بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره تمدید معافیت‌ها و تحریم‌های هسته‌ای ایران

وزارت امورخارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای به شرایط و اهداف تحریم‌های جدید هسته‌ای و برخی معافیت‌های تمدید شده همکاری‌های هسته‌ای ایران پرداخت.

بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره تمدید معافیت‌ها و تحریم‌های هسته‌ای ایران

وزارت امور خارجه آمریکا روز سوم ماه مه (دیروز) بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن اهداف خصمانه و درخواست‌های زیاده‌خواهانه دولت دونالد ترامپ از اعمال فشار بر ایران در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای و چگونگی آن را تشریح کرده است.

در این بیانیه با بیان این که دولت ترامپ حکومت ایران را مسئول آن‌چه فعالیت‌های تهدید کننده ثبات منطقه عنوان شده، دانسته و اقداماتش شامل ممانعت از هرگونه راه دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای است، آمده است که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا امروز به عنوان بخشی از کمپین بی‌سابقه فشار حداکثری دولت که آن‌چه تمامی طیف فعالیت‌های مخرب ایران خوانده شده، را در بر می‌گیرد، محدودیت‌های برنامه هسته‌ای حکومت (ایران) را شدت می‌بخشد.

این بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران را که مورد تحریم قرار گرفته است مطرح کرده و نوشت: از روز چهارم ماه مه (امروز) کمک به گسترش تأسیسات هسته‌ای بوشهر ایران به بیش از واحد رآکتور موجود مورد تحریم قرار می‌گیرد. علاوه بر این، فعالیت برای انتقال اورانیوم غنی‌شده به بیرون از ایران برای تبادل آن با اورانیوم طبیعی مورد تحریم قرار می‌گیرد. ایران باید تمام فعالیت‌های دارای حساسیت اشاعه تسلیحات هسته‌ای از جمله غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند و ما اقداماتی را که ادامه یافتن این نوع غنی‌سازی را پشتیبانی کنند نخواهیم پذیرفت. ما همچنین دیگر اجازه نخواهیم داد تا ایران آب سنگین مازادی را که تولید کرده است، انبار کند؛ آب سنگین از این نوع نباید به هیچ طریق در ایران وجود داشته باشد.

در ادامه این بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: مایک پمپئو علاوه بر این اقداماتی را انجام داد تا به پروژه‌هایی که توان ایران را برای از سر گرفتن برنامه تسلیحات هسته‌ای خود محدود می‌کند، اجازه ادامه یافتن می‌دهد. سیاست ما در برگیرنده خطای موجود در برنامه هسته‌ای غیرنظامی ایران بوده، خطرات اشاعه (تسلیحات هسته‌ای) را کاهش داده، توان ایران برای کوتاه کردن مدت زمان دستیابی به یک سلاح هسته‌ای را محدود کرده و از حکومت ایران در زمینه تجدید ساخت تأسیسات هسته‌ای برای اهداف دارای حساسیت اشاعه تسلیحات هسته‌ای جلوگیری می‌کند. ما حق خود را برای صرف‌نظر کردن یا اصلاح سیاست‌مان را که در برگیرنده این اقدامات منطبق با عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای است برای هر زمانی که ایران از تعهدات و محدودیت‌های هسته‌ای خود تخطی کند یا به این نتیجه برسیم که چنین طرح‌هایی دیگر ارزشی در زمینه محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران ندارند، حفظ می‌کنیم. مایک پمپئو وزیر، امور خارجه هنوز بر این باور است که ایران باید یک گزارش کامل از بخش‌های نظامی اولیه برنامه هسته‌ای خود را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه دهد به طوری که قابل رسیدگی باشد این فعالیت را برای همیشه متوقف کند. وی همچنین درخواست خود را مبنی بر اینکه ایران باید غنی‌سازی هسته‌ای را متواقف کرده و هیچ گاه به دنبال دستیابی به بازیافت پلوتونیوم نباشد، اعلام کرد.

این بیانیه در ادامه درخواست‌های زیاده‌خواهانه‌اش همچنین مطرح کرده است که اقدام امروز (سوم ماه مه) در راستای اقداماتی برای کنترل برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شود. آمریکا در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ تحریم‌هایی را علیه همکاری‌های هسته‌ای با ایران از جمله از طریق معین کردن نهادهای سازمان انرژی اتمی و محدود کردن کمک خارجی به گسترش برنامه هسته‌ای ایران، دوباره اعمال کرد. آمریکا در سال ۲۰۱۹، ۳۱ فرد و نهاد ایرانی مرتبط با اقداماتی را که ادعا می‌شود دارای حساسیت اشاعه تسلیحات هسته‌ای بودند، تحریم کرد. ادعا می‌شود که این تحریم‌ها در برگیرنده دانشمندانی بود که در برنامه هسته‌ای قبلی ایران فعالیت داشتند و در فناوری‌های دارای حساسیت بالقوه به کار گرفته شدن در اهداف صلح‌آمیز و همچنین نظامی از سوی ایران، تحت رهبری مسئول قبلی برنامه هسته‌ای ایران در حال خدمت هستند.

در آخر وزارت امور خارجه آمریکا در این بیانیه اظهار کرد: آمریکا به اعمال فشار حداکثری بر حکومت ایران ادامه خواهد داد و بر ممانعت از هر گونه راه ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای، متعهد می‌ماند.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها