برخورد قانونی با تجمعات مردم در روز سیزده‌به‌در

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت در صورت رعایت‌نکردن مصوبات ستاد مقابله با کرونا در روز طبیعت، با افراد برخورد قانونی صورت می‌‌گیرد.

برخورد قانونی با تجمعات مردم در روز سیزده‌به‌در

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه در صورت رعایت‌نکردن مصوبات ستاد مقابله با کرونا در روز طبیعت، با افراد برخورد قانونی صورت می‌‌گیرد، گفت: ۳۱۱۷ نفر دچار مسمومیت ناشی از فرآورده‌‌های الکلی تقلبی بوده‌‌اند.

 

کیانوش جهانپور با بیان اینکه "گزارشی از ابتلای مجدد موارد قطعی ابتلا به کرونا نداشته‌‌ایم"، اظهار کرد: افرادی که بعد از ثبت‌نام در سامانه به منزل با درمان دارویی و قرنطینه خانگی ارجاع داده می‌‌شوند 5 روز پایش می‌‌شوند و یک بار هم روز دهم قرنطینه پایش می‌‌شوند و نظرسنجی نیز از این افراد صورت می‌‌گیرد که 97.3 درصد مردم تحت غربالگری از این امر رضایت داشته‌‌اند.

 

استمرار تعطیلی اماکن تجمعی تا 20 فروردین

وی افزود: تعطیلی مدارس و دانشگاه‌‌ها و همه اماکن مشمول طرح فاصله‌‌گذاری اجتماعی تا 20 فروردین ادامه خواهد داشت و در صورت نیاز تمدید می‌‌شود.

برخورد قانونی با متخطیان در روز طبیعت

وی تأکید کرد: اگر مردم به هر دلیل بخواهند در مراکز تفریحی و تفرجگاه‌‌ها و پارک‌‌ها تجمع یابند با ابزارهای قانونی و انتظامی و قضایی با آنها برخورد خواهد شد.

بازگشت برخی هموطنان از کشورهای اروپایی به کشور

جهانپور در پاسخ به این سؤال که چرا مسافران از کشورهای دیگر وارد کشور می‌‌شوند، تصریح کرد: سلامت ایرانیان در همه جای دنیا برایمان اهمیت دارد؛ برای انتقال برخی از هموطنان که در کشورهای بحران‌زده اروپایی یا آمریکایی گرفتار شده‌اند تلاش دیپلماتیک صورت خواهد گرفت و اقدامات لازم انجام خواهد شد و پس از ورود طبق پروتکل‌‌های موجود رفتار خواهد شد و در صورت تأیید ابتلا به کرونا به قرنطینه خواهند رفت.

مسمومیت 3117 نفر با فرآورده‌‌های الکلی تقلبی

وی با هشدار نسبت به مسمومیت‌‌های الکلی خاطرنشان کرد: 3117 نفر در سراسر کشور مورد قطعی مسمومیت ناشی از مصرف فرآورده‌‌های الکلی تقلبی بوده‌‌اند و 1066 نفر از این افراد در بیمارستان‌‌ها بستری شده‌‌اند و 73 نفر در بخش مراقبت‌‌های ویژه با حال عمومی بحرانی بستری هستند و 62 نفر دچار نابینایی و کم‌‌بینایی شده‌‌اند و تا ظهر امروز 284 نفر نیاز به خدمات دیالیز پیدا کرده‌‌اند و 320 نفر از مصرف‌‌کنندگان این فرآورده‌‌ها فوت کرده‌‌اند.

ضرورت توجه کشورهای جهان به مسئولیت مشترک و اقدام مشترک

جهانپور با تأکید بر مسئولیت مشترک و اقدام مشترک در کشورهای جهان تصریح کرد: تنها راه نجات جهان از بیماری کرونا اقدام مشترک و داشتن مسئولیت مشترک است و جدال و رقابت‌‌هایی که در سطح بین‌‌المللی وجود دارد باید در کارزار این بیماری کنار گذاشته شود. سازمان‌‌های بین‌‌المللی بهداشت در تعیین و تبیین این مسئولیت مشترک می‌‌توانند نقش مهمی ایفا کنند.

بی‌‌خطرسازی زباله‌‌های عفونی

وی در خصوص دفع زباله‌‌های بیمارستانی تصریح کرد: باتوجه به ادوات و وسائل بهداشتی و حفاظتی که در بیماری کرونا بیشتر استفاده می‌‌شود میزان زباله‌‌های عفونی افزایش یافته است؛ حساسیت و دقت بیشتری برای دفع این زباله‌‌ها به‌کار برده می‌‌شود و این زباله‌‌ها بی‌‌خطرسازی می‌‌شوند و بعد از آن، زباله بی‌‌خطرشده دفن و امحا می‌‌شود و توسط شرکت‌‌هایی از طرف شهرداری‌‌ها دفن آنها انجام خواهد شد.

جهانپور با تذکر اینکه مطالبی که در خصوص ویروس کرونا منتشر شده است نمی‌‌تواند صد درصد قطعی باشد، خاطرنشان کرد: به‌نظر می‌‌رسد احتمال سرایت بیماری از افراد ناقل بدون علامت کمتر از افراد با علامت است اما همه افراد مبتلا این بیماری را انتقال می‌‌دهند.

وی با اظهار اینکه "همزمان با غربالگری پایش نیز خواهیم داشت و راستی‌‌آزمایی و نظرسنجی انجام می‌‌شود"، تصریح کرد: اگر عدم ارتباط و نبود رضایتی وجود داشته باشد قابل رصد و پیگیری است. مشکلی که وجود دارد این است که در ارتباطات سامانه 4030 با افراد، به این تماس‌‌ها از سوی مردم پاسخ داده نمی‌‌شود. روزانه 6 میلیون تماس با افراد داریم و اگر 95 درصد افراد کل جامعه غربالگری شوند یک‌بار غربالگری کلی صورت گرفته است ولی این به‌معنی پایان طرح غربالگری نیست و افرادی که تازه علائم شبه‌‌آنفلوآنزا یا کرونا پیدا کنند می‌‌توانند دوباره وضعیت جدید خود را در salamat.gov.ir وارد کنند.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها