاح شود. مسائل باید به نحوی سامان یابد که مشکلی برای مردم ایجاد نشود. در خصوص مصوبه اصلی وزارت کشور نیز که گویا اخیرا لغو شده است باز هم باید دید که سیاست اعمالی با سیاست اعلامی همخوانی دارد یا خیر.

مجتبی ذوالنور که ریاست جلسه علنی مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت در پاسخ به تذکر وی بیان کرد: تمام نکاتی که اقای سلیمی مطرح کردند درست بوده و انتظار می‌رود سازمان برنامه به صورت جدی موضوع را پیگیری کرده و نتیجه آن را به مجلس شورای اسلامی اعلام کند.

 

کمبودهای دارویی به بیش از ۲۰۰ قلم رسید

رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی:

تعداد کمبودهای دارویی به بیش از ۲۰۰ قلم دارو رسیده است که علل عمده آن عدم تأمین به موقع ارز و ریال و عدم قیمت‌گذاری به موقع و پرداخت نشدن به موقع تسهیلات به شرکت‌های دارویی و مشکلات حواله ارز بوده است.

این وضعیت کمبودهای دارویی از قبل نیز قابل پیش‌بینی بوده است و همه دستگاه‌‌های مربوطه از جمله وزارت بهداشت نیز در جریان بودند که در خردادماه و تیرماه قرار است با افزایش کمبود دارو مواجه شویم.

کمبودهای دارویی منجر به واردات داروهای فوریتی می‌شود که قیمت بالاتری نسبت به داروهای تولیدی در کشور و گاهاً کیفیت پایین‌تری دارند./دولت بهار

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها