جان لمبرت دیپلمات پیشین آمریکا:

ترامپ خود را "خدای مذاکره" می‌داند

مستقل آنلاین/ مسئول پیشین پرونده ایران در وزارت خارجه آمریکا، سیاست های ضدایرانی دونالد ترامپ و عدم انسجام سیاست خارجی دولت وی را باعث پیچیده شدن هرگونه اعتمادسازی میان ایران و آمریکا دانست و گفت: پمپئو تنها به دنبال کسب رضایت رئیس خود است و از ابزار محکوم کردن دولت ایران و همدردی منافقانه با مردم آن استفاده می کند.

ترامپ خود را "خدای مذاکره" می‌داند

«جان لمبرت» امروز شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا درباره مواضع رئیس جمهوری آمریکا درباره ایران افزود: من درک می‌کنم چرا ایران بدبین است زیرا رئیس جمهوری ایالات متحده از توافقی خارج شد که ایران به آن پایبند بود.

وی ادامه داد: مساله این است که طرف ایرانی باید بتواند فردی قابل اعتماد را در طرف مقابل پیدا کند. اگر رئیس جمهوری ترامپ جدی است، این را باید منتقل کند. مشکل این است که ترامپ مرتب نظرش عوض می‌شود.

استاد علوم سیاسی در آکادمی نیروی دریایی آمریکا تصریح کرد: من سیاست منسجمی در دولت ترامپ نمی بی نم. ایرانی‌ها باید توضیح بخواهند و بپرسند که چرا حرف‌های دوگانه‌ای زده می‌شود. این نوعی گفت وگو خواهد شد و شاید به مذاکره تبدیل شود.

لیمبرت در پاسخ به این سوال که اساساً مذاکره با فردی همچون ترامپ چقدر می‌تواند برای ایران سودمند باشد، گفت: در مذاکرات گفته می‌شود که باید میان "شخص" و "مساله" تمایز قائل شد. در مجموع، گفت وگو راه حل مشکلات است اما زمانی که با شخصیت‌های خاصی روبه رو می‌شوید، مساله و شخص به هم گره می‌خورند.

وی تاکید کرد: با این وجود باید گفت که گفت وگو می‌تواند به سود ایران باشد اما این کار صبر و زمان می‌خواهد.

مسول پیشین پرونده ایران در دوران ریاست جمهوری اوباما با اشاره به اینکه هدف ترامپ در خصوص ایران مشخص نیست، افزود: او البته علاقه به مذاکره دارد. او این تصویر را در داخل از خود ساخته است که "خدای مذاکره" است، تا بتواند بگوید که اوباما فردی ناتوان بود و توافق بدی انجام داد اما من توافق بهتری کردم.

لیمبرت خاطرنشان کرد: ترامپ می‌خواهد این را به عنوان یک پیروزی در داخل و خارج عرضه کند.

 سفر مقام‌های آلمانی و ژاپنی به ایران

این دیپلمات پیشین آمریکا درباره ارزیابی خود در خصوص سفر آتی وزیر خارجه آلمان و نخست وزیر ژاپن به ایران گفت: (موفقیت آنها) برای من مشخص نیست. دو نکته اینجا مطرح است. یکی میزان اعتماد ایرانی‌ها به رهبران آلمان و ژاپن است و دوم اینکه، این کاری نیست که با یک دیدار حل شود.

لیمبرت افزود: معمولاً این کار مذاکرات باید بدون سر و صدا و از سطح پایین آغاز شود.

وی در پاسخ به این سوال که با وجود شخصی همچون مایک پمپئو در رأس وزارت خارجه که ضد دیپلماسی و طرفدار فشار است، چنین رویکردی جواب خواهد داد؟ اظهار کرد: اولویت پمپئو، راضی نگه داشتن رئیسش است. او ایران را دوست ندارد و حرف‌های بدی می‌زند، اما هدفش چیز دیگری است.

 تفاوت پمپئو و بولتون

مسئول پیشین پرونده ایران در وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: «سیاست ایران» دولت ترامپ بر اساس خصومت با باراک اوباما شکل گرفته است. اگر باراک اوباما برای مذاکره با جمهوری اسلامی تلاش کرد، این رئیس جمهوری به دنبال برعکس کردن آن است.

لیمبرت ادامه داد: تنها کاری که پمپئو می‌خواهد انجام دهد، راضی نگه داشتن رییسش است و تشدید وسواس ترامپ نسبت به اوباماست. پمپئو هیچ هدف گذاری سیاسی جز این کار نداشته است. ابزار وی اعلام مواضع و محکوم کردن ایران و ابراز همدردی منافقانه با مردم ایران است.

وی تصریح کرد: خوشحالی رئیس ممکن است اهداف قابل فهمی باشند که البته هیچ ارتباطی با ایران ندارند؛ اما در مقابل؛ جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ کسی است که هدف روشنی را پیگیری کرده است.

سفیر پیشین آمریکا در موریتانی یادآور شد: این هدف چیزی جز سقوط جمهوری اسلامی نیست. برای این کار از جنگ هم ابایی ندارد. بولتون می‌خواهد در ایران سازمان عجیب و فرقه گرایی همچون مجاهدین خلق (گروهک منافقین) را روی کار آورد.

بولتون پیش از انتصاب به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ، در نشست‌های سالانه گروهک منافقین با دریافت مبالغ کلانی پول حضور می‌یافت و وعده می‌داد که با آنها در ایران جشن خواهند گرفت.

با ورود وی به کاخ سفید و تشکیل "تیم ب"، تلاش شد تا ترامپ را به مسیر افزایش تنش و درگیری با ایران بکشانند که با هوشیاری جمهوری اسلامی و افشاگری‌هایی که در افکار عمومی جهان و مردم آمریکا انجام شد، این فتنه گری تا کنون ناکام مانده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها