توقیف خودرو و موتور به صورت غیرقانونی در ایران/ ماجرا چیست؟

مجتهدزاده، وکیل دادگستری: تعهد از شهروندان در مراکز پلیس امنیت برای ترخیص وسیله نقلیه، فاقد اعتبار قانونی است.

توقیف خودرو و موتور به صورت غیرقانونی در ایران/ ماجرا چیست؟

مامورین هیچ حقی ندارند تا از گوشی شخصی خود، عکس و تصویر افراد و خانواده مردم را بگیرند و نیروی انتظامی و دادستانی به مسئله اخذ هزینه‌های غیرقانونی از شهروندان در پارکینگ ورود کند.

 امتداد-محمد جعفری:یکی از اقداماتی که این روزها به شکل گسترده در سطح معابر و بخصوص میادین اصلی شهرها-به عنوان نمونه، پایتخت-قابل مشاهده بوده، حضور پر شمار نیروهای موتوری یگان امداد و استقرار پرتعداد خودروهای حمل موتورسیکلت(کفی) در این مناطق است.  

به گونه‌ای که اگر فرضا از محل کار قصد مراجعه به منزل را داشتید و یا در حال مراجعه به کلاسی در مرکز شهر بودید و به یکباره دو موتور گشتی یگان امداد با چهار مامور در یک کوچه وسیله نقلیه شما را متوقف کردند، اصلا تعجب نکنید!   

توقیف وسیله نقلیه در کمترین زمان ممکن! 

 حتما در پاسخ به اصرار و پرسش شما خواهید شنید که با سرنشینان وسیله هیچ صحبتی ندارند و فقط، موتورسیکلت باید به سمت خودروی حمل به پارکینگ هدایت شود!   

اعتراض کنید با گوشی شخصی فیلم می‌گیریم؛ ضمیمه گزارش می‌کنیم!  

 نکته جالب توجه اینجاست که شمار زیادی از افراد که با این فقره مواجه شده‌اند، مکررا عنوان کرده‌اند که یکی از مامورین-با تلفن همراه شخصی و نه از طریق دوربین نصب شده بر روی لباس مامورین-اقدام به تهیه تصویر از آن‌ها در صورت اعتراض، آن هم به بهانه گزارش اقدام برای تشویش و ایجاد بی‌نظمی کرده و یادآور شده که این تصاویر ضمیمه گزارش‌شان به مرجع قضائی خواهد شد!  

 ایستگاه بعد؛ پلیس امنیت عمومی(اخلاقی سابق) 

بعد از توقیف وسیله، پیگیری ترخیص آن را تا یک هفته بعد از توقیف فراموش کنید! پس از یک هفته اما باید با در دست داشتن مدارک هویتی و برگه توقیف به پلیس امنیت عمومی منطقه مراجعه کرده و پس از دریافت رسید، یک فرم تعهد را امضا کنید. فرم تعهدی که البته، بدون امضای آن، عملا امکان ترخیص وسیله نقلیه‌تان منتفی خواهد بود.  

 همانگونه که در تصویر این فرم تعهد آمده، بدون لکنت و فوت وقت باید کاملا بر خلاف قانون به پلیس این اختیار را بدهید که بار دیگر نیز اگر صلاح دید، باز بر خلاف قانون، اینگونه دست به توقیف وسیله نقلیه شما بزند. به عنوان نمونه در بخشی از متن این فرم تعهد، آمده؛ ضمن پذیرش وقوع جرم بی‌حجابی در خودرو از بروز مجدد آن اجتناب کرده و در غیر این صورت، پلیس مجاز خواهد بود تا برابر ضوابط، نسبت به توقیف خودروی اینجانب اقدام کند!  

 حال، اینکه فرد در شرایطی که وسیله نقلیه‌اش در گرو پارکینگ همین نهاد بوده، آیا چاره‌ای جز اقرار به آنچه از او خواسته شده، دارد یا خیر، بحث دیگری است! ضمن اینکه در این فرم تعهد آمده که فرد امضاکننده باید از بروز مجدد آن-بی‌حجابی- اجتناب کند و به چگونگی انجام این تعهد از منظر قانونی هیچ توجهی نشده است. دست آخر نیز شما با امضای این تعهد پلیس را صاحب اختیار خواهید کرد که باز به همین سبک و روش خود ادامه دهد! 

 پرداخت خلافی و حواله به پارکینگ 

 مرحله بعد اما، مراجعه به مراکز پلیس+۱۰ و پرداخت خلافی وسیله نقلیه و برخی از هزینه‌های تعیین شده است که در نهایت با پیامکی از سوی همین مرکز به سمت پارکینگ و برای ترخیص وسیله معرفی خواهید شد. پیامکی که در بخشی از متن آن آمده؛ «مالک محترم وسیله نقلیه به شماره (فلان) لطفا هزینه جرثقیل و پارکینگ را به صورت جداگانه از طریق دستگاه (خودپرداز) کارت به کارت نموده و رسید آنها را به متصدی پارکینگ تحویل نمائید. هزینه حمل (جرثقیل) : ۰ ریال هزینه نگهداری (پارکینگ) : ۱۴۷۱۵۰ ریال». 

جالب توجه اینکه وقتی به پارکینگ مراجعه کنید در کنار هزینه قید شده پارکینگ در پیامک پلیس+۱۰، باید رقمی بالغ بر ۳۵۰ هزارتومان نیز به عنوان هزینه حمل(جرثقیل) پرداخت کنید. دقیقا همان رقمی که در پیامک ارسالی (صفر) قید شده بود!

پیشنهاد اینکه خیلی برای اعتراض به این مسئله هم وقت تلف نکنید! چون وسیله شخصی شما در توقیف پارکینگ بوده، نهایتا مجبور خواهید شد بعد از کلی کلنجار و اعتراض و یادآور شدن قانون، رمز کارت بانکی خود را به متصدی پارکینگ اعلام کنید و در حالی که فیش ترخیص در دست دارید، وسیل نقلیه‌تان را از میان چندین و چند وسیله دیگر بیرون بکشید!  

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها