ایران نیز مانند شوروی قبل از فروپاشی، با کاهش اعتماد عمومی، اقتصاد ناکارآمد، و شکافهای اجتماعی روبهرو است. تفاوت ایران با شوروی این است که حکومت ایران هنوز کنترل خود را در حوزههای امنیتی و نظامی حفظ کرده و از تجربه فروپاشی شوروی درسهایی آموخته است. اما اگر اصلاحات ساختاری سطحی باشد یا دیر اجرا شود، بحرانهای اجتماعی و اقتصادی تشدید شده و…
در این چهار دهه و اندی همواره در منطقه خاکستری و حاشیه و نه در متن این کلیات، شاهد فعل و انفعالات و پویاییهای خاص بودهایم که بعضا موجب تمایز دولتهای ایران از یکدیگر شده است و در مواردی حاشیه کلیات سیاست خارجی ایران چه بسا خود آن متن را تا حدودی تحت الشعاع قرار داده و به جهتی و لو موقتا سوق داده است
گرچه گفتارها و خاطرات، حکایت از وسعت روح و سعه صدر سیدمحمود دعایی دارد اما کسانی همچون صادق زیباکلام در نقد وی نیز نوشتند.
به مناسبت سی و دومین سالگرد فریاد ایرانخواهی مردم آن سوی ارس؛ مطالبه پابرجای تغییر نام غیرتاریخی همسایه، پیشگیری از مصادره تاریخی و تهدید تمامیت سرزمینی ایران.
برای حل مسئله یک بام و دو هوای مواجهه با تجمعات الزاما باید مکانی برای اعتراضات مجوزدار و مسالمتآمیز تعیین شود. با تحسین مردم معقول اصفهان که راه را برای به رسمیت شناختن اعتراضات باز کردند، به شورای شهر، شورای تامین، دیوان عدالت و مجلس شورای اسلامی پیشنهاد میکنیم اگر نیمنگاهی به آرامش و امنیت کشور دارید مسئله تعیین مکان برای تجمعات را حل کنید.
۴۲ سال پس از انقلاب، ثابت شده که تحریم انتخابات چاقوی کند و بیاثری است که ناکارآمدی آن از فردای انتخابات به چشم میآید و در قدرت و مشروعیت نظام تغییری نخواهد داد.تحریم انتخابات، قادر به مشروعیتزدایی از حکومتها نیست. به ویژه در کشور ما که در خاورمیانه از معدود کشورهای مبتنی بر انتخابات است، تحریم تاکنون نتایجی معکوس ببار آورده و دموکراسی…